Allergi...

Igår va vi ju i stan på bröllopsmässa. Dit följde Jenny, Elina o Gry, tack för en toppendag! Blev dock lite besviken över mässan, trodde dom skulle ha mer klänningar och dylikt... Shoppade även 2 pyjamasar och ett par disco byxor till Agnes. Blev även ett par söta badbyxor från KappAhl, så nu kan vi fara och simma på onsdag. Fler som ska fara med sina små då kanske? 

Åt tacogratäng till lunch igår på stan. Skulle jag aldrig ha gjort. Tål ju som sagt var inte mjölk, och det måste nog ha varit det i det där... Så jag har gått och haft sjuuuuukligt ont i magen och spenderat 98% av dagen inne på toan. Trevlig söndag. Nu vill jag bara att denna dag ska vara över. Dessutom har Agnes nån sämmer dag så hon gnölar och skriker om vart annat. Sängen för henne snart. Tur att hon ändå är så söt min lilla gumms.
Nu ska jag se om jag får i mig nå blåbärssoppa eller om det blir en dag helt utan mat.
/SQ

Sushi, bättre o bättre

Gårkvällen blev trevlig, tycker faktiskt bättre och bättre om sushi nu. Klockan blev kanske 12 när vi for hemåt. Men idag känns det som om jag skulle behövt nån timme till sömn. Men men.
Ska bli en gnutta skönt och lämna Agnes o Peppe hemma och bara fara med tjejerna idag. Nog för att jag kommer sakna min lilla tjej ändå men.
/SQ

Sushi kväll

Ja ikväll är vi bjudna på sushi hos Calle&Elina. Blir trevligt. Jag har haft smyg ont i skallen hela dagen men nu börjar det lätta, skulle verkligen önska att lillan kunde komma på hur skönt det är att sova hela nätter igen. Lite sömn gör att man bli knäpp i skallen.
Imorn ska jag, Elina o Jenny till stan på bröllopsmässa! Nä, inget bröllop för mej än på ett bra tag. Men man är ju tjej. Är det nån som inte drömde om stora, fina bröllopsklänningar när dom va små?! Det perfekta bröllopet. Nä sen ska vi även på myrorna för att kika in nåt till 80-tals festen. Sen måste jag in och lämna in ett vatten prov från vårat akvarium till Djurmagasinet. Idag dog en till. Nu är det seriöst inte roligt. Pengarna bara seglar iväg när dom dör sådär....
/SQ

Bussolycka

Asså huvva. Nu hade både Jenny och systeryster tur att dom inte åkte den här bussen idag.
http://vk.se/Article.jsp?article=327166
/SQ

Nattinatti

Peppe blev ledig imorn. Skönt. Det kommer nån bank snubbe hit på morron som ska värdera lagårn så det blir inte att svassa omkring i morgonrock imorn. 
Nu har vi avverkat ytterligare ett avsnitt Tre Kronor så nu blir det sängen och hoppas på att John Blund kommer fort.
Förresten så ska jag ha ett Me&I party framöver. Den som är intresserad kan väl slänga iväg en kommentar så jag vet ungefär hur många som är intresserad.
/SQ

Driv snö

Idag lär jag knappast få ut bilen, fick knappt upp ytterdörren... Men jag ska iallafall prova, har ju faktiskt 4hjulsdrift så kanske...
Agnes har sovit som en kratta i natt också, det betyder att mamman också gör det.
Planer för idag...? Ingen aning...
/SQ

Anmäld till kurs

Nu ni. Jag har nu anmält mig till en kurs. Peppe skrattade och trodde inte på mig först. Men jag är helt seriös. 
En kurs för tjejer/kvinnor som handlar om hur man startar en pelletsbrännare om den stannat och sambon inte är hemma. Jaa den kanske handlar om lite mer än just "bara" hur man startar den, ingen aning. Men eftersom Peppe är borta så mycket så är det ju en stor fördel om jag får igång brännaren när den har stannat. Så ja, nördigt eller inte, men känns som en nyttig kurs.
/SQ

Avdäckade

Jag och Agnes däckade en stund på soffan. Så sjukt trött idag, jag allså, inte Agnes...
Nu blir det nån frukt till Agnes och sen busa me henne en stund innan Peppe ringer och säger att han snart är hemma så jag kan påbörja middagen. Spaghetti&köttförsås blire idag, enkelt men gott.
Det har föresten inte kommit speciellt mycket snö utan det har mest drevat. Vi är väl norrlänningar? Fattar inte varför det blev sån hysteri kring "stormen"....
/SQ

Min älskling

Jag har nog världens sötaste dotter. Älskar henne över allt annat. 

/SQ


Agnes, Agnes...

