En dag me Fia

Jag är slut i mina fogar för tillfället. Känns som halv drygt att jag har hela vägen hem från Skelet kvar... Men förhoppningsvis så kan jag stå på lite bara det inte är så många tradare längs vägen.
Har haft en mysig dag me Fia. Hon bjöd mig på lunch på Tatung och sen följde hon med och kollade på vagnar.



/SQ

Vagn köpt




Snodde den här bilden från google, men typ en sån här blev det. Emmaljunga City Cross. Blå.
Hade lite svårt för färgen till en början men börjar mer o mer tycka om även den. Men gick efter vagnens funktioner osv så då fick nästan färg va skit samma... Men nog kommer lillebror sova gott i den här, annars vet jag inte vad...

/SQ

Snyft

Ja det är precis så jag känner idag. Tycker lite synd om mig själv och skulle mer än gärna vilja ha lite massage alternativt nån som skulle kunna trolla bort mina hemska foglossningar längs hela höger sida. Varenda steg jag tar gör ont och jag går och haltar som en nyopererad 96 åring. Inte kul. Men på fredag ska jag till sjukgymnasten, då ska hon pröva akupunktur... Jag är extremt skeptisk till den metoden. Dels för att det är nålar och dels för att det känns lite hokuspokus. Men hörde om en igår som hade haft bra resultat av det så jag får helt enkelt pröva... Har ju som prövat det mesta annars känns det som. 

Agnes vaknade tidigt imorse. Men vad kunde jag förvänta mig när jag lägger henne före 8? Nä, bättre hon är morgonpigg och trött till lunch och sen trött på kvällen nu när vi ska börja vara på dagis på mornarna. 

/SQ

Bebbe mys

I lördags va jag och Agnes som sagt och hälsa på Malin och Ellie. Och igår va dom och hälsa på här. Snacka om mys på hög nivå. 


En trött Ellie.


Ja det är inte bara som det ser ut att jag njuter, det är så!

/SQ

Vagn djungeln

Imorn åker jag och Agnes till Skellefte för att kolla in en vagn hos Sjödin som just slagit igen sin affär med bla. barnvagnar. Han hade kvar några stycken som han hade hemma och ville bli av med så vi kunde få ett bra pris plus gratis grejer in i priset. Så jag ska absolut kika in vad han har att erbjuda. Men den jag va mest intresserad av tror jag är Crescent Classic eftersom jag vet andra som har den och är super nöjda. Men får se om vi kommer hem med en ny vagn imorn eller om det får bli en senare. Hur som haver så ska vi då hälsa på syster och barnen, varav den lilla Tilda som numera har en gipsad arm... Lill stackarn. 


Vet dock inte vilken färg det han har på den Crescent han hade men spelar inte nån större roll för min del.


En syskonvagn har vi iallafall redan investerat. Oerhört nöjd med köpet!

/SQ

Första dagen på dagis

Fick med mig allt som skulle me på dagis imorse. Men när jag skulle gå och Agnes skulle äta frukost där så började hon gråta helt hysteriskt. Hon har aldrig grinat när jag lämnat utan bara när jag hämtat, så det kändes jätte konstigt. Men jag gjorde som jag hört man ska göra, inte dra ut på hej dåandet utan jag pussade henne och sa hej då och gick. Men ont i mitt lilla hjärta gjorde det. Kunde inte sluta fundera på om hon fortfarande va jätte ledsen så vid lunch tid så ringde jag dit och hörde. Men hon hade lugnat ner sig när jag åkt och ätit sin frukost och nu va hon som vanligt. Underbart skönt att höra.
Missade sen hem bussen med ungefär 7 sekunder. Men mitt i all oflyt så träffar jag på Martin som skulle hem till Robban så jag fick åka me han istället för att sitta och vänta på nästa buss som gick 1,5 timme senare.. 
När jag kom och skulle hämta Agnes så va jag efterlängtad. Hon sprang mot mig och gav mig en bamse kram med armarna runt min hals. Underbara unge. 

Nu sover hon. La henne redan 19:30 istället för 21 som hon har gjort i sommar. Men går fint, hon är nog trött efter att ha varit på dagis. Peppe är i Happis och kommer inte hem ikväll. 

Nu ska jag glutta lite på Robinson, inget höjdar program enligt mig men i brist på annat... 


Hon är verkligen den goaste tjejen, min lilla skrot unge.

/SQ

Vardagen snart åter

Idag blir det att plocka ihop allt som ska med på dagis imorn. Är en hel del när hon inte varit där på två månader och har allt hemma. Så imorn återgår vi riktigt till vardagen. 

