Börja arbeta kvinna!

Agnes sov hela natten inatt. Vaknade halv nio. Pefekt. Jag har startat en tvättmaskin som innehåller kläder till både man och barn. Jag ska ha en klänning som jag köpt av Jenny. Enkel och svart.

Nu sover lillan på fårskinnet framför tv:n. Hon ska badas, jag ska duschas och kläder ska strykas. Så... Det är bäst jag börjar nånstans.
/SQ

Vad har hänt 2009?

Jaa idag har jag legat och haft sååå ont i kroppen. Blir så arg på mig själv att jag skulle ha tjocksockar och springa i trappen. Som små barna...
Jag har legat och spelat Super Mario på vårat Wii. Helt galet kul spel. Agnes har sovit på mig och sen har vi övat på att krypa. Men idag har hon inte alls varit lika pepp på att ta sig fram (läs bak) utan mest lagt sig på sin lilla söta kulmage med armar och ben rakt ut och skrikit. Hon somnade redan vid 22:30 ikväll. Skönt. Men jag skulle ha varit i sängen men det är så oerhört skönt med lite musik o öronen och bara vara... Funderar på om Agnes ska få vara i Gulltjärn på lördag. Blir kanske 30 års fest då. Men jag har inte bestämt mig än. Tar emot, enormt. Men ändå vet jag att jag skulle uppskatta det dagen efter när jag har fått sova en hel natt och fått sakna henne lite grann. Hon blir less på mig på dagarna och jag blir less på henne. Säkert fel att säga så men så känner jag. Fast jag älskar henne över allt annat på denna jord och skulle göra vad som helst för henne så är det ganska skönt att få vara själv ibland...
Imorn äre nyårsafton. Vad har egentligen hänt 2009? 
* Sålt min volvo - köpt en passat.
* Tappat kontakten med väldigt nära och saknade vänner.
* Tror att jag har gjort en del framsteg... 
*... Men även några steg bakåt.
* Renoverat en massa här hemma.
* Impulsköpt ett akvarium.
* Flisan har lämnat mej. Oerhört saknad.
* Införskaffat en liten hårig Frasse.
* Varit gravid. 
* Fött en alldeles perfekt dotter, Agnes.
Jaa det är säkert bara en del av allt. Men det har verkligen blivit en stor omställning, till det bättre. Tack vare min lilla Agnes.
Min saknade Flisan.
En del kortspel har det hunnits med under 2009.
Våran gång blev klar under sommaren 2009.
Peppe blev pappa.
Jag blev mamma.
Köpt oss en mer rymlig bil.
Syster har hunnit fylla 30.
NYÅR förra året.
/SQ

90 bast

Jag tycker synd om mig själv. Jag har ont i kroppen som en 90 åring och Agnes är världens suraste ikväll. Tur att hon är så himla söt.
Nä... Dags att göra Agnes lite natti natti klar.
/SQ

Ont ont ont

Idag har jag sjukt ont i kroppen. Tog mig knappt upp ur sängen imorse. Men nu har jag tagit en alvedon så snart kanske det känns lite bättre. Agnes sover på soffan. Peppe är ute i kylan och skottar bort skit åt kalvarna. Jag känner mej lat och orkar inte göra nånting. Ska till stan idag. Jag ville verkligen inte det, hatar allt folk på rean. Men nu ville Peppe köpa sig en ny mobil så jag följer med som smakråd. Men in i självaste centrum blir det inte!
Nä... Ska ta mig i kragen och få nåt gjort nu.
/SQ

Bloggadresser tack

Btw så skulle jag vilja ha nån av mina läsares bloggadresser. Börjar ha på tok för lite bloggar att läsa nu... Så lämna era så ska jag kika om det är nån som jag skulle tycka va kul att läsa! 

/SQ

Kryper!