Agnes, Agnes... Inatt har varit en mardröm. Hon vaknade nångång så jag tog henne till min säng men sen vaknade hon 12352520596 gånger innan det ens var morgon. Så inatt har det inte varit många timmars sömn. 
Idag ska vi bara vara hemma. Jag ska städa lite innan Peppe kommer hem. Äntligen så får jag hem honom. 
Det blåser som tusan men ingen snö. Skulle det inte snöa? 

Nä. Ska ge Agnes lite mat nu tror jag.
/SQ

En fas går över?

Agnes är i nån fas igen... Direkt jag lämnar rummet blir hon helt galen och gråter/skriker. Ok, i början va det lite gulligt, men det är det verkligen inte nu. Kan inte ens gå och skita utan henne numera. Men en fas går över... Eller?
Det blåser och jag är mörkrädd. Vågar nästan inte gå och lägga mig. För då blir det tyst och jag hör allt. Och då menar jag A L L T ! Tycker Peppe kan komma hem nångång... Men han är i Finland än. Trist om ni frågar mig. Tanken var att jag skulle gå över med Agnes till farmor en stund imorn för att jag skulle få vara i fred ett litet litet tag men om det ska snöa som tusan som dom lovar så lär jag inte ens gå ut och hämta posten. Så jag och Agnes får roa oss inne imorn tror jag. Ingen biltur blir det iallafall.

Jag ska tydligen sluta med mina visa ord enligt Fia. Hon tycker inte om dom. Så ok, jag gör väl det då.

Nä, ska väl kanske pröva lägga mej iallafall...
Sånna här kvällar känner man sig bra ensam i lilla Bua...
/SQ


Läkarbesök och trevligt sällskap

Idag har vi som sagt varit så gott som hela dagen i Robban. Först blev det läkaren som skulle kolla på Agnes. Det gick väldigt bra. Men hon trodde inte att det var laktos eller nån annan allergi, men att hon kunde ha fel på ämnesomsättningen, hypothyreos, eftersom hon inte gått upp i vikt. Så vi tog ett blodprov uppe på vc, Agnes va så duktig. Skrek inte en enda gång, det är en tuff brud jag har. Så nu hoppas jag att det inte är något utan att allt är normalt och är som det ska. Det är ju otroligt att man ska måsta oroa sig så förbaskat över saker och ting när man har barn. 
Sen for vi en snabb sväng till Elina&Gry och sen vidare på affärn för att handla lite mat åt Agnes. Hälsat på Malin på jobbet hann vi med också. 

Men nu sover lillan i min famn, har varit en tuff dag för henne. Jag ska surfa runt lite tills hon vaknar och sen ge henne lite gröt.
/SQ


Egentligen borde jag...

Jag borde egentligen sova men det är ju lättare sagt än gjort.
Imorn är det Bvc och barnläkaren som gäller. Kommer nog gå fint, bara Agnes får sin välbehövliga sömn på fm.
Jaa ni... "Jag var ledsen för att jag inte hade några skor, tills jag mötte en man utan fötter. "
/SQ

Fryser som en hund

Jag fryser som en hund. Sotarn va här imorse så pannan har varit av sen dess. Så det betyder att det inte är så många plusgrader här inne nu. Jag och Agnes får sitta och kramas tills det blir nån värme. Jag har en väldigt snäll svärfar som fixar pannan nu. Sen kommer Sofia. Trevligt. Kanske hon kan vara med Agnes en stund så jag får plocka lite i köket.
Peppe kommer inte hem förren på onsdag...
/SQ

Bilder från förr

Varit dåligt med bloggande nu ett tag. Men orkar bara inte skriva nånting. 
Tömde mobilen på gamla kort, värdelös kvalitet men man ser vad det är för något iallafall. Lägger ut några bilder istället.
Agnes alldeles färsk.
Jag&Malin för lääänge sen utanför Corona.
Mini Liam.
Mårtensgatan. Där vare alltid sol.
Jenny&Liam på midsommar... 2008 kanske?
Peppes ölhjälm.
Min saknade Flisan.
Och min saknade Felix.
/SQ

Lövångersrevyn

Jag är otroligt trött. Agnes somnade i bra tid igår men jag kunde aldrig somna. Fruktansvärt störande.
Ska till Skellefte idag. Blir middag ute och sen Lövångersrevyn. Känner absolut noll pepp. Men när man väl är där kanske det blir trevligt ändå.
Peppe är ledig idag men ska på banken före lunch sen tror jag nästan det bär av mot stan... Kanske kan hitta mig ett par jeans i Skelet då? Får se.
/SQ

2

Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv.

 


1

Man ska lära av andras misstag,

för man hinner inte göra alla själv.


Dom dör....

