Många snoddar

Jag skulle behöva lätta på gummi snodden lite. Just nu är det väldigt sträckt och spänt. Jag tror det är väldigt många snoddar som tillsammans gör att det blir en stor smäll när det väl lättas på.
Men saker kommer tillbaka, ju mer man trycker undan det desto jobbigare blir det sen.
/SQ

Övre eller nedre?

Nu går pellets brännarn och jag har go värme i vardagsrummet efter kamin. Skönt. Kan inte påstå att mitt humör har varit på topp idag när jag har måsta gå och frysa som en hund hela tin. Men Agnes har varit på topp idag iallafall! Vi har busat, pussats och kramats hela em.
Maria har varit hit en sväng nu ikväll medan hon väntade på att Hanna skulle komma hem från stan. Hon har, Hanna allså, blivit sugen på att ta hål i naveln. Men på den nedre delen av naveln, och inte där uppe där jag har fått för mig att man brukar ta...? Jag är kanske för gammal för att avgöra det där ändå...
/SQ

Död

Pellets brännaren är död. Det är typ 10 grader i köket och jag eldar för fullt i kaminen. Bajs dag.
/SQ

Planer för idag?

Nu har jag varit och lämnat lillan på dagis. Hon va på så otroligt mysigt humör imorse, vaknade av att jag fick en stor puss på munnen av henne. Mys på hög nivå.
Idag ska jag... Ja, jag vet inte. Sova? Hoppas på att dagen går fort, iallafall till det att jag ska hämta Agnes kl 14.
/SQ

Jobb = Slantar

Usch för denna dag. Men nu sover Agnes och Peppe kommer inte hem ikväll, inte imorn heller. Jobb, jobb, jobb. Men pengar, pengar, pengar.
Nä. Ajökens.
/SQ

Absolut

Att inte kunna sova är bland det drygaste som finns.

Helgen har bestått av... Fest!

Helgen har bestått av fest med Milles Åkeri. Julbord i Vännäs och dans. Missar bussen hem men får skjuts av en snäll Molle som kör oss in till stan. Det tackar vi för. Å tack syster för barnpassningen!
Ikväll har jag ont i magen. Ligger och kvider i soffan, men förhoppningsvis går det över till imorn. 
Orkar verkligen inte uppdatera nå mer ikväll. Känns meningslöst.
/SQ

Slut på energi

Jag känner mig så galet slut ikväll. Ben och armar skakar, behöver nog sova. Ska lägga mig tidigt ikväll.
Peppe kommer inte hem ikväll heller, stackarn får jobba och jobba... 
Imorn ska jag, Malin och Axel in till stan för att köpa mig en ny tvättmaskin. Äntligen! Tackar Malin så mycket för att hon ids följa me mig! 
Nä, måste lägga mig i soffan igen. Jag pallar inte att sitta här ikväll.
/SQ

Aj aj aj

Jag har sjukt ont i skallen idag. Och i magen. Jag håller på att sätta upp advents stakarna och pynta lite grann. Går långsamt. Är inte alls pepp på det idag men det måste göras, för imorn hinner jag inte och i helgen är vi inte hemma. Malin o Axel kommer hit i em. o hälsar på. Får jag mysa me bebis ett tag. Imorn har vi bestämt att vi ska äta 2 rätters med dom och Peter,Jenny & Liam. Blir en trevlig fredag kväll i Bua!
/SQ

Reynolds syndrom

Jag har nåt som heter Reynolds syndrom. Det betyder att jag får vita fingrar när det är kallt. Behöver inte vara jätte kallt, eller behöva vara utsatt för kyla många minuter innan fingrarna blir vita och tappar känsel. Det gör att jag hatar vintern. Hatar att måsta vara ute för att det gör så ont i mina fingrar och är så obehagligt. Botemedel? Det tror jag inte, men är det nåt jag önskar här i livet så är det det. Jag tycker att mitt liv begränsas pga. det här. Kanske inte låter så jobbigt men för mig är det verkligen skit jobbigt och jag lider verkligen av det.
Nä, ska önska mig värme grejer som man har i vantarna i julklapp!
/SQ

Ett mirakel har skett

Mirakel. Agnes somnade kl sju igår kväll och jag väckte henne halv åtta imorse för vi skulle på dagis. Hon har sovit i sin EGEN säng hela natten. Underbart. Kände mig helt förvirrad imorse när jag vaknade och hon inte låg bredvid mig. Hoppas på fler sånna nätter.
Umgåtts me Anna idag i stan. Kort men intensiv stund blev det. Så himla kul att träffas igen, va så längesen sist. Nu får det inte dröja så länge till nästa gång, det är då en sak som är säker. Sen har vi haft besök av Maria från Gullis i em. Det var då Peppe ringde och sa att han inte kommer hem ikväll. Det va jag absolut inte sugen på att höra idag. Men, vad gör man. Det är mycket jobb nu och han har inget val än att arbeta på. Hoppas han får en kort dag på fredag istället. 
Ikväll ska jag se Greys. Och Bonde naturligtvis. Så jag behöver inte sitta och deppa för att jag är själv ikväll iallafall.
/SQ