Ikväll har Agnes legat i hårdträning. Hon har lärt sig krypa! Mamma är överlycklig, för det betyder att hon kanske kan roa sig själv lite mer än 3 minuter i sträck. Men... Hon kryper bakåt, lixom skjuter iväg med armarna. Men hon tar sig iväg iallafall. Sen har hon även vänt för första gången typ från mage till rygg. Jaa min lilla sötunge. 
Ska bli kul när alla röda dagar är över så att jag kan fara och väga/mäta henne. Känns som om hon har blivit längre för bilstolen börjar bli för liten. Dock så syns det inget på kläderna än... Kollade i papperen sen jag va liten. Jag va precis lika stor som Agnes vid ett halvårs ålder. När jag va ett år så va jag 71cm lång. Tror det är ganska kort... Så jag hoppas Agnes kanske kan växa några cm mer än va jag gjorde.
Hon har varit extremt knölig på kvällarna nu. Hon somnar fint vid 20 men vaknar sen för att inte kunna somna om. Precis som för några veckor sen. Mindre kul säger jag.
Idag har jag även hunnit med att halka ner för halva trappen. Tjocksockar och trapp passar inte ihop för den som inte visste det. Så nu har jag fruktansvärt ont i röven och ett fett blåmärke dessutom.
Nä... Om jag ska ta och gå och lägga mig. Känns som det blir sena kvällar varenda kväll numera.
/SQ

Bilder från annandagen

Annandagen spenderade vi i Skellefteå.
Tilda&Agnes
Syster&Agnes
Va förbi och hälsade på Anna-Karin o Niklas!
Spelade spel med barnen.
/SQ

Bilder från Juldagen

På Juldagen va vi i Gulltjärn.
Sofia kom och hälsade på!
Fika i massor.
Jag&Ida
Jag&älsklingen
Agnes fick klappar hon me!
Checka in Agnes söta sockar!
/SQ

Bilder från Julafton

Jaa självaste julafton tillbringade vi hos Peppes päron.
Såg lite ut så här...
Farmor&Agnes
Öppnar klappar.
Agnes har lite svårt att sitta själv, men trivs väldigt bra bland allt papper!
Gammelfarmor&Agnes


Lägger ut fler bilder från resterande dagar sen. Nu ska middag göras sen ut i snön och motionera med Malin o Kia! Men allra först måste jag ringa och höra med pappsen hur det går. Han och Agnes är ute och skottar gården med traktorn. Agnes första traktor tur till och med. 

/SQ

Full rulle

Det blir lite uppdatering nu. Nu ska vi iväg till Gullis för o fira jul och imorn till Skelet. Fullt upp! 

/SQ

Jul och förlovning

God Jul! 
Jag vaknade halv 9 av att Agnes ligger och pratar. Underbart att jag fick en hel natts sömn, den är efterlängtad.
Gårkvällen spenderades hos svärpära med god julmat och jag tog mig ett glas gott vin. Satt och surrade till tolv nångång. 
Nu på morron så ska vi öppna våra klappar som vi fått, mest Agnes klappar, men jag och Peppe har även vi nån klapp under granen. Vi skulle inte ge varandra julklapp i år eftersom vi köpte akvariet. Men jag kände på mig att Peppe skulle köpa en så jag panik köpte en igår, på Internet. En GPS. Nu undrar jag som ett litet barn vad det är jag ska få av honom.
Vi har förlovningsdag idag. Det är 2 år sen vi stod i köket i lägenheten och va helt överlyckliga, fast min ring va 18 strl för små. Idag är jag också lycklig. Jag har Agnes och sen har jag Peppe. Dubbelt upp. Underbart.
24/12-2007
/SQ

Bra humör

Jag är på bra humör. Jag har fått mail från Idol Erik. 
Nä, nu kan bara dagen bli bra.
/SQ

Lite fräschare

Åh va drygt. Inlägget jag skrev försvann...
Jaa nu är det lite dåligt med kommentarer, igen...
Agnes är lite fräschare idag. Ingen feber men snorig som tusan. Idag ska vi bara ta det lugnt så hon förhoppningsvis är mindre snorig imorn. Självaste julafton.
Igår kväll fick vi in julgranen. Jag blir som aldrig riktigt nöjd med granen. Antingen så är den för otät eller så sitter kulor/pynt/ljus snett och kasst. Men nästa år får Agnes hjälpa mej så då blir det garanterat bra!
Nä, nu ska jag fortsätta lyssna på Erik Grönwalls skiva. Ska kanske fortsätta slå in klapparna också. 