Dom dör. Våra fiskar. Fattar ingenting. Nu ikväll dog en dyr dessutom. Nä, jag vill inte ha nåt akvarium om det ska vara på det här viset. Ska fara på djurmagasinet på måndag då jag lix ska in till stan och höra vad det beror på och vad "viss svinn får man räkna med" menas... 1 fisk på 1 vecka? 14 fiskar på 1 vecka? Ingen aning...
Dagen i stan va trevlig. Trevligt sällskap. Jag åt lunch på universitetet med Jenny och syster. Sen begav vi oss mot stan för att hitta några jeans till mig. Hittade ingenting... Rätt surt. Hittade dock några halv trista bodysar till Agnes, men bodysar kan man aldrig få för mycket av. 

Jag håller på att bli galen, varje kväll samma visa. Vet inte vad jag gör för fel. Somnar alla 7 månaders bebisar lika sent som Agnes? Nä... Blir knäpp av att aldrig få vara själv på kvällen. Jag och Peppe hade tänkt se en film ikväll, men gav upp den ideén ganska fort när vi insåg att kvällen skulle bli likadan som alla andra dom sista veckorna...
Hoppas min söta dotter kan ändra på den vanan snart eller om jag ska måsta hjälpa henne på traven med nån sov metod... Återstår att se.
/SQ

Jeans från GinaTricot?!

Idag blir det stan. Jag ska träffa systeryster på universitetet för lunch sen träffa Kerstin sen ner på stan för att möta upp syster och Agnes. Jag hoppas innerligt att jag kommer komma hem med ett par jeans från Gina Tricot! Har nämligen presentkort där och nya jeans är ett måste snart...
Kanske man hittar nåt till Agnes också. Inte helt omöjligt... Nä, mycket som ska göras innan vi åker.
Platta håret, sminka mig, packa skötväskan, göra Agnes klar, packa in vagn och diverse grejer i bilen och hitta igen katten innan vi åker.
Dags att börja.
/SQ

Nybadad

Nu är lill skruttan nybadad. Ser oerhört trött ut men ska försöka hålla henne vaken en liten stund till... Kanske, kanske somnar hon för natten direkt då.
Skulle ha lagt ut några fler bilder snart, men måste bara få tummen ur och lägga in dom från kameran till datorn först...
/SQ

Hemkommen

Då va vi äntligen hemma från Robban. Agnes va jätte trött så hon sover ute nu. Lär nog göra det några timmar nu...
Besöket på Bvc gjorde mig inte direkt så mycket klokare, men hon ville att vi skulle träffa doktorn nästa vecka så då får vi se vart det leder. Sen blev det sång/sago stund för dom små bebisarna. Agnes tyckte det va kul men hungern satte in så innan det va slut så va hon inte världens mest nöjda bebis längre. Som tur är så är hon lätt att avleda från grin. Trevligt att träffa Merlinda&Lowa också. Jaa, även dom andra mammorna o bebisarna såklart! 

Ikväll blir det lugnt. Jag ska nog fortsätta med min kära kläd hög... Tar aldrig slut. Betyder det att det är dags att göra sig av med något? 

/SQ

Sopbils skräp

Nu har vi missat sopbilen. Det är ungefär bland det drygaste man kan göra. Jag sa till Peppe säkert fem gånger igår kväll när han sprang ut och in i tre timmar för att fixa traktorn att han får inte glömma soptunnan. Men imorse säger han att han glömde ändå... Jaa... Vad säger man? 

Idag ska vi på Bvc och sen hem och fixa lite grejer här hemma. 

Agnes har börjat säga "sssee", typ, när hon ser kisse. Tänk om hon försöker säga kisse? 

/SQ

Full morgondag

Imorn ska vi på Bvc och prata lite om Agnes mat och lite sånt. Efter det så fick jag nys om något rytmik grejs. Sång kanske... Aaa det märks väl imorn vad det är för något. Sen hem och fortsätta med det som ska göras. Jaa listan kan göras lång. Förstår inte dom som säger att dom inte har något att göra, ok jag kan förstå dom som bor i lägenhet men bor man i hus finns det alltid något som behövs göras. Sen håller ju min söta dotter mej inte sysslolös heller för den delen. Men hon är för underbar. Oerhört.
Nä. Nu ska jag se om Peppe får igång traktorn (ville inte starta för en timme sen...) eller om jag ska gå ut och visa mina kvinnliga krafter.
/SQ

Könsbyte

Jag såg på Efter tio med Malou imorse. hon hade besök av en 16 årig kille/tjej... Ursprungligen så var hon en hon, men ville bli kille. Hon hade känt ända sen hon var 4 år att det var fel att vara tjej eftersom hon kände sig som en kille. Jag såg inte att det va en tjej, jag trodde verkligen att det va en kille jag satt och såg på... Hennes mamma tyckte att det va helt ok och att ett könsbyte var det rätta. Nu är jag livrädd att Agnes ska komma och säga "mamma, jag vill bli kille". Vadå, vad svarar man på det? "Jaa lilla gumman, det är ok, vi kan göra om dej till kille". Vadå, då får jag en son istället för en dotter. Nä jag fattar inte. Skulle säkert resonera annars om jag va i den situationen som den mamman va i... Nä, hoppas Agnes uppskattar att vara tjej. 
/SQ

