Går jätte bra!

2 inskolningsdagar är över. Det går hur bra som helst! Agnes tycker det är jätte kul med andra barn och dom snälla fröknarna. Hon bryr sig inte om mig nånting när vi är där, så imorn ska vi lämna henne själv på dagis i 2,5 timme. Jag tycker det är riktigt kul jag me, får träffa andra föräldrar som skolar in sina och sen få se hur självständig lillan blir när man är där. Hon kan så mycket våran lilla tjej! Fröknarna tyckte vi hade gjort ett bra jobb med Agnes som är så himla trygg i sig själv. Inte blyg och inte rädd alls när vi kommer dit. Känns bra.
Nu sover hon ute i vagnen efter ett besök hos gammel farmor. Hon somnade innan vi ens hade lämnat Robban.
Nä, jag ska ta och göra nån nytta medan hon sover! 

/SQ

Dagis!

Ja jag kom hem halv sju ikväll. Agnes fick vara uppe en liten stund extra så jag hann pussa upp henne ordentligt innan läggdags. Imorn börjar inskolningen på dagis. Tror det är mamman i huset som är mest nervös. Men det är bara en timme imorn och vi är ju med hela tiden så... Sen följer hon nog troligtvis med till stan så pappan och farfar får arbeta med kamin och skorsten hela dagen. Så då hoppas vi att hon är på bra humör imorn.
Har just insett att jag måste måste handla mer kläder åt Agnes. Hon har inte många plagg nu som hon kan ha. Vissa kläder har fläckar som inte gått bort och som bara är att slänga. Så det måste också göras i veckan.
Fick äntligen tummen ur och bokat en tandläkar tid för min onda tand. Nu hoppas vi att det inte är ett hål utan bara nåt helt annat som går över av sig själv... Avskyr verkligen tandläkarn.
Nä. Pigg som en mört är jag fast klockan börjar närma sig elva. Övertrött kanske. Borde vara rätt slut ikväll med tanke på den lilla sömn jag fick inatt med en snorig och förkyld propeller i sängen...
Nä. Snart resultatet från Idol! 

/SQ

Gullis o kortspel

Har spenderat min dag i Gullis me Agnes. Fick träffa Sofia, som jag även spöade i kort. Väldigt trevligt!
Lill älsklingen håller på att bli förkyld, igen... Snorig och lite hostig. På tisdag börjar inskolning på dagis, men jag tror mamman är mest nervös av oss alla. Bara hon inte får feber så allt skiter sig.
Imorn har jag lång dag i stan. Men ändå skönt att det är i början på veckan och inte i slutet.
Nä. Om jag ska fortsätta göra nån nytta här hemma innan det blir natt här i huset.
/SQ

Dikten i kyrkan

Döden betyder ingenting.
Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum.
Jag är Jag, Du är Du.
Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.
Kalla mig vid mitt vanliga namn.
Tala till mig sådär som Du alltid gjort.
Ändra inte Ditt tonfall,
Håll sorgen borta från Din röst.

Sluta inte skratta åt våra genensamma små skämt.
Skratta som vi alltid har gjort.
Var med mig. Le mot mig. Tänk på mig.
Låt alltid mitt namn finnas med Er där hemma.
Uttala det som ingenting hänt, sorglöst
Utan spår av skuggor.

Låt livet gå vidare med samma innebörd som
tidigare.
Det går vidare därför att det måste gå vidare.
Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår
gemenskap.

Varför skulle du sluta tänka på mig för att Du
inte längre kan se mig.

Jag väntar på Dig någonstans väldigt nära.
Allt är väl.

Läste den här i kyrkan. Tycker den va bra, den passade som in på henne...
/SQ

Ont?

Ja den här dagen, har precis som igår, gått väldigt långsamt. Tiden gick däremot rätt fort, trist nog, när vi fick besök av Merlinda&Lowa. Måste ses snart igen, har så mycket att surra om!
Peppe for nyss med Rickard&Malin till Simon. Agnes sover sin skönhets sömn. Jag nördar mig antingen här eller framför tv:n ikväll... Trist.
Känns som jag saknar människor. Människor som jag träffar allt för sällan eller människor som valt att ta avstånd av en eller annan anledning. Ibland gör det ont, och ibland känns det som om jag klarar mig bra utan dom. Men mest så gör det nog bara ont att förlora människor man har hållt så oerhört kärt. Ont, ont, ont...
/SQ

Syskon trion

Tilda, Oskar, Syster, jag o Conny.