/SQ

Sjuklingen min

Jag fick just stört ont i magen. (Intresseklubben antecknar...)
Agnes är jätte skrikig och grinig idag. Men det är förståeligt. 39,5 i feber och jätte snorig. Inte kul, stackars min lilla gumma... Så därför hinns det inte med nånting idag för hon vill vara i famn hela tiden. Hoppas verkligen hon är frisk till imorrn, om int annat till julafton iallafall!
/SQ

Gårdagen i bilder

Den här natten har varit den drygaste på väldigt länge. Agnes har så gott som varit vaken mer eller mindre hela natten. Hon är så himla tät i näsan så hon kan inte sova. Försökte få Peppe att ta henne inatt men han la bara en kudde över huvudet. Så idag känner jag mej som levande död ungefär.
Igår så shoppade jag äntligen klart alla klappar. Känns underbart. Köpte även en klänning åt Agnes som hon ska ha på julafton.
Sen for vi till Leila och blev bjudna på middag. Fick även träffa Merouane som är här och besöker sin darling Leila över jul/nyår.
Om man inte vill grina när man hackar lök, sätt en sked i munnen och tryck upp mot gommen... Enligt en viss teori som inte riktigt är vetenskapligt forskat på än...
Jaa det där va min gårdag. 

Nu ska jag sätta i motorvärmaren för att sen kunna fara på apoteket och shoppa lös till Agnes.
/SQ

Trött

Har varit i stan hela dagen. Känner mej enormt trött. Men har haft en otroligt bra dag. Agnes har dock blivit dyngförkyld så nu hoppas jag vid min gud att hon är fräsch till jul!
Nä, blir mer update imorn. Måste verkligen sova nu. 
/SQ

Gran letande

Gårkvällen blev helt bra. God middag och sällskap. Otroligt gott vare me grillat, fick lite sommarkänslor.
Idag ska jag ut med Malin i skogen för att se om vi kan hitta en gran till henne. Peppe högg en igår till oss så vi behöver ingen. Men ska bli skönt med en liten promenix.
/SQ

Ikväll

Ikväll blir det middag (GRILLAT) hos Jenny&Peter. Blir nog himlans trevligt.
Jag har nu städat och donat på här nere hela dagen. Känner mej väldigt duktig.
Agnes har sovit som en stock ute idag. Sovit närmare tre timmar. Skönt för henne, och för mig som hann göra så mycket.
Nä, ska kanske hoppa in i duschen nu.
/SQ

Min underbara

Älskade barn
Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.
Ditt liv ska vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din trygga borg.

Jessica Marie Nilsson






/SQ

Lill skallen

Jag känner mej trött idag. Igår kväll va jag också helt slut. Det blev en så hektisk dag igår så allt jag ville igår kväll va att få sova. Hade en jätte trevlig lunch med Anna. Jätte trevligt att ses vare. Sen hade jag tänkt handla klappar men kände att tiden inte ville vara me mej så jag bestämde mej för att fara och hämta Jenny och fara hem. Men då ville inte passaten starta, slut ström. Innan jag raggat upp nån som kunde starta den så va Agnes rätt less. 
Sen iväg och hämta Jenny, till Coop för att hon skulle köpa adventsstakar och sen va vi på väg hem. 
Jag och Jenny ser att det ryker från diket från bil och inser att det måste ha ny hänt. Jenny vaktar Agnes medan jag springer dit och ringer sos.  Hon hade väl fått sladd och voltat ner i diket men det hade gått väldigt bra ändå. Hon fick sitta hos en man som hade sin bil nära tills ambulansen kom. Jag är glad att det gick så bra för henne!

Men när jag väl hade kommit hem va jag så trött och slut i skallen. För många nya intryck i min lilla skalle på en dag.
Idag vette katten va vi ska göra. Jag skulle ha ordnat här inne på kontoret med bokhyllan och så. Men det är inte roligt. Jag vill göra nå skoj. 

Alla ska bort så jag har som ingen att umgås me heller. Btw så hoppas jag ni får trevligt idag Elina!
/SQ



Luncha me Anna

Idag ska jag till stan, träffa Kerstin sen drar vi vidare till Teg där Anna ska bjuda på lunch. Ska bli himla trevligt att ses, va över ett halvår sen vi sågs. Nästan ett år sen kanske? Jaa skoj ska det då bli.
Agnes vaknade redan vid 11 igår kväll, sen fick hon sova hos oss men då sover ju inte jag så bra och det känns i kroppen idag. Ska bli skönt med helg så jag får ha Peppe hemma.
Nä, packa skötväskan sen börja dra mot storstan! 