Rekord

Agnes ville inte somna igår kväll, men när hon väl somnat så somnade jag också, som en stock. Hon vaknade när Peppe klev upp och skulle fara och va sen vaken i över en timme men sen låg vi i sängen till halv tio. Det är nog rekord för oss. Tycker det är skönt, men samtidigt blir jag stressad av att ligga i sängen så länge. Känns som om halva dagen är borta.
Idag ska vi inte göra så mycket alls fram till lunch. Kanske stryka nå gardiner. Efter lunch så ska vi ner på Robban och handla, ikväll blir det tacos till middag.
Nä, nu måste jag underhålla lillskruttan! 

/SQ

Home again

Nu är vi hemma från en helg i Skelet. Peppe har sotat ur pannan och är nu ute och skottar ut kobajs. Jag har kört igång diskmaskinen, om det nu va nån som ville veta det och anteckna så varsego.

Ikväll ska vi fortsätta se dom nerladdade avsnitten från "Tre Kronor". Gammal, men dock väldigt bra serie. Inga ny moderniteter här inte. 

Imorn ska Peppe jobba som vanligt, jag och Agnes ska bara vara hemma. Inte så händelserik måndag för oss. Kanske ner en sväng för att handla.
Nä... Agnes har blivit mer och mer grinig av nån väldigt konstig anledning. Hon verkar tycka att allt här i världen är så himla trist. Så det gäller att underhålla henne.
/SQ

Skön kväll

Ja vilken skön kväll. Ätit spaghetti&köttfärsås till middag, det va uppskattat av dom små liven. Sen har vi sjungt Singstar och ätit godis. Nu sitter dom o ser på Dinsneychannel och Agnes gnölar och tycker jag ska underhålla henne...
/SQ

Skellefte

Jag är sjukligt trött. Agnes tyckte inte att vi skulle sova nå länge imorse alls. Men för att hon är så söt så stiger jag upp...
Idag ska vi till Skellefteå för att vara barnvakt åt Tilda&Oskar. Blir nog himla kul.

Finns inte så mycket att uppdatera om... Händer lite just nu...
/SQ

Tillägnat min bror

Min bror är inte bara en strulpelle!
http://www.folkbladet.nu/?p=165313
/SQ

Pannkisar, promenix och städ

Dagen började med att Jenny&Liam kom på besök. Vi åt pannkisar och gick på en promenad. Sen sov dom små liven så skönt. Jenny hjälpte mig att möblera om i kontoret och sen rensa ur garderoben med "alltiallo" grejer. Jenny är mycket för slänga och jag mycket för spara, men vi kom överens väldigt bra ändå. Tack söt! 

Ikväll blir det Let´s Dance och kanske kanske får man nåt sällskap. Får se. Annars blir det jag och Agnes, pappan i familjen kommer inte hem förnst nån gång mellan 23-00 ikväll. Kändes sent på en fredagkväll, han höll med mig...
Imorn bär det av till Skelet!

/SQ

Jenny&Liam

Snart kommer Jenny&Liam. Blir kanon mysigt. Agnes ligger framför tv:n och pratar och jag ska snart gå och borsta håret. På tal om hår, så skulle jag vilja färga det snart. Vet dock inte vilken färg. Inte svart iallafall. Man ska aldrig färga håret svart. Been there, done that.
/SQ

Bad day

Jag är trött. Less. Har en dålig dag. Varför ska man ha dåliga dagar för? Joo för att man ska kunna uppskatta dom braiga enligt min underbara A-K. Men jag vet inte om jag kan hålla med dock.. Tänk er vad skönt att bara ha bra dagar?! Underbart. Men jag vet inte...
Just pratat med Peppe. Han ska köra till halv ett inatt. Saknar honom en gnutta faktiskt. Rätt mycket kanske.
Imorn bitti kommer Jenny&Liam. Vi ska ha en riktig mysdag. Äta pannkisar, gå på promenad och surra. Sen ska vi bestämma när vi ska fara på våran spa weekend. Blir nog en bra dag, bättre än idag.
På lördag ska vi till Skelet och vara barnvakt till mina underbara systerbarn. Agnes stor kusiner. Fast dom är inte så stora tycker jag... 4 och 8 år. Det blir också en bra dag tror jag.
Nä... Sängen? Tv:n? Datorn? Köksbordet? Återstår att se.
/SQ

