Räcker energin?

Varit en halv tung dag idag. Lite kan ju bero på den extremt lilla sömn som jag fick inatt. Men nu känner jag mig varken trött eller hängig. Jag ska ut på en promenad snart, bara lillan bestämmer sig för att somna. Sen göra lite läxa, som egentligen inte är så lite utan tvärtom... Och får jag lite mer energi över kanske pröva min nya pensel och se om det går bättre att måla Agnes möbler med den. Men måste försöka komma i säng i tid ikväll, måste måste måste... 

Fick en super charmig bild på lillan ikväll efter badet. Men aa... Den dagen jag kan komma på hur jag ska få in bilder på den här datorn kanske jag lägger upp den. 

Nä, bäst att aktivera sig annars blir jag fast framför den här dumburken. 

/SQ

Lyxfällan?

Jag har betalat räkningar ikväll. Nånting måste vara fel när man har så mycket räkningar som vi har, fattar inte... Kanske är Lyxfällan nåt för oss?

Jag är för pigg för mitt eget bästa ikväll. Borde ha lagt mig för en timme sen men icket. Bara för det så kommer Agnes vilja stiga upp halv 5 imorn bitti, skulle inte förvåna mig alls...

/SQ

Diagnosen blev...

Bihåleinflammation. Men eftersom jag ätit pencillin just för visdoms tanden så blev det inget sånt. Skulle köra kortison nässpray i några dagar och går det inte över på det så tar dom en nål in i näsan och in i båhålan och spolar. NEJ tack, sa jag snällt men bestämt... Ingen kör upp en nål i min näsa, det måste ju bara vara en fruktansvärd smärta. Huvvaligen. Jag får fortsätta stå ut helt enkelt. 

Måste måste städa. Men varför blir det alltid att jag fastnar här dom gångerna...? Ska hämta lillan om knappt 2 timmar så det skulle ju underlätta min em. om jag började göra lite nytta snart. 

Har gjort en del samtal idag. Känns bra med dom flesta jag gjort men finns ju dom som så gott som aldrig går att få tag i också. Får försöka igen imorn me dom. Men ett glatt besked fick jag idag iallafall! Finns ju en del kvar men det är en början! 

Nä, akta er nu era dammhundar, nu kommer jag.
/SQ

Grattis!

GRATTIS LIAM PÅ 3 ÅRSDAGEN! Agnes skickade ett video mess till han där hon sa grattis, sen får vi fara dit till helgen och fira storkillen. 

Peppe o Agnes har som sagt varit lediga idag, dom har haft en riiiiktig slappar dag. Hon har sovit i 3,5 timme efter lunchen, och kan ändå somna nu ikväll. Otroligt. Men hon är inte riktigt lika pigg som tidigare men jag tycker hon har fått lite bättre aptit sista dagarna, hoppas det håller i sig. 

Jag är "ledig" imorn, har möte i stan kl 13. Sen har jag äntligen fått tummen ur och fått mig en tid på vårdcentralen för att se om det går göra nåt åt min huvudvärk och mina bihålor. Men det är ju bara höger sida som gör ont, men nu har jag haft det så här i 2 veckor, orkar inte längre. 

Jag o Peppe ska se 112 Poliser på TV4+, det är riktigt bra faktiskt. Ska fortsätta måla Agnes möbler ikväll också. Små små steg framåt... Bättre än inga alls!! 

/SQ

Skelet

Nu är min helg snart slut. Den har varit hektisk, men trevlig. Idag har jag och Agnes varit i Skelet hos syster o co. Agnes va totalt slut när vi skulle fara så hon sov hela vägen hem och kunde ändå somna i hyffsad tid ikväll, med tanke på att man har flyttat fram klockan också så är jag otroligt nöjd! Imorn är Peppe ledig så Agnes är hemma hon me, blir en lång helg för dom två. Jag ska till stan i vanlig ordning. Lång dag dessutom... 