/SQ

Gaaahh

Smärre nervsammanbrott.

Hurrven

-20 grader och jag fryser av bara tanken att folk måste gå ut i det här. -20 är egentligen inte så farligt när man tänker efter hur kallt det brukade vara hela vintrarna förr. Förr när jag va liten då var det minsann svin kallt jämt. Vi har blivit bortskämda med plusgrader i december och förstört våran jord. 

Agnes har inte varit speciellt go på morron. Hon har gnölat och haft sig sen kl 04. Eftersom jag aldrig kunde somna igår kväll så känns det idag om jag säger så. Blir nog att försöka lägga sig på soffan med henne en stund idag om jag ska överleva.

Sen SKA jag montera ihop bokhyllan idag. Måste måste.
/SQ

Både och

Jag känner mej faktiskt rätt ensam ikväll. Agnes sover. Peppe är borta. Inget på tv att se. Orkar inte börja på med att montera ihop bokhyllan. Bästa kanske vore att lägga sig och hoppas på att john blund kommer och besöker en. Men samtidigt är det ganska skönt med lite egen tid. Det är som både och...
Just nu sitter jag och äter dyr choklad och dricker vatten. Tar en snus och matar mina djur på fejjan. 

Nä, dags att gå i säng...
/SQ

Räkningar i mängder

Jag ska bygga ihop Billy bokhyllan idag. Ska även ner på Robban och handla, gå på banken, lämna Lowas kvarglömda leksak och kanske hälsa på Malin på jobbet. Förstår inte hur jag ska hinna allt idag.
Sen blev jag fruktansvärt depp när jag såg att det låg fler räkningar än julkort i brevlådan. Vi har väl typ aldrig haft så mycket räkningar nån månad som den här. Det är inte speciellt kul när man ska ha råd att handla julklappar också. Fattar inte hur dom planerar... För inte är det mitt fel iallafall.
Peppe kommer inte hem ikväll. Så jag behöver inte bry mig om att laga nån direkt exotisk middag. 

Nä, om jag ska återgå till att göra nån nytta medan lillan sover.
/SQ

Akvariet i bilder


Först gjorde det väldigt ont...
Men här är det till slut. Bortse från den fruktansvärda möbeln den står på. Nya knoppar behövs verkligen. En bakgrund till akvariet hade inte suttit helt fel heller.
Så här ser en av firrarna ut. Rätt tråkiga djur har jag just insett...

Sen en liten bild på min älsklings gumma också.
/SQ

Gina Tricot

Är ni förvånade? Rött&svart är ju verkligen min älsklingsfärg. Så jaa.. Jag köpte den här igår till mig själv.
I LOVE it!



Just ja

Btw... Nu är det S N Ö i Bua. Låt denna snö stanna.
/SQ

Akvarium

Jaa igår blev det inte mycket bloggande. Vi for tidigt och va hemma sent. 
Jag gick på stan med L och shoppade lite grejer till mig själv och några klappar. Peppe va på möte på LRF. När han va klar så for vi och köpte våran gemensamma julklapp. Ett akvarium. Jaa. Sussi har nu dragit på sig ännu mer arbete. Igår kväll när jag stod och sköljde grus i flera timmar, det rann blod från mina händer och jag va trött på att stå så förbannade jag mig själv att jag inte tänker mig för innan jag handlar.
Det ser rätt tomt ut i fiskarnas lilla hem, men får väl köpa nå mer till dom så småningom...Bild kommer. Nu är nästa mission att kunna hålla dom levande också.

Idag blir det nog bara att vara hemma. Malin som har varit på Ikea och köpt en Billy bokhylla och en svart ram till oss kommer väl under dagen. Hemleverans, inte helt fel.
Nä, nu ska jag ge lillan mat sen hoppa in i duschen.
/SQ

Bilder från Lucia da´n

Gröt och Luciatåg vart det idag. Tomten kom och delade ut godis till barnen. Tomten: Jaa då har väl alla barn fått godis?! Nä här har vi ju en!" och ger mig en påse. Tack för den.
Agnes i sin tomteklänning och luva.
Det söta lucia tåget.
Pappa&Agnes
Sen kom tomten...
...Och då såg Agnes väldigt fascinerad ut.
/SQ

Lucia

Gårkvällen spenderades hos Jenny&Peter. Calle, Elina o Gry kom förbi också. Väldigt trevligt. 
Agnes sov nästan ingenting när vi va där, alldeles för nyfiken. Direkt nån rör på sig eller går iväg så kikar hon. Så hon sov hela natten fram till 9 imorse. Dock väldigt skönt för oss med sovmorron! 