Inte gjort ett skit

Jag har fortfarande inte gjort speciellt mycket idag. Agnes sover ute, men med mitt rännande i dörren för att höra så hon inte är vaken lär ju göra så att hon vaknar om int annat. Babyvakten vi har lånat går mig på nerverna. Den tjuter och tjuter och jag fattar inte vad som är felet. Inget är fel. Nä, blir att köpa en ny och egen nästa månad när man får nya pengar...
Nu tycker jag att lillgos ska vakna snart så jag får mysa.
/SQ

Agnes 7 månader

Ja idag är hon 7 månader. Känns faktiskt inte bara roligt, känns lite vemodigt också. Att tiden går så fort. Känns som det va igår jag låg på BB. 7 månader innan Agnes tid va ju som en hel evighet...
En till mindre skoj sak är att jag nog måste ut och jobba nån dag för att behålla min plats i anställningskön, så jag inte hamnar sist i hela kommunen. Vore enormt drygt... Men peppad på att jobba än är jag verkligen inte.
Peppe har åkt just för han ska jobba och kommer inte hem förnst sent imorn kväll. 

Känns som en väldigt trist dag idag. Måste städa bort julen också. Kallt ute som tusan.
Låter det som om jag är bitter? Nää då, jag ä inte bitter...
/SQ

Ingen renovering

Blev ingen renovering idag. Dagen försvann i ett nafs. Bvc, hämta pellets, banken och middag hos Peppes farmor. Sen va dagen slut. Så det får bli en annan dag.
Agnes va 63cm lång och vägde 6900g. Hon har bara gått upp 90g på 6 veckor. Så nu blir det mer smör och fler mål per dag så hon växer på sig lite. Inte för att hon är spe, hon har ju verkligen sina goa runda lår och dubbelhakor.
Ikväll blir det inte så mycket mer än att försöka lugna ner Agnes. Hon är inte på nåt bra humör. Antingen så gallskriker hon eller så är hon hur nöjd som helst. Det vänder väldigt fort. Så sova är nog det hon ska göra snart...
/SQ

Sov hela natten

Agnes sov hela natten ända fram till kl 08! Underbart! Jag tog mej en powernap igår em. på typ... 3 timmar. Så jag hade fruktansvärt svårt att somna igår kväll/natt, somnade kanske 2. Men att få sova till 8 va inte igår!! 

Idag är Peppe ledig. Vi ska börja på i Agnes rum, sätta in hennes nya bilstol i passaten, hämta pellets och fara på bvc och väga/mäta. Sen va min tanke att jag kanske skulle hinna städa bort julen också. Men hinner jag inte det så får vi ta det imorron. Inte hela världen...
Jag är nyfiken på hur det går för Sandra&Jocke med deras lilla Hilma. Nä ska bli spännande att träffa dom sen.
Nu blir det att ge Agnes välling!

/SQ

GRATTIS!!!

GRATTIS SANDRA&JOCKE TILL LILLA HILMA!!! 



Mitt allt

Mammas hjärtegull.

Julen är över

Idag känner jag mej faktiskt fräsch. Otroligt. Agnes är snorig och har haft ytterligare en natt då hon inte kunnat sova. Men jag förstår henne, jobbigt när man inte kan andas genom näsan och vill ha nappen. Lillgumman. Men mamma är trött, skulle verkligen behöva en hel natts sömn snart.
Idag ska vi bara vara hemma. Ska ta och plocka bort lite julsaker tror jag bestämt. Nu är jag less. Innan vi har fått ut granen så lär vi väl ha alla barr på golvet men nästa år blir det en plastgran. H A T A R barr!
/SQ

Bilder från veckan som varit

Nu har jag städat och gjort det jag hade tänkt mig. Nu lägger jag ut lite bilder. Första bilderna är från när Mickan&Erik kom på besök. Erik gjorde middag åt oss. Inte illa. 
Sen är det från i fredags när vi blev bjudna på middag hos Calle, Elina & Gry.
Sist men inte minst kommer bilderna från i lördags när vi va bjudna på middag hos Peter, Jenny & Liam. 
Vi har haft en himla lyx som blivit bjudna på middag hela helgen! Tack för det!
Mätta o belåtna efter Eriks laxlasagne.
Sen kom Rickard&Malin.
Agnes förstår inte alls varför Gry är så ledsen.


Här försöker Agnes hålla handen, men Gry var inte så samarbetsvillig.

Agnes på Liams bil!


Sen ville Liam också sitta!