Nu går det lägga upp bilder här på bloggen igen, men nu är problemet hur jag ska få foton från kameran och till den enda fungerande datorn. Finns ingenstans man kan sätta in minneskortet i och USB kabeln vette tusan vars den är... Så jaa... Blir bild löst ett tag till... Annars fick jag en del snygga kort idag! Barn fastnar alltid på bild, det är otroligt. 

/SQ

Toppen kväll

Tack Jenny, Peter o Tegström + alla barn för en super trevlig kväll! Är totalt slut ikväll så ska lägga mig i sängen och sova fast det är lördag kväll och klockan inte ens är 22. Ska även försöka se det positiva med att ställa fram klockan en timme, för just nu förbannar jag enbart det att jag får sova ännu mindre... Inte ok. 
Imorn bär det av till Skelet för att fira syster som fyllt år! 

Natti natti! 

/SQ

Firrebullar

Vi har haft en jätte skön o lugn morgon. Jag och Agnes har duschat och Peppe har fixat bort disk sen gårkvällen. Nu är han på is racing i Sika och jag och Agnes roar oss här hemma. Vi måste ner på Robban och handla inför kvällens middag också. Men först måste jag komma på nån bra och exotisk lunch som kanske kan falla lilla fröken i smaken... Fiskbullar i hummersås står högt på listan iaf. 

/SQ

Från morgon till kväll...!

Jag har haft full rulle hela dagen. Började med Vågen och sen iväg ut på Ersboda en sväng. Till Robban o göra lite ärenden och hämta Edith. Hem och börja på med 3 rätters middagen. Till Robban igen då jag glömt hälften av det jag skulle handla. Till Ånäset för att tända ljus på graven. Hem och fortsätta med maten. Men blev en oerhört lyckad middags bjudning med Peppes farmor och hans föräldrar. Tack Sofia för vin tipsen! 

Ringde från Bvc idag och sa att Agnes måste börja äta barn vitamin tabletter och dricka/äta närings drycker. Så förhoppningsvis så blir det enkelt att få i henne det men man vet aldrig... Ska fixa det på måndag för idag har tiden verkligen inte funnits för att kolla upp sånt.

Imorn är det middag med Legde borna och Tegströms familj. Blir himla trevligt. 3 rätters middag då också, gör inget annat än o äter i helgen. Så imorn blir det att fixa lite förrätt och dylikt. 

MEN, nu ska jag dö i soffan till det att Peppe väcker mig o säger att det nog är bättre om jag går upp o lägger mig om jag ska sova. 


/SQ

<3

Grattis Mamma på Födelsedagen! <3

Ögonen går i kors

Jag är trött, 1 timmes sömn natten som va räcker inte så långt... Men inatt ska jag sova. Imorn ska jag följa Jenny&Lilly in till stan och kika tapeter osv. Sen äre Pajen som gäller halv tre och sen buss hem. 
Peppe ska sova i lastbilen imorn igen, lite lyx att ha honom hemma ikväll allså. 

Nä, jag ser i kors så nu är det sängen som gäller. 

/SQ

John Blund, var är du?

Jag vet nån som kommer vara trött imorn. Inte är det Agnes iaf. Kan det vara första natten på en vecka som hon har sovit så här många timmar i sträck utan att vakna och naturligtvis så är det en natt då jag inte för allt i världen kan somna. Upp o ner i sängen som en jojo. Ont i mun ha jag iallafall, prövat allt nu för o lindra... 

Nä, låt det bli morron och strålande sol för annars lär jag aldrig sluta gäspa imorn bitti... 

Men kom ihåg, jag är iiiiinte bitter, nä då. Jag hoppas resterande folket i Sverige sover som stockar...


/SQ

Ballar av Stål

Haha jag tycker så himla synd om dom som blir utsatta för både det ena och det andra i "Ballar av Stål". Men himla kul äre...! 