Idag är det tredje advent OCH Lucia. Vi ska till byastugan och äta gröt och se på Luciatåg. Agnes ska vara en liten Tomte Nissa. Tomtemor känns för gammalt för henne...
Bilder kommer sen!

Nä, om jag ska ta och bada lilltjompan och sen göra mej själv i ordning.
/SQ

Vardagslyx

Idag blir det att fara till stan på Forslunda på julmarknad. Ska åka med Peppes päron. 

Igår hade vi jätte trevligt med Rickard&Malin, Calle&Elina och lilla Gry. Tacka vet jag Erik. Vad hade jag gjort om han inte vunnit?! Jag och Malin röstade ju faktiskt... 
Agnes va jätte snäll igår kväll. Hon höll sig vaken ända tills klockan va över elva. Sen sov hon till halv nio imorse. Helt ok. 

Satt och funderade igår på vad vardagslyx är för något egentligen? Är det sköna behandlingar på salonger och ansiktspeeling? 
För mig är då vardagslyx tex. när Peppe tömmer diskmaskinen utan att jag säger något, att Agnes bajsar bra, ligga i soffan och se Greys eller fara på pensionärsbingon. 
Sen finns det ju så mycket mer jag verkligen skulle vilja kunna unna mig. Typ att få gå till frissan, fara på spa helg och kunna köpa nåt roligt Nintendo Wii spel. Aaa men allt det sitter i pengarna, det andra är G R A T I S vardagslyx.
Fast när jag tänker efter så är nog Agnes en lyx också. Det är inte alls som har världens goaste unge. ;-)
/SQ

Varuhuset och Bua is the shit!

Jag vill ha kommentarer. Jag gillar kommentarer. Goda som dåliga. Me like.
Vi har nu varit på Varuhuset i Lövånger och shoppat loss på lite nödvändigheter. Alla som säger att det bara är skit där har aldrig varit där. Punkt slut. Hittade en skit fin duk (som jag efter många om och men la tillbaka...) och en massa små saker som är bra att ha. Jaa, bra att ha grejer. Hittade även en del julklappar men det va kanske inte lika mycket status i det...
Nu har vi varit ute på en promenad så nu sover hon ute i SNÖN. Jaa just det, det snöar faktiskt i Bua.
Bua is the shit.
Här är en liten kortfilm på när jag erbjuder Agnes en väldigt god banan. Men det tyckte inte hon. Ville som mest bara kräkas åt den.
/SQ

I D O L !

Ikväll äre Idol. Jag är faktiskt sjukt peppad. Känns även underbart att vi inte har några större planer för helgen. Förra helgen blev lite väl intensiv för min del, börjar bli gammal.

Agnes sov bra från det att hon somnade för natten till 8, helt ok! Idag va vi lite sugna på varuhuset i Lövånger men vi får se hur det blir med den saken.
/SQ

Ge mig

Jag vill ha ett piano. Så snälla, ge mig ett. Och snälla. Bär in det åt mig också.
Gitarr är svårt. Särskillt när jag är helt värdelös på att stämma guran efter varje gång.
MEN jag vill lära mig.
/SQ