/SQ


Karlar och sms

Jag har nu varit ner på Robban och handlat lite. Bara att ta sig till bilen med Agnes va en pärs. Är inte fräsch idag, känns direkt när man ska göra något. Men det finns ett måste idag, och det är att städa undan lite. Hänga tvätten. Sen laga middag. Sen ska jag ta min snusdosa, min Hemmets veckotidning och en penna och lägga mig i soffan och lösa korsord. Ska bli underbart.
Undrar när jag ska få tummen ur och lägga ut några bilder... Får bli eftermiddagens bekymmer. Peppe är nog hemma i tid både idag och imorn för han är på ADR-kurs. Sen när den slutar har jag ingen aning om. Jag skickade ett mess till min käre man och frågade det, men fick tillbaka "skicka inte sms till mig nu". Så jaa... Jag får fortsätta vara ovetande... Kunde han inte bara svara när han ändå skickade tillbaka?
Jaa nu ska jag ta en alvedon och låta kroppen arbeta lite.
/SQ

Hyffsad natt

Måndag idag. Agnes har sovit hyffsat inatt, fast hon har vaknat x antal gånger ändå. 
Jag har svinont i halsen och känner mej inte alls fräsch. Idag blir det att kurera sig i soffan känns det som nu iallafall... 
Nä, ska ge Agnes hennes välling!

/SQ

Nitritförgiftning

Nu har jag pratat med Djurmagasinet. Dom trodde vi hade fått nitritförgiftning i akvariet. Tydligen vanligt när man ska nystarta ett akvarium. Men då blir det att fara med ett vattenprov till dom så dom får kolla så att det verkligen är det så vi inte behandlar i onödan. Fick tips om att man kunde byta ut 50% av vattnet varje dag och sen inte rengöra filtret och inte mata fiskarna på några dagar. Men aaa, vi får se hur vi gör. Alger är ju inte speciellt trevligt...

Ikväll har vi myskväll. Ätit surströmming till middag och ikväll popcorn. Vi har chips hemma men jag har kommit på mig själv att inte riktigt tycka om det längre. Finns bara en smak som jag tycker är god så då gäller det ju att inte äta sig less på det. Sen känns popcorn lite nyttigare också. Jag har ju startat ett nytt liv nu. Inte något onyttigt om det inte är nåt speciellt som händer. Inte heller gå och småäta. Nu ska mamma magen bort. Jag och Agnes har varit ute hela helgen, det har blivit många timmars promenader. 
Men ikväll känner vi oss alla 3 krassliga. Lite feber, snoriga och hosta. Mindre skoj. Agnes drar verkligen åt sig alla förkylningar.
Nä, åter till Johan Falk filmen!
/SQ

Åh No.

Åh nej. Det har hänt något med vårat akvarium. Allt håller på att bli brunt, det är något som jag absolut inte tror är alger, men vad vet jag... Igår kväll låg en tiger firre död. Idag en orange. Det här bådar inte gott... Måste nog ringa Djurmagasinet när dom öppnar tolv.
/SQ

Vårdnads bidrag

Hade jätte trevligt igår kväll hos Jenny&Peter. Vi åt gott, busade med Liam, surrade och spelade "Lika Par Leka Bäst". 
Agnes och jag har suttit och sett på Nyhetsmorgon ett tag nu på morgonen. Dom har pratat om det här vårdnads bidraget man kan få om man är hemma med sitt barn istället för att ha den på dagis typ. Jag är inte jätte insatt i det, men om det nu bara är tills barnet är tre år så tycker jag att det är väl bara bra? Små barn behöver väl sina föräldrar när dom är så pass små, och inte vara på dagis i 8 timmar per dag. Nu skulle det väl aldrig funka för oss att jag bara ska ha ut 3000:- i månaden tills Agnes är 3 år, men annars hade jag gladeligen vart hemma med henne. Man sitter ju inte bara hemma på dagarna så risken att barnet bara får umgås med sina föräldrar är väl rätt liten. Vi är då väldigt mycket ut och träffar andra mammor och barn. Så nä, jag förstår inte det negativa i det hela. Sen förstår jag naturligtvis dom mammor som vill ut i arbetslivet eller skola så fort som möjligt också. 

Idag ska vi vara ute en stund sen ska jag städa lite här hemma. Agnes har gått och blivit snorig igen, inte bara lite heller... Men men, kanske går över snart.
/SQ

Underbart!

Åh va skönt! -2 grader och sol. Jag och lillan har varit ute och åkt pulka. Hälsat på farmor&farfar och sen kikat på kalvarna. Hon tyckte det va himla spännande med kalvarna som stod och åt.
Nu sover hon ute i vagnen och Peppe är nere och ska handla. Tror vi ska äta surfisken till middag. Hade ju god lust att fara och hälsa på Jenny&Peter ikväll men inte helt säkert att hon vill ha dit mig om jag ska rapa surfisk och lök...
Följ min blogg med bloglovin

/SQ

Näst intill galen

Jag kommer bli galen snart. Fattar inte varför Agnes inte vill sova på natten numera. Känns som om jag har sömnbrist på hög nivå. Men det är nog en fas... Det går över... Men just när man är mitt i allt så känns det halv jobbigt.
Ska lägga upp några bilder sen igår kväll. Vi hade himla mysigt hos Calle&Elina och lilla Gry. 