Jag är nervös inför imorn. För bilbes. Är nån lampa som jag skulle måsta byta men det har jag helt glömt bort. Tänk om jag får körförbud för det?! Får gå hem från Ånäset, med Agnes på axlarna. Vilken syn. Peppe tyckte jag skulle våldgästa en stackare på Petterssons innan jag åker på besiktningen, men det vågar jag faktiskt inte göra. Finns vissa gränser för hur dryg jag kan vara, faktiskt... 

Jag fick träffa Malin (Mozart) idag. Himla kul! Sen det jag fick se va ju inte heller helt fel! <3

Hoppas Agnes får sova inatt och att det inte blir nån fler febertopp. Lill <3 behöver sin sömn! 


/SQ

Måndag kväll

Jag känner mej lite sliten ikväll, som många andra kvällar när jag tänker efter... Agnes har som inte haft nån feber idag men inte sett helt pigg ut ändå. Imorn ska vi besikta bilen och om hon är feberfri får hon följa me mej på Vågen. Förhoppningsvis så sover hon till o från stan. Men det är så frustrerande när hon inte kan käka, då blir hon bara ännu mer grinig och sen behöver hon ju allt hon kan få i sig. Så ikväll gick det verkligen inte få i henne nån gröt. Vägrade i sten. 

Peppe kommer inte hem ikväll. Men förhoppningsvis kommer han hem imorn kväll. Jag borde egentligen gå och fylla på pellets medan jag kommer ihåg det. Så himla jobbigt om det skulle slockna... 

Btw så förstår jag mej inte på att kunna lägga upp bilder längre. När jag ska komma in på mina bilder så måste jag ha lösen, bua lösen allså, men kommer ändå inte in... Himla skumt. Å trist om jag aldrig kan lägga ut nån bild...


/SQ

Ett sjukt litet hjärta

Hemma idag med febrigt barn. Igen! Hon har varit feber fri en vecka. Helt otroligt. Så jag ringde på Bvc och frågade om det verkligen ska måsta vara så här. Som svar fick jag att vi skulle vara noga med D dropparna och ge henne rikligt med vätska. Sen skulle hon prata med barnläkaren imorn om det kanske är så att man måste ge henne nåt mer för att stärka hennes immun försvar. Hon sa även det att det inte är jätte optimalt att Agnes hela tiden får nya infektioner då hon är så himla dålig på att äta. Hon går ner sig så mycket och så tar det ännu längre tid innan hon kan komma igång me mat/dryck. 

Jag hann även till tandläkaren imorse. Dom gjorde samma sak som igår när jag va i stan. Imorn ska det kännas bättre enligt tandläkaren. Men så sa hon igår också så vi får väl se om den saken...

Idag blir en lugn dag. Blir nog en hel del barn program och mys i soffan. Kämpa på så kommer nog den här dagen också gå. Dock så oroar jag mig lite över morron dagen. Peppe jobbar och jag bara måste iväg till Ånäset och ombesikta bilen. Nämligen körförbud på fredag. Så hoppas på att Agnes är lite piggare så man kan dra me henne ut och få det där gjort. Men till nästa gång kanske jag lär mig att boka tid i tid, inte samma vecka då det bara finns skit tider eller typ 3 tider kvar...


Tjooosan! 

/SQ

Snart över

Nu har jag fått pencillin. Sen sprutade dom me koksalt lösning under tandköttet som är över visdomstanden. Sen visade det sig att en fyllning höll på att gå sönder i över käken, därför jag hade så ont där också. Men nu hoppas jag att det kommer gå över snart... Måste ringa vanliga folktandvården imorn bitti. 
Jag tror även att vi har åkt på en NY förkylning nu. Hade inte riktigt blivit friska från den förra men nästan, sen idag känner vi alla tre att vi känner oss risiga igen... Skit trist. 

Gullis har varit här idag och fikat. Peppe har satt lite panel i Agnes rum, annars har det som varit lugna gatan här hemma... 

Nu äre änterligen Solsidan! 