Tips från Bvc

Igår på Bvc fick jag flera bra tips. Typ att om hon vägrar flaskan ska jag ge en gröt tallrik istället. Så nu kan det bli gröt typ 4 gånger per dag... 
Kvällarna då hon vaknar och inte kan somna om tyckte hon att vi kunde pröva nån metod för att lära henne att somna själv. Så igår kväll provade vi 5 minuters metoden. Jag klarade dock inte av 5 minuter så det blev 3... Men hon blev så galen så jag satte mig på en stol vid sängkanten och höll handen på hennes bröst. Till slut så somnade hon och sov oavbrutet till 9 imorse! Ska absolut fortsätta med det, tillslut kanske hon somnar själv.
Det är ju jätte mysigt att ha henne sovandes med en på kvällarna framför tv:n men ibland så kan det vara ganska skönt om hon sover så jag hinner göra nåt själv på kvällen.
Vi vägde och mätte henne. Hon hade inte vuxit något på längden, bvc va lite bekymrade över det men hon har som sagt var inte tänkt att bli 2 meter lång heller. Hon vägde 6840g. Stortjejen våran.
Vi har varit ute på en promenix så nu sover hon gott ute. Peppe ska på maskinvisning och gröt i Sikeå ikväll så det blir varken bingo eller nån smarrig middag till mig idag. Lite missnöjd.
/SQ

Min goding till dotter

Tänkte jag skulle dela med mig av min goding till dotter.
/SQ

Imorn istället...

Imorn är Peppe ledig. Skönt nu när han varit borta sen igår. 

Tänkte skriva lite om bvc besöket men tror jag tar det imorn... Ska passa på att gå och lägga mig nu. /SQ

Nån enstaka bild

Tänkte lägga in nån bild jag hade på kameran!

På hotellet innan julbordet på Droskan.
Peppe i sin nya enormt gräsligt fula mössa.
/SQ

Vad är problemet?

Jag fattar inte vad problemet är. Agnes är hungrig, jag gör en flaska men vägrar i sten att äta. Förklarar för henne att det inte är effektivt att skrika, att det blir man inte mätt på. 
Nää jag förstår verkligen inte vad det sitter i. 

Gjorde en jätte söt film på henne imorse men jag som är så fantastiskt duktig raderar den. Ibland blir man ju bara så trött på sig själv...
Nä, nu ska jag och min lilla envisa (men dock väldigt söta) dotter försöka äta igen.
/SQ

Farligt liv

Har kommit på det där med att filma nu. Det är ju faktiskt rätt skoj. Synd att Agnes inte gör så många olika moves än men det kommer väl så småningom. 
Hoppas jag kan väga/mäta Agnes idag, att det hinns med. Sist vägde hon nästan 6,5kg så nu kanske hela 7kg? Hon har så grymt snygga valkar på armarna. Haha jaa en riktig liten micheline gumma.
Känner mig sjukt trött. Äter pencillin för uvi, så jag skyller på det. Jag tvingade Agnes att ligga kvar i sängen till halv 9 imorse. Tog mig inte upp. Sitter fortfarande i morgonrock. Får inte tummen ur och börja med nånting. 

Frans lever ett farligt liv. Igår kväll när hon låg i babysittern och jag var i köket så började hon skrika som en tok. Då har Frasse tänkt busa med henne och klöst henne i ansiktet. Blev som nästan inget sår men hon blev väl skraj mest.
Nä... OM jag ska ta och klä på mig och Agnes... Gå ut en stund i halkan och piggna till... 

/SQ

Söv metoder

Sitter och läser om olika sövnings metoder för barn. På nästan alla ställen står det att barnet ska inte läggas i sängen sovandes utan han ska kunna somna själv i sin säng. Fattar inte hur det kan vara möjligt. 
Eller gör alla bebisar det? Agnes somnar i famnen sen bär jag henne till spjälsängen. Är det fel då? 
Jag fattar ingenting. Ju mer jag läser desto mer förvirrad blir jag.
/SQ

Sjösjuk

Haha såg nu att man blir som sjösjuk när man ska se filmen. Får försöka vara mer stadig på hand nästa gång.
/SQ

Videofy.me

Har varit lite halv mycket senaste dagarna, därav bloggen blir lidande. Det är skola, knölig bebis kvällstid, husprojekt och en hel massa annat. Men nu sover Agnes och jag hoppas att hon gör det för natten nu, fast hon skippade kvällsmaten. 

Lördag va jätte trevlig. Vi åt julbord på Droskan och sen blev det Harrys. Inte så mycket ös men trevligt folk. Hotell frukosten va lite av en besvikelse men nu vet vi ju att vi inte ska bo på Aveny nå mer iallafall.
Imorn ska vi på Bvc och mäta/väga och sen fråga några grejer om Agnes kvälls vanor nu.
Har skaffat Videofy.me nu så måste pröva lägga ut nån liten movie på Agnes. Kommentera om den funkar och så.
Nu ska jag ta och mata mina fiskar på fejjsan...
/SQ

Nu drar vi!