Nu ska jag busa upp min dotter som ligger och sprattlar på golvet.
/SQ

Man ska då alltid få vänta...

Hur kommer det sig att det numera är Peppe som man ska vänta på när man ska iväg nånstans? Förut var det jag som tog 100 år på mig att göra mig klar, men nu så är jag klar på en kvart om jag vill. Vi ska snart åka till Calle, Elina och lilla Gry iallafall.
Våran lilla kisse Frans är hängig idag. Min diagnos på honom är förstoppning, men för säkerhetsskull så ringde jag veterinären som sa att jag kunde ge lite matolja, och hålla koll så han kissar. Så nu hoppas jag vid min gud att han blir pigg snart...
Nä, ska gå och sparka karln i baken så han blir klar nångång! 

/SQ

Äntligen

Nu har Malin gett mig en hjälpande hand så nu sitter jag inte fast i Super Mario längre. Det är betydligt roligare nu!
Peppe tyckte jag skulle vika tvätt, har väl en sisådär 36 meter hög ren tvätt som skulle ha vikts. Men jag har noll energi. Men jag kanske ska ta med mig Agnes och vika några plagg ändå för sakens skull...
/SQ

Langos

Jag känner att jag har fått tillbaka lite energi nu. Agnes sover i mitt knä nu. Rätt mysigt.
Ikväll verkar det som om vi ska äta middag hos Calle&Elina. Langos. Aldrig hört talas om det men fick se en bild som Elina skickade. Såg väldigt mumsigt ut.
Jag tror att jag ska ta och mata mina firrar på fejjan och sen slänga iväg ett samtal till Expert för att höra vars mina pengar är...
/SQ

Irri

Jag känner mig irri. Agnes har vaknat med en timmes mellanrum hela natten ungefär. Peppe väcker mig imorse och säger att han tar min bil för att hans inte startar. Jag skulle till stan idag. Det sket sig ganska ordentligt. Jag skulle handla, det sket sig också. Nä. Så nu får Peppe göra allt det innan han kommer hem.
Så vad ska vi roa oss med idag då... Strandsatta i Bua. Blir väl att städa som vanligt. (Hörs att jag är bitter?!)
/SQ

Palt fest

Peppe hade varit snäll igår kväll och stoppat in timern för motorvärmaren så jag slapp gå ut. Ska som sagt var till läkaren på en timme sen hade jag tänkt mig på rean på Lord. Inte för att jag har några pengar att shoppa för men man kan ju kika iallafall...
Agnes sitter i gåstolen och pratar med julgranen. Hon är för hemskt söt i sin lite för stora tjocktröja idag.
Peppe ska jag snart gå och väcka så ska han få vara med Agnes medan jag åker iväg en stund.
Vi ska ha palt fest här i byn nästa månad. Med 80-tals tema. För mig känns det lite svårt. Jag vet inte alls hur man ska se ut då, eller jo, en liten aning har jag. Men ingen aning hur jag ska se ut. Så det blir kanske att googla... Vad är typiskt för 80-tal? 

/SQ

05:00

Jag fattar inte varför Agnes har börjar vakna kl 05 nu varje morron. Jag vill inte kliva upp då. Kallt som tusan äre ute och jag ska till läkaren halv elva. Så motorvärmaren måste i och för att det ska hända måste jag ut. 

Återkommer om jag inte fryser fast.
/SQ

Om jag blundar...

Jag är trött. Ont i magen. Agnes är på ett humör som är långt ifrån strålande (tänder på gång?) och det är disk sen igår kväll som jag gruvar mig för. Om jag blundar och somnar, kan det vara en helt annan dag när jag vaknar då? 
Nä, fy för denna dag.
/SQ

Orkeslös

Jag har noll energi i kroppen idag. Skulle behöva äta nån mat kanske. Eller bara lägga mig. 
Hade det inte varit helt myggfritt ute (-19) så hade jag tagit mej en promenad. Men nä, jag fryser fast innan jag tagit mig ner för bron ens. 

Tjoooo.
/SQ

Alkohol under 18?

Jag har funderat över det här med alkohol för barn under 18 år. Jag själv skulle inte ge Agnes innan hon fyllt 18 men jag vet ju ändå nånstans att hon kommer att dricka kanske när hon är på fest och mamma inte är där. Vissa föräldrar säger ju att man kan ge barnen alkohol hemma så dom får en sund syn på alkohol och drickande. Jag synar den teorin ganska fort. Det ger bara mersmak. Om jag hade kunnat, hade jag jag låst fast Agnes runt min arm tills hon är 18 men antar att det funkar dåligt. Nä, små barn, små bekymmer - stora barn, stora bekymmer. Tur att det inte är än på ett bra tag! Hur skulle ni ha gjort med era barn? 