Morgon

Går dåligt med sömnen. Rätt irriterande när det va tänkt att jag skulle få sovmorron idag. Men jag har legat kvar i sängen och läst och njutit av värmen under täcket ett tag ändå.
Inga planer för dagen mer än att jag ska städa lite. Blir fort skitigt när karlarna går in med blöta grusiga skor in i vardagsrummet när dom håller på med kaminen.
Agnes går fortfarande i pjamas så det borde jag göra nåt åt också... Så småningom...
/SQ

Aldrig

Den här dagen tog då aldrig slut...

Tom?

Sömnen har så gott som varit obefintlig inatt.
Idag är en sån dag då jag känner mig väldigt väldigt tom och hela dagen känns overklig.
Jag skulle vilja somna och vakna om en vecka eller två. Men så är inte fallet och jag måste snart iväg för att förbereda en dag jag inte ens har valt eller vill vara med om.
/SQ

Illa...

Varit en lång dag. Åkte före halv åtta och kom hem närmare sex i em. Fått träffa min Amanda idag iallafall vilket känns väldigt bra.
Agnes ska vara med farmor&farfar imorn, hoppas allt går bra då.
Usch... Gruvar mig inför imorn så jag mår illa och vill bara kräkas.
/SQ

Ledig men ändå inte

Ja idag har jag varit ledig. Jag och Peppe for med lillan på bvc för att väga och mäta. 73 långa centimetrar är hon nu och väger 8500g. Hon har alltså gått ner i vikt. Trist, oerhört trist. Skulle ge mat oftare och med olja i maten. Sen hoppas på att hon blir mer matglad när hon börjar på dagis. Vilket jag synar men återstår att se. Hon har ju inte jätte mycket att ta av så jag är glad för varje sked hon äter.
Sen åkte vi in till stan på en fruktansvärt tråkig maskin visning på Forslunda. Never again. Sen shoppa vantar och mössa till Agnes på Barnens Hus som hon kan ha i höst. Icket att förglömma, 16 säckar cement shoppades också...
Nä. Nu ska jag klura och fundera lite till sen i säng. Imorn är det stor möte och sen även läkar möte så jag åker tidigt och är hemma sent... Kul...! 

/SQ

Inte fräsch

Agnes är inte fräsch. Äter inte, sover helt plötsligt jätte mycket och gråter hela tiden. Tappat sin goa bebis mage och lår. Så imorn ska vi på bvc och se hur mycket hon väger och vars hon är på sin kurva. Huvudsaken hon följer sin egen kurva, då är jag nöjd.
Dagen har varit lång. Oerhört lång. Dagen i stan kändes som en evighet, sen skynda sig hem för att prästen skulle komma. Han är sen och jag blir irriterad. Bra start. Sen satt vi över en timme och pratade om allt från hur mamma var till vilka psalmer som skulle spelas. Jätte jobbigt.
Jag är jätte trött och på dåligt humör ikväll så egentligen borde jag sova men har en hel del att göra och fixa innan dess. Sen hoppas jag att lillan får sova gott inatt me.

Älskar den här tjejen sjukt mycket. <3
/SQ

Upptagen

Jaa det är mycket nu... Upptagen hela tiden.
/SQ

Tar tid

Nu har lillan duschat och jag ska börja göra mig iordning.
Hur kommer det sig att saker och ting tar tio gånger längre tid när man har barn? Om man då har två barn, tar allt tjugo gånger längre tid då? 

/SQ

Drick ej duschvatten

Man ska inte dricka all duschvatten....
...För då kräks man nästan...
/SQ

En dag i Legde

Jag har haft en jätte trevlig dag idag. For före lunch till Jenny, Peter och Liam. Jag och Jenny va ute och gick med dom små liven, surrade och sen åt vi gott. Ett plus va att man fick se Robert och dom små, va allt för längesen!
Agnes sov tre timmar på dagen idag så hon va på hyffsat bra humör ikväll fast klockan hade slagit säng dags för flera timmar sen. Till nästa gång ska jag ha pluggat lite sång texter så då ska vi träna inför nästa års Idol också. Peter på piano, jag sjungandes och Agnes dansar, en himla bra kombo.
Imorn ska jag rösta. Men före det ska vi till kyrkan på tacksägelse. Då läser dom upp mammas namn i kyrkan och gör nå mer... Har inte så stor koll på vad men återstår att se. Mest spännande att se om Agnes kan sitta still eller om vi blir tvungna att gå ut efter fem minuter.
Peppe for till Rickard ikväll så jag ska surfa lite till sen hoppa in i duschen och sen i säng. Hoppas på lite sovmorron imorn... Får se, får se...
/SQ

Sova två dygn?