Nu drar vi! Hoppas ni får en lika bra kväll som jag ska ha!


/SQ

Partaj och UVI

Jippie. Knappt sovit nått inatt för jag har sprungit på toa och pissat stup i kvarten. UVI. Kul. Jag som ska på partaj ikväll. Känns väldigt opeppande. Om det inte hade gjort så djuuuuriskt ont så hade det varit helt ok att springa på toa.
Agnes sover. Peppe sover. Jag ska packa väskor. Lär säkert glömma hälften både till mig själv och Agnes ändå.
/SQ

Det "perfekta" barnet

Ikväll blir det glögg, pepparkakor och Idol hos Rickard&Malin. Mys. Agnes är ser väldigt trött ut så hon lär ju somna för att sen vakna lagom till när vi ska lägga oss... 
Lillskruttan har varit så otroligt mys sjuk med sin mamma idag. Riktigt borrat in ansiktet under halsen på mig. Min älskade go unge.
Sett debatten om perfekta barn typ. Jag fattar inte varför man ska göra abort om barnet visar sig ha tex. Downs syndrom. Det är för mig helt obegripligt. Klart man kommer älska det lika mycket för det. Man ska inte ha friheten att välja vilket barn man ska få, barnen får inte välja sina föräldrar heller. Man ska vara tacksam för att man ens kan få barn!! 

/SQ

Inte mitt fel

Nu har den där förbannde pellets brännaren stannat igen. Jag fick känna mig värdelös tills jag insåg att det va knappens fel. Det händer inget när jag trycker på den. Kan omöjligt vara mitt fel då. Så nu har jag gjort upp en brasa med ved. Skit trist och fruktansvärt stressande när Agnes vill ha all min uppmärksamhet hela tiden och jag står nere i källaren och svär.
Men nu kommer värmen.
Carro: Så skönt att höra. Inte att ni har det lika drygt på kvällarna men att det inte bara är Agnes som är knölig då. Det är förmodligen en fas. Jag påstår alltid att det är en "fas, en fas, en fas"... Haha, men jag tror faktiskt det. Tror hela livet består av olika faser. Man är alltid i nån. Men att nu är dom i nån fas som jag inte gillar för fem öre...
/SQ

Inte helt värdelös

Tänk vilken tur man har som har bra grannar! Tyckte det va lite små kyligt här hemma så jag gick ner o kika på pellets brännarn. Det va död. Hur man får igång den har jag ingen aning om så efter mycket om och men så ringer jag grannen Per. Han fixade det där på nolltid. Han har visat hur man ska göra så nu kan jag starta den där själv nästa gång. Tänk vad jag kan om bara nån visar mig hur man gör.
Jag är inte helt värdelös.
/SQ

Inte kul

Jaa går kvällen blev som förra. Inte kul. Fattar inte. Agnes får inte nån ro i sin lilla kropp och kan somna. Men hon är jätte trött, det märks. Hoppas att det bara är en fas.
Jag fattar inte heller hur jag ska veta om jag ska till stan idag eller inte. Orkar inte göra mej klar för att kanske ska fara så jag väntar. Blir det så att jag ska fara så lär det bli bråttom. Som vanligt.
Dessa telefontider... Blir knäpp.
/SQ

Why, why?!!!

Varför, varför, varför...?! Varför är mitt barn så fruktansvärt svår att söva på kvällen?! 
Hon somnar jätte lätt. Men vaknar till och från tusen gånger innan hon somnar för natten. 
Hon äter gröt vid 18:00, sen ersättning vid 19:30 för att sen somna gott för natten.
Det har funkat väldigt bra, men sista två kvällarna har hon varit såååååå trött och inte kunnat äta ersättningen utan somnat utan. Sen går det inte ge henne mer under kvällen fast hon vaknar och skriker och inte vet va hon vill ungefär. 
Så det är roliga kvällar. 

Imorn har jag ingen aning om hur jag ska göra. Stan, eller inte? 