Va och hälsa på Malin o Ellie igår. Har helt glömt bort hur små dom små liven faktiskt kan vara. Underbart söt va hon iallafall. Nä hinner inte uppdatera så mycket mer än så här för nu vankas det utomhuslek med lillan! 

/SQ

Praktiska saker

Blev bara en snabbis till stan idag, möte och sen hem. Körde bil så då gick det ännu snabbare. Nu väntar jag bara på att lillan ska vakna så vi får ta oss iväg på dagis och hälsa på igen. Va där i förrgår men behövdes nån gång till så hon känner sig mer trygg och så innan vi lämnar henne på måndag då Peppe börjar jobba igen. 

Annars så är det just nu väldigt mycket praktiskt som åker runt i mitt huvud. Komma ihåg allt som ska med till dagis för höst terminen, tider för möten, dagis, provtagningar och barnmorskebesök, vagnköp, Agnes rum, ersättningen från FK osv... Papper o penna tror jag är enda lösningen när det är många bollar i luften ett tag. Annars brukar inte det här med planering och att ha många praktiska saker vara min starka sida...

Nu blir det att göra bort lite samtal och hoppas folk haft sin lunch klart och har tid att svara! 

/SQ

Mod, styrka & beslutsamhet

Ibland, eller rättare sagt ofta, önskar jag att jag hade nån annans mod. Nån annans styrka. Nån annans beslutsamhet. Jaa ibland önskar jag att jag hade en helt annan personlighet. Tror det hade varit så mycket enklare att fatta beslut då...

Inte alls trött och kommer inte somna på ett bra tag, men upp imorn för då ska jag o Agnes hälsa på på dagis. Hon har ju varit borta så länge och ska dessutom byta avdelning, så tror det är bra för henne att komma dit o hälsa på innan hon börjar på allvar på måndag.
/SQ

Inte bara att gå längre...

Jaa... Att gå på bio är inte längre bara att gå på bio. Det ska finnas en barnvakt, vilket inte alltid är en självklarhet att det finns mitt i veckan. Ska finnas en film, helst en bra, som visas där vid kl. 18-19. 21 bion är för sen för då är man hemma så fruktansvärt sent och då finns det absolut ingen barnvakt att tillgodose. Nä, jag ger nog upp och hoppas på att nån bjuder mig på bio istället nån dag och styr upp det hela. För jag lyckas då inte...

Lillen sparkar o sparkar ikväll. Inte riktigt nöjd med tillvaron där inne tror jag... Eller så äre det han är. Känns att det börjar bli halvtrångt där inne nu, sparkarna känns ordentligt.

Nä, måste försöka sova snart så det blir imorgon nångång så jag får pussa upp lillskrutt!

/SQ

Välkommen till världen

Söndag idag. Dagarna har verkligen gått i slow motion.... Längtar till imorn då blir Agnes bombad av mamma pussar!

Men blev oerhört glad i torsdags kväll när jag fick mig ett mms av en otroligt söt liten tjej tillhörande Malin&Robin. GRATTIS till det lilla miraklet!! <3



Nu slipper hon sin mage, medan jag får dras me min 8 veckor till.

/SQ


Pipp pupp

Har haft en hel del störningar i nätet sista två dygnen. Men ikväll är det åtgärdat enligt telia. 
Stannade hemma igår och vilade. Idag ledig. Men har hunnit med en hel del idag trots ont lite överallt. Målat garderobs dörrar och skrapat bort gamla fönsterlister i Agnes rum är gjort. Sen har jag varit hos tandläkarn efter det att jag tappat en bit av en tand. Det visade sig att det va ett hål i tanden som orsakat allt... Så har fortfarande bedövning kvar i käften och hoppas på att ilningarna som kunde komma efteråt inte blir så farliga. 

Agnes har fått en ny favorit. Pipp pupp (Piff&Puff). Hon blir helt överlycklig när man säger att hon ska få se den. Men jag är faktiskt redan rätt less på den där ekorr rösten men är Agnes nöjd är mamma nöjd. 

Va hos barnmorskan igår. Huvudet är rörligt och sf måttet låg på 30. Så en cm större än med Agnes, så rätt lika allså. Men blev som brydd när jag gick därifrån och tänkte på vad hon hade sagt, samma sak som på förlossningen i söndags, att jag va i v.32 på onsdag. Enligt mig är det ju v.31... Så vet inte om jag missat en vecka eller om det är dom som inte har koll. Men va ju då åt rätt håll iallafall. 