/SQ

Skär ut skiten

Jag har O N T ! ! Har skit ont i en visdoms tand som inte riktigt har kommit upp än, det har gjort att jag även fått ont i övre delen av käken också. Antagligen för att jag bitit ihop så mycket och spänt käkarna... Även fått feber som jag tror kommer därifrån, så idag ska jag se om man kan få träffa nån tandläkare. Dock är det ju i stan men känns som om jag lätt kör dit om det kan bli bara en aningens bättre... Tydligen ska man ringa 112 och be om jour tandläkare. Kändes drastiskt. Men funkar tydligen så under helgtid... 
Men har en underbar liten Malin Boström som jag snart ska ringa och väcka som lovat att följa me till storstan.
/SQ

Peta in en pinne i brasan

När jag hämtade Agnes på dagis idag så hade hon inte käkat nåt direkt till middagen och inte sovit jätte bra då hon hade vaknat av ett annat barn. Så frutsättningarna för en trevlig och mysig em. va ju inte jätte stora. Men vi har haft en riktigt bra dag! Lekt med dockor och ritat, jag har hunnit städa och tvättat 4 (!) maskiner och gjort korvstrogge&ris. Men nu är jag trött. Så trött att jag inte ens bryr mig om vad det är på tv ikväll eftersom jag vet att jag kommer somna direkt jag lägger mig i soffan... 

Imorn är det stan igen. Peppe och Agnes ska vara hemma och lediga. Jag stannar nog i stan imorn kväll o roar mig lite med Amanda. Sen köra hem och på lördag är det sovmorron för min del. 

Nä. Lägga på en pinne i brasan och somna i soffan kanske...
/SQ

12h 20min

Agnes är en söting. Speciellt när hon sover. En vacker liten varelse. Imorse låg jag bara o kollade på henne sen blev jag tvungen att väcka henne, och då va klockan 07:20. Trött tjej, 12h och 20 min. är en bra natt. Men nu är hon på dagis iallafall. 

Jag är lite orolig. Kommer jag att bli döds sjuk eller till å me dö av allt som händer i Japan nu? Nya tjernobyl? Drömde om det där inatt, tror att det är det som har ställt till det idag. 

Yoyo!
/SQ

Greys är åter!

Ikväll är det Greys! Så som jag har längtat. Känns som om det blir mycket tv tittande på onsdagar. Men det kanske är tillåtet då jag inte har det resterande av dagarna direkt.

Fortfarande inte riktigt fräsch i min förkylning men inget som hindrar mig från att köra i 110 hela dagen. För det är verkligen så det har känts idag. Jag har varit igång konstant sen klockan 05:45 imorse. Enda vilan blev på bussen, men knappt det då jag hade en snarkandes tant brevid mig som jag hade gode lust att väcka några gånger...

Jag känner stress. Så mycket jag måste göra men antingen inte hinner eller ids ta mig för. Så nånstans där får jag väl skylla mig själv också då...


/SQ

Utvecklings samtal

Jag är förkyld. Sjukligt drygt när väl Agnes och Peppe håller på att piggna till så drar jag på mig det istället. Dock så sa Agnes idag "aj aj öla", vilket betyder att hon har ont i örat. Obra då sista pencillinet är imorn, men kan ju även vara så att hon bara säger så också. Hon och hennes språk är inte helt att lita på.
Varit på utvecklings samtal på dagis idag. Fick se jätte mycket bilder på henne och vad dom egentligen sysslar med på dagarna. Fick det mer klart för mig hur dom jobbar också. Mycket beröm för hennes tidiga och utvecklade motorik fick vi också. Men det kunde jag nästan räkna ut när hon började gå när hon var 10 månader bara. 

Nu blir det en kopp the och sen sängen. 

/SQ

Tapet problem

Hade ju som sagt var besök av Fia och Petter, synd att det är så länge mellan gångerna. Skellefte är ändå inte på andra sidan jordklotet men ack så mycket åt fel håll...