Usch. Jag känner mej trött och grinig. Tänk om man fick sova i två dygn va skönt det hade varit. Särskilt när det är sånt här väder.
Agnes springer omkring och jagar kissen. Jag tror han flyttar hemifrån snart så dum som Agnes är mot han. Men han säger bara ifrån ibland annars ligger han bara där och tar emot all skit... För dum för sitt eget bästa.
Oj va Agnes ha börjat äta dåligt nu. Hoppas det bara är en fas... Hon har alltid varit krånglig när det gällt maten men nu är det extremt. Får i henne nån enstaka sked mat till varje måltid, och det är efter mycket sång och underhållning...
Idag ska vi på Lord och köpa nå smink för mitt present kort där annars inga planer. 
Gårkvällen spenderades med Rickard&Malin och Idol och en massa surrande. Klockan va närmare ett när jag kom i säng.
Nä, nu blev det tyst... Agnes har nå bus på gång.
/SQ

Rullat på!

Dagen i det stora hela har varit helt ok. Rullat på i snabb fart, klockan är redan halv fyra.
Inga planer för helgen heller. Både skönt och rätt trist på samma gång. Det betyder att jag måste göra nån nytta här hemma...





!!

Ååå va less jag blir. Jag ska bo själv nånstans mitt ute i ingenstans där jag är långt ifrån civilisationen och jag slipper träffa folk.

Shoppat

Ja oj va jag ha shoppat idag. Jenny och jag drog en shoppingrunda på stan i em. Hittade bla. en tunika jag nog kommer ha på mammas begravning. Sen fick jag mig även ett par jeans.
Agnes håller på att bli frisk från febern nu, så innan imorn hoppas jag att hon är helt feberfri så vi kan fara till Skellefte imorn em. Beror på om människan behagar svara i sin mobil nångång då...
Inge Vågen imorn, blir röntgen sen fika me Ida. Nice!
/SQ

Agnes dansmoves

Jag förstod mig inte på om man kunde vrida och vända på filmen men aa... Ni ser och hör ändå. :) 
Agnes har ju så fruuuuktansvärt snygga dansmoves. Lärt sig av mamma.
/SQ

Dagis strul

Fy ändå va jag har frusit idag. Till Ålidhem från lassa gick bra men när jag skulle tillbaka och vänta på bussen så var det som om hela himlen öppnat sig så jag blev dyngsur. Sen en massa ärenden när jag kommit till Robban gjorde inte att det kändes direkt nå bättre... Håret blött och åt alla håll. Byxor som man kunde vrida vatten ur och en tröja som var likadan, luktade säkert som en blöt hund också. Tackar gud för att jag inte sminkade mig imorse för då hade allt varit längs kinderna innan jag va klar.
Kommunen ringde idag och sa att det blivit strul me inskolningarna på dagis så Agnes måste vänta nån vecka till för att få börja. Det sög. Får se hur vi löser det rent praktiskt eftersom Peppe börjar jobba snart...
Ikväll kommer Sofia&Mickan och ser Idol me mig. Blir trevligt. Lyx att få umgås me Mickan två dagar i rad. Tycker det är för långt mellan gångerna annars.
Nä, nu ska jag snart börja lägga min lilla älskling som fortfarande är sjuker...
/SQ

Febran

Ok nu vet jag varför min lilla älskling här hemma är så grinig... Peppe tyckte hon kändes varm så då tog jag tempen på henne och den visade 40,3... Alvedonen har inte gett nån verkan så hoppas på att natten blir bra ändå.
Datumet bestämt för begravning, vilket känns jätte skönt. Det praktiska börjar kännas som om det ändå löser sig...
Ikväll kommer Mickan och Erik på besök. Blir trevligt.
/SQ