Agnes sover i soffan med kisse. Det är nog inte alla föräldrar som skulle låta sitt barn göra det heller, men det gör jag. Jag har stökat klart i köket och nu väntar jag som mest bara på att Fia ska bli klar med det hon ska göra idag så vi kan spela nå yatzy.
/SQ

Pain

Jag har sjukt ont i nacken idag. Har en stor knöl på sidan av nacken. Gillas inte för fem öre.
Agnes var oerhört svår sövd igår. Ville inte sova imorse heller men jag tvingade henne somna om när klockan va 05:00. Då ville jag absolut inte kliva upp.
Idag kommer Maria&Hanna på besök vid lunch tid. I em. så kommer Mickan&Erik. Fick för mej att han skulle laga middag här åt oss? Det kallar jag en guld kille!
Nä. Dags att borsta håret, både på mig och Agnes. Sen stöka i köket lite.
/SQ

Blandade bilder



Min lovely man. (Vad hände med hans arm muskel egentligen!?)
Jag redo för en partykväll!
Inför nyårsafton.
Nyårsfin!
Värdparet.
SötLiam.
Just nu sitter jag med en liten arg Agnes i knät. Hon vägrar sova. Pappa ville ha sovrummet för sig själv eftersom han ska upp 04:30, så vi håller oss här nere tills hon somnat...
Kanske ska fördriva tiden med att läsa lite bloggar.
Btw, så är det fruktansvärt dåligt med kommentarer. Trist säger jag bara.
/SQ

Ganska skönt

Visst äre ganska skönt när man har städat? Känslan? Jaa jag tycker det är så himla skönt. Nog för att jag aldrig känner att det är slut på städningen. Det finns alltid något man kan göra. Vika tvätt, dammtorka, vattna blommor osv.
Nu spelar jag 500 med Fia sen ska jag ge Agnes lunch. 
Peppe ville äta rester till middag så får se vad jag ska söka fram ur frysen till mig själv då...
/SQ

Lite bloggande

Jaa lite bloggande har det blivit i helgen. Men skoj har jag haft iallafall. Igår kväll partajade vi i Rickla på Lindas 30 årsfest. Himla trevligt! Men oj va Agnes va efterlängtad idag när jag hämtade henne. Mammas gounge. 

Imorn så är det tillbaka till vardagen. Peppe börjar jobba och jag och Agnes är hemma. Imorn måste jag städa. Det är mitt mission.
För att orka med mitt mission så måste jag sova nu.

/SQ

Svälter

Jag är hungrig. Men det förbaskade köttet vägrar ju tina nångång. Kommer svälta ihjäl, så bloggar jag inte nå mer så vet ni iallafall varför.
Ikväll blir det 30 årsfest. Ska först till Gullis för att lämna Agnes. Få se om man får nån fest känsla för just nu känner jag inte av den nånting. Dessutom så har jag gått och blivit nojjig. Jätte nojjig. Rädd för att få magsjuka konstant. Undrar hur många gånger jag har tänkt på just magsjuka idag. Alldeles för många gånger för att det ska vara hälsosamt.
Nä... Ska hjälpa köttet och tina.
/SQ

Tröttsamt

Helt otroligt va jag är trött idag. Känns som om det är jag som vore bakis. Men nu är lasagnen i ugnen och antingen så hamnar man i koma efteråt eller får lite mer energi. Hoppas på det sist nämnda...
Åh, vet inte hur jag ska göra imorn. Barnvakt eller inte... Sjukt sugen men jag lär väl bestämma mig i sista sekund som vanligt...
/SQ

1/1-2010

Nyårskvällen blev trevlig, trots vissa oplanerade sjuktillstånd och kyla. Agnes höll sig vaken till 01:00 inatt, vägrade somna. Jaa tänkte jag, kanske hon sover lite längre än till nio. Jo just det... Vaknade prick nio. Efter att mamma sovit alldeles för få timmar. Peppe gick hem från R&M eftersom han inte hade nån chaffis. En timme tog det, så han måste ha gått fruktansvärt långsamt. Jag va inte så peppad på att stiga upp och hämta han heller vid halv 4 inatt. När Peppe kom hem så hade jag tydligen jätte hög feber och feber yrade men han fick i mej alvedon så efter ett tag så vart det bättre. Jätte många i min omgivning har magsjuka. Jag hatar magsjuka. Det är som att sitta och vänta på sin dödsdom. Vill absolut inte att Agnes ska få det först och främst. Nä... Huvvaligen, skona mig.
/SQ

RSS 2.0