Effektiv har jag varit med städ, läxor och badning av barn. Torka golv skiter jag i, får bli en annan dag. 

Nåt jag är rätt bekymrad över är Agnes tapeter. Tapeter som inte ens är valda än... Jag söker och söker och söker, men finner icket. Hur svårt kan det vara?! Lite rött/rosa/vitt i. Men jag fortsätter kolla... Men önskar inget hellre nu än att allt det där kan ordnas av sig själv så jag får börja inreda. Det däremot känns jätte kul. Speciellt när jag har typ så gott som allt jag behöver dit nu. 

Ikväll blir det Bröllops fotografen sen sängen så man orkar med morgondagen. Då blir det dagis för lillan och stan för mig.
Natti! 

/SQ

Smaka kaka

Varit o handlat och dolat på lite. Sofia o Petter kommer på besök i em. Blir himmelens trevligt! Jag hade tänkt gå ut och göra en brasa så vi kunde grilla nå korv, men jag skiter i det. Haha av en massa olika anledningar...

Agnes har sovit på Peppes bröst i soffan nu efter lunch. Direkt hon slog upp ögonen säger hon "Smaka kaka", då sitter Peppe och äter på en kaka. Hon är bra söt! Lill hjärtat vårat. Det är så kul när hon börjat prata lite och man faktiskt förstår henne. Som mest har hon satt ihop tre ord, framsteg. Jag som trodde där ett tag att hon skulle bli stum. Men alla utvecklas vi olika, uppenbarligen...

Nu äre dags för mellis!
/SQ

Meducin

Klev upp vid 6 med en rosslig Agnes. Det är verkligen ett mission att få i henne både pencillin och hostmedicinen, dessutom 3 ggr/dag. Då är det en rätt arg tjej här hemma. Tänk om hon kunde förstå att det är för en god sak...

Idag blir det lite hus sysslor. Städ, tvätt osv osv... Mindre kuliga grejer. Ska ta oss ut en stund också. Trodde det skulle bli sol idag men verkar inte så.

Nä, dags att aktivera mej!

/SQ

80 åriga paret?

Jaha. Jag trodde jag hade haft min enormt lindriga förkylning tidigare i veckan, men misstog mig lite. Ikväll sitter jag och Peppe och klagar över krämpor och hosta. Som ett 80 årigt par känns det som. Men Agnes är piggare, det uppskattas iallafall. Så snart uppsöker jag nog kudden tror jag...

Nä nu struntar jag i den här skit filmen, Spider man, och gör mig i ordning för natten.

/SQ

Åsså börjar vi om igen...!

Grejen är att internet i Bua inte fungerar riktigt super bra. Skaffat trådlöst och det hade till o me jag kunnat räkna ut att det inte skulle funka när det knappt går tala i mobiltelefon här. Men nu är det bindningstid typ 18 månader eller nåt så får göra det bästa av situationen. Har hört att man ska kunna skaffa en antenn man kan ha på taket för att få bättre mottagning. Så det ska vi kolla upp lite närmare och se om vi kanske ska införskaffa oss en sån... Så tillsvidare så blir det kanske inte nån jätte bra uppdatering här...
Känns bra att ha lösenords skyddat bloggen nu. Så ni som fått lösen kan ju vara snälla att inte dela med er av det till nån, då ger det ingenting att ha det.
Tänker inte dra nån resumé av tiden som gått sen jag slutat. Men som det är just nu så har lillan haft över 40 graders feber i 5 dagar, idag är hon helt feber fri som det verkar som. Men igår fick vi en remiss till barn kliniken och där konstaterade dom att hon hade ytterligare en öroninflammation. Så nu är det pencillin i 5 dagar som gäller. Sen lät inte hennes lungor så bra så hon fick inhalera i en mask där också. Nu sover lill hjärtat mitt ute i det granna vädret och jag har planer på att dra mej ner på Robban för att handla lite.
/SQ

RSS 2.0