Dagis start

Agnes har haft en bra natt inatt. Dessvärre har jag sovit dåligt. Jag tror hennes förkylning håller på att ge med sig nu, underbart. På måndag vill jag ju att hon ska vara frisk för då ska hon börja inskolningen på dagis, Lillberget, Blåan. Jag är nervös och orolig och allt man kan vara över det där men försöker intala mig att hon gillar ju andra barn så hon ska nog trivas... Mardrömmen är att hon ska skrika när jag ska lämna henne första gången, så det hoppas vi hon inte gör. Sen verkar det vara så mycket som måste handlas inför dagis starten. Nu har hon ju en fin och jätte bra höst overall. Sen ska vi köpa en vinter overall, men ska man välja polarnopyret, Didrikson eller Reima? Har ju ingen aning om det där men en bra overall så hon inte blir blöt och kall i vinter ska hon då ha. Sen är det mer blöjor, kläder, namnlappar osv osv... Jaa jag får jobba på det där i veckan.
Nä. Klockan tio ska vi vara nere på Robban. Så nu kanske jag borde börja me allt som hör morgonen till. 

/SQ

Effektiv

Ja usch va mycket praktiskt det är som ska ordnas. Önskar att sånt kunde fixas av sig själv...
Har gjort min läxa från Vågen, varit ute och sprungit, ordnat och klurat lite inför imorn och städat undan lite ikväll. Nu ska jag sätta mig och skriva lite sen hoppas på att john blund kommer till mig nångång...
/SQ

Höst overall

Har jätte mycket att göra ikväll. Återkommer senare... Agnes fick sig en jätte fin (å dyr) polarnopyret overall idag av farmor&farfar. Ingen overall jag hade kunnat kosta på mig åt henne men tack farmor för den!
/SQ

Försovning!

Ja jisses. Man kan tydligen försova sig me en 1 åring i huset ändå. Nä men Agnes vaknade före 3 och ville inte somna om, somnade om vid 5 och då tänkte jag att hon sover nog inte så länge men hon vaknar, och jag likaså, kvart i 8... Så någon buss in till stan hann jag inte me. Det är iof inte värre än att jag får köra in idag. Ska inte vara där förren 10.
Jag blev lite inspirerad av Fia och hennes "nya liv" grej. Jag tror jag ska börja springa. Eftersom jag och springa inte är nån bra kombo så kan det bli en utmaning... Men jag tror jag ska pröva. Från och me idag. Eller imorn...
/SQ

Ändrade planer

Tyvärr blev det inge Skellefte idag... Ändrade planer. Åker dit på fredag istället. Idag åker jag och Agnes till Gullis istället. Peppe kommer väl sova hela dan, tror inte han va hemma förren efter 5.
Annars så händer inte så mycket här hemma, allt känns mörkt och trist. Jag uppskattar dom fina telefon samtalen och sms:en jag fått, tack.

Nä. Se om jag får duscha eller om Agnes vill duscha me mig idag också.
/SQ

Redan på väg

Och när jag ser mig över axeln
på åren som bara gick.
Ser jag allt som gick förlorat
men också allt som vi fick.
Och vad säger man till nån
som vill börja om igen.
Då det redan är försent,
då man redan är på väg.

Usch, fy och blä

Nä. Det är inte alls kul när Agnes vaknar 03:45 och vill stiga upp. Jag är mer död än levande. Och fruktansvärt ont i ett knä, växtvärk.
Nu har hon fått sig lite gröt så nu blir det att roa henne fram till dess att vi ska ner på Robban och på klädbytarda´n.
/SQ

Höst kylan

Varit ute och tagit mig en långpromenad i höst kylan ikväll för att rensa tankarna, eller åtminstone få dom på rätt köl.
Imorn ska jag försöka umgås me Madde och hennes dotter och fara på picknick, om vädret tillåter dvs... Känns som jag måste göra nånting hela tiden, sitter jag stilla mer än 2 minuter blir jag galen.
Fick en lapp i brevlådan idag om en buss resa ner till Ikea. Jag är sjukt sugen. Bara Försäkringskassan kan få tummen ur och ge mig mina pengar... FK är verkligen nåt jag ogillar skarpt. Det är papper och det är anmälningar man ska göra konstant, vare sig man är föräldra ledig eller sjukskriven. Ogillas.