Nu ska jag då gå och lägga mig och hoppas på det bästa.
/SQ

Skärpning

Nu glömde jag ta kort. Värdelöst att ha en kamera om man aldrig tar kort. Måste skärpa mig. 
Merlinda&Lowa har just farit. Fikat och surrat i massor. Man skulle ha fått till fler fika och mys träffar nu när man är mammaledig. Men dagarna går så himla fort... Helt plötsligt så är Agnes ett halvår om 2 veckor. Hur gick det till? Vars försvann tiden? Konstigt att jag går runt med en ständig stress i magen när tiden går så sjukt fort.
Vad jag ska laga för middag är ju en stor fråga idag. Har varmkorv, laxfilé och kött ute i frysen i lagårn som jag inte orkar gå och hämta för att snabbtina. Varför skulle jag ställa bilen så knäppt till igår att jag inte får motorvärmare? Idiotiskt.
Nä ska gå och gräva lite i kylen och skafferiet för att se vad dom har att erbjuda mig idag...
/SQ

Framtiden

Har försökt få Peppe att inse att han ska satsa på får istället för köttdjur. Men han håller inte med mig. 
Kanske får bli min idé.
Börjar som smått bli aningens orolig över det som komma skall. Typ skola... Jobb... Arbetslöshet... Mammadagarna...
Hur ska man veta vad man ska göra egentligen? 

/SQ

Morotskaka

Jaa ganska skönt igår kväll när hon väl somnade. Typ vid kvart i tolv. Det är INTE ok. Men hon sket typ halv tolv så det va väl magknip som gjorde det... Jag förknippar det med plommonpurén hon fick till gröten igår kväll. Så nu blir det inge plommon mer på kvällstid.

Det är -9 grader ute och jag har ställt bilen helt galet så motorvärmaren inte når... Så jag kommer förmodligen inte kunna fara nånstans idag. Inte för att det är jätte nödvändigt heller men...
Merlinda och Lowa kommer och hälsar på idag. Mys. Ska bjuda på min totalt misslyckade morotskaka. Den blev sjukt god men väldigt platt... Bättre lycka nästa gång, för då blir det 1 1/2 sats.
/SQ

Varför?!

Ja då satt man här med en Agnes som vägrar sova. Fattar inte varför. Hon borde vara trött men icket. Prövat allt nu. Så efter 3 timmars försök att få henne att somna ger jag nu upp. Nu får hon somna när hon vill. Jag sitter med henne i knät och hoppas att hon ska tycka att blogga är skit trist och bara somnar. Jag vill sova om int annat. Dyngsur i svett är hon också. Men ett bad nu kändes väldigt jobbigt...
Tänkte slänga in några bilder på kommunens mest krångliga bebis ikväll. Även en bild på mina nya gardiner i köket.
/SQ

Min lovely Jenny

Snart kommer min lovely Jenny hit. Ska byta lite kläder mellan varann. Himla smidigt.
Sen ska jag baka en morotskaka. Aldrig gjort det tidigare, men det borde inte va så himla komplicerat.
När jag har bakat den klart kommer förhoppningsvis Gullis Maria och fikar. Bra dag idag.
Nä, nu ska jag ta och se om lillan andas ute i vagnen. Sovit så himla länge nu.
/SQ

Sjusovarna

Shit va jag och Agnes har börjat sova... Agnes vaknade när Peppe steg upp och ville äta sen somnade vi om och sov till kvart i 9. Helt otroligt. 
Idag ska jag baka morotskaka och vika tvätt. Jenny kommer och ska kika på nå kläder och se om något passar, sen ska hon ta med sig nå klänningar som jag ska pröva. Kanske kan ha på lördag. 
Lördag blir kul. Agnes ska sova i Gullis och jag och Peppe ska på hans firmafest. Vi ska äta julbord och sen ut på krogen. Sen sova på hotell till på söndag då vi hämtar Agnes. Optimalt.
Nu måste jag få tummen ur och göra nåt! 

/SQ

LRF snubbe

Igår kväll låg jag på soffan så gott som hela tiden, ont och trött. Agnes och jag såg faddergalan tills Peppe stängde av strömmen för att fixa pelletsen.
Just nu så har vi en snubbe från LRF här. Dom pratar om vårat framtida djurstall och han försöker få mig att inse hur roligt det är. Därför satte jag mig här med Agnes och chillar... Snubben tar 500:- i timmen för att vara här och jag bjuder han på kaffe och fika. Sjukt.
/SQ

RSS 2.0