/SQ

Förlossningen

Hemma idag för o vila. Hela gårdagen spenderades på förlossningen för koll osv... För o göra en lång historia kort så förvärkar och onda ilningar är ingen bra kombo. I em. är det provtagning och sen barnmorskan som står på schemat. Känns som fullt tillräckligt. 

Nu ska jag se om lillan är sugen på nån frulle eller hur läget är för henne idag. 

/SQ

Grattis little brother!

Dagen har tillbringats i Skellefte. Först hos syster och sen vidare ner på Olles för o fira lillebror som fyller 22 stora år. Grattis till han! Hemma just före 22 och nu sitter jag här. Peppe är på grabbkväll i Korängersjön och lillan somnade så snällt i bilen så henne vare bara att bära i säng när vi kom hem. 
Veckan i det stora hela har varit rätt påfrestande. Relationer är inte det lättaste ämnet i livet må jag säga. Men det viktigaste också. Men ibland måste man avsluta vissa både på gott och ont, och ibland måste man kämpa mer för att behålla dom. Så alla kära vänner som tycker att jag är en jätte osocial och tråkig, gravid, sur och fet så ska ni veta att jag tänker på er ofta fast jag kanske inte hinner ringa och surra som förr. För utan er skulle jag aldrig vilja vara. 

Fick inse igår att jag kanske måste kontakta vårdcentralen för min onda mage och min enormt skabbiga käft. På snabb proverna visade det egentligen inte så mycket mer än att mitt blodvärde gått ner ytterligare trots dubbel dos extra järn och broccoli varje dag. Men ska dit igen på måndag för att ta mer prover, bla. för o kolla min lever som jag tidigare haft problem med osv... Ska även till barnmorskan då så då blir det spännande o mäta magen och se om den är större än den va med Agnes. För det är då så det känns iallafall...! Sparkar ivrigt konstant nästan gör lillemannen också. Inte helt ok nattetid men nu är det bara 10 veckor kvar... Med lite oflyt 12...

Nä... På återseende imorn kanske. 

/SQ

Då planer spricker, spricker allt.

När saker och ting inte blir som planerat så är det sällan det blir bra heller. Precis som nu. Jag kan inte annat än sucka, komma ihåg att andas in och bara gilla läget. För tillfället iallafall. 

Det är tur att jag har min lillskrutt som ger mig många leenden per dag. 



Får nog säga på återseende här...

/SQ

11 veckor...







Idag blire Nolia. I regnet. Men jag har investerat nya parraflax så det gör mig inget att det skvättar lite. 
Ikväll chaffis till svärpära annars äre himla lugnt här... 
Igår va jag hos syster och Malin va snäll och gjorde mig sällskap in till Skelet. Nu hoppas jag att hon trycker ut sin lilla bebbe snart, för om 2 veckor är det BF för henne så den är ju så gott som klar. Känns himla kul att vi ska ha "samtidigt". Baaaaara 11 veckor kvar för min del...

/SQ

Lillebror









Nu bjussar jag på min mage, bara så här efter 29 veckor...

/SQ

Ett tag sen

Har inte alls haft tid att blogga på sistone. Hamnar inte riktigt som första prio... 
Har hunnit vara i Lycksele med familjen och Peter&Jenny och barnen. Det va himla trevligt! Agnes tyckte det va hur kul som helst me djurparken. Dock så hann vi inte längre än till Botsmark på vägen dit innan Agnes kräktes av åksjuka... Men det va bara att torka och byta kläder och ta nya tag så tillslut så va vi ju framme. Stugan va hel mysig och hade det inte varit så dyrt så hade vi stannat fler än en natt. 

I helgen va vi på Sommarfesten i Övre Bäck. Agnes fick sova hos farmor&farfar. Också en himla kul fest, trots att jag va nykter så va jag oförskämt pigg när det va dags att börja rulla hemåt. Tur det när jag blev stoppad på vägen hem och fick blåsa, då såg jag iallafall pigg ut för att va halv tre på natten. 

I veckan är sista veckan ledigt för mig. Sen får Peppe o Agnes klara sig själva här hemma några timmar per dag. Gammelfarmor kommer nog vara en del me Agnes så Peppe kan bygga på garaget. 


Stugan i Lycksele.


Utsikten ner mot älven.


Försöker få engångsgrillen att få en lagom temp så vi får oss nån mat.


Å tillslut fick vi oss ju faktiskt nå protein o en aningens me kolhydrater... ;)

Fler bilder från parken lägger jag upp sen. Nu blire att fara o handla så middagen kommer på bordet även här i Bua! 

/SQ

RSS 2.0