/SQ

Tagit mig i kragen

Idag har jag tagit mig i kragen och åkt ut en sväng. Jag och Agnes for till familjecentralen så hon fick busa med andra små barn och sen handlade vi. Tog en extra sväng med bilen, just bara för att det är så skönt att köra bil.
Nu sover hon och jag är fruktansvärt trött men måste nog börja på med lite tvätt och sen göra några telefon samtal.
Helgen bjuder på hemma kväll ikväll. Imorn likaså, Peppe ska ut på krogen. Söndag blir det Skellefte. Inte så händelserik helg men skönt är väl det... Lillan är fortfarande förkyld så jag hoppas att efter helgen att hon har piggat på sig.
Nä. Bäst att ta sig i kragen ytterligare en gång...
/SQ

Tomt

Har nog inte så mycket att skriva. Det är rätt tomt just nu. Tungt, tomt och hemskt.

En krans

Vi binder en krans av minnen
de vackraste och finaste vi har.
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar.

Nää ni...

Nä livet blir inte alltid som man tänkt sig...

/SQ

Få timmars sömn

Uschba va lite jag ha sovit inatt, Agnes också för den delen. Galet va lite timmar man klarar sig på ändå.
Gårkvällen blev trevlig. Jag vill dock passa på att ifrågasätta vad det är för filmsmak mina vänner Jenny&Peter har... Filmerna som va lånade va kanske inte bäst i test. Vi såg iallafall Shutter Island. Snacka om pschyko film.
Idag kommer syster å barnen. Blir trevligt. Bakade blåbärsmuffins igår så det ska jag bjuda på.
/SQ

Filmtajm

Nu blire snart film med Rickard&Malin. Jag äter maxdos alvedon och tycker synd om mig själv medan jag köpt en massa onyttigheter till dom andra. Nä hoppas det går över till imorn.
Lillan vill inte alls sova ikväll. Nu har jag gett henne en alvedon och nå nässpray så kanske kanske somnar hon innan det är dags för film. Tycker så synd om henne när hon mår sådär krassligt. Sen råkade jag klämma hennes finger i diskmaskinen så kanske har hon ont i den också...
/SQ

Swissschhh...!

Dagen har gått rätt fort, klockan är redan halv fyra. Har stökat på här hemma med lite av varje, vikt tvätt och rensat ur lite urvuxna kläder från Agnes garderob bla. Sen va vi och hälsade på på jobbet en sväng också, Sofia, Ewa och Jonas... Saknar jobbet lite faktiskt, men bara liiiite...
Nu sover hon ute i vagnen efter en lång prommis. Hon håller på att bli förkyld lillan, är lite snorig och har feber. Men hon får sova ute ändå, frisk luft är nyttigt.
Jag läser fortfarande inte några bloggar. Saknar vissa bloggar skit mycket, men nästa helg tror jag att jag ska ta tag i läsandet och uppdatera mig lite. Sen följa alla varje dag så det inte blir 423 olästa blogginlägg på bloglovin...
Nu tror jag att jag antingen ska baka nå blåbärs muffins eller lägga mig på soffan och vila ett tag innan Agnes vaknar. Får se vilket av det det blir.
/SQ

Uppe me tuppen

Agnes har sovit jätte bra inatt, skönt för henne, skönt för mej. Men jag har max sovit 2 timmar inatt, ont ont ont. Men kanske kan lägga mej nåt under dan medan Peppe bygger kamin. Annars är nog planen att fara ner på Robban en sväng och handla me lillan, sen kanske hälsa på Sofia på jobbet.
Jag hoppas innerligt att solen kommer vara framme heeela dagen och att det blir så pass varmt som alla säger. En lång prommis blir det iallafall!
/SQ

Tittut...!

Har fredagsmys för mej själv ikväll me tända ljus och lite internet. Skönt att vara på hemma plan och mysa me lillan. Snart är jag hemma på heltid och Agnes börjar på dagis. Galet va tiden har gått, bra det i och för sig. Allt är på gott och ont.
Jag är så glad över att jag har riktiga vänner. Som finns kvar fast man inte hörs varje dag men som man kan ringa till när som helst och som alltid ställer upp. Utan dom vore jag ingenting.
Nä nu ska jag i säng så jag orkar kliva upp imorn bitti me lillan! <3
/SQ

RSS 2.0