Scary

Jag har svårt att somna ikväll. Nu har jag i o för sig inte ens försökt, men känner mig på tok för pigg för att kunna somna. Enormt ont i ryggen har jag och jag vet att det är tio gånger värre när jag vaknar på morgonen så det gruvar jag mig för. Är nog lite emlig ikväll...
Jag är sjukligt mörkrädd. Extremt mycket ikväll av nån konstig anledning. Det gör det inte lättare att gå o lägga sig direkt...
/SQ

Hon har många ansikts uttryck min dotter

/SQ

Drama i Bua

Nu. Äntligen. Tillslut. Har klockan slagit sju och jag har fått lägga Agnes. Hon har haft en fruktansvärd dag idag. Nypits, slagits och skrikit. Enda stunden hon va på bra humör, va jag vet, va när hon va med Sofia en timme när jag va hos tandläkaren. Så nu känns det skönt att hon sover och vi hoppas på en bättre dag imorn. 
Men det är klart med en sån morgon vi hade i morse så kan man inte bli på annat än dåligt humör. Mitt humör är inte på topp heller. Vaknar av att det lever om och jag tror att det är nån vägskrapa eller nåt utanför, sen går brandvarnarn igång och jag tar Agnes under armen och springer ner rent reflexmässigt. Rökigt nere och när jag öppnar källar dörren är det då ännu mer rök. Min första tanke var att det brann nere i källaren. Men jag går ner och ser att det bara ryker från nå rör. Jag stänger av pellets brännaren och inser att det kokar i systemet. Ringer svärfar som kommer och inspekterar och stänger alla dörrar jag har öppnat för att vädra ut röken så inte vattnet skulle frysa istället. Det va ju ändå -17 imorse... Men har inte hänt nå mer idag så termostaten fick väl nå fnatt bara... Men det va en himla tur jag inte ringde brandkåren, för det va min första tanke innan jag gick ner. Nä, jag kan inget om pellets brännare eller liknande så det kändes oerhört skönt att jag har en sån snäll svärfar som for iväg från jobbet för att hjälpa mig. 
Ikväll kommer inte Peppe hem. Känns som han har sovit borta mycket nu sista veckorna. Det ger bra med pengar, men det är trist att vara hemma själv. Jag ska göra lite grejs inför imorn då jag ska till stan och Agnes ska på dagis. En tidig morgon imorn, ska lämna henne just före halv åtta.
Nä. Nu ska jag ringa älsklingen för att höra hur det går för han.
/SQ

Julgardiner upp

Jag har strukit gardiner. Hela dagen, typ. Agnes har gjort att fem fönster tog fruktansvärt lång tid. Hon har sovit dåligt idag vilket har gjort att hon varit på sämre humör också. Bättre dag imorn hoppas vi på.
Jag är helt slut ikväll, så nu blir det en stund framför tv:n innan jag hoppar i duschen och börjar förbereda inför morgondagen.
/SQ

Tre dagars feber!

Tre dagars feber. Det är det jag tror Agnes har haft nu. Stämmer in bra på symtomen, dock så har hon inga utslag men dom kan ju komma under dagen idag. Eller så syns dom inte på henne eftersom hon är så pass mörk. MEN, idag har hon ingen feber. Underbart. Men får nog vara hemma från dagis imorn, kanske åker dit och tar kort sen åker hem.
Igår hade jag fin besök av syster och barnen. Himla trevligt. Åt tunnpannkakor och saffrans bullar. Men när dom kom hem så var det inte alls lika roligt... Tycker verkligen jätte synd om dom. Det är ju min värsta mardröm att det där skulle hända hemma hos jag.
Idag ska vi bara vara hemma. Vi ska en sväng till Ånäset, mammas gravsten har kommit. Jag bara måste, måste se den idag.
Nä. Nu ska jag ta bort sminket jag har över halva ansiktet eftersom jag glömde det igår kväll...
Jag steker pannkakor.
Agnes och stor kusin Tilda.

Oskar kladdig om fingrarna efter mina pannkisar.

Syster och Agnes sover på soffan en liten stund.


/SQ

Fortfarande feber

Ja igår kväll va jag helt övertygad om att hon skulle vara feber fri idag men icket.. 40,7. Jag är less. Hon är nog bra less hon me.
Men som tur är kommer syster och barnen och håller oss sällskap idag. Sen blir det en snabb middag hos gammel farmor.
/SQ

Kvällens och helgens planer

Ikväll blir det Idol med Rickard, Malin och lille Axel. Agnes är piggare ikväll. Dock äter hon inte, dricker lite men inte så att det blir jätte blött i blöjan. Men förhoppningsvis så känner hon sig piggare i helgen.
Imorn kommer syster och barnen, och Anton kanske? Då blir det tunn pannkaka till lunch jag ska bjuda på. Sen ska vi på middag hos gammelfarmor Edith. Söndag är inget planerat. 

Peppe badar Agnes nu och jag ska tömma diskmaskinen. Sen ringa Plaza för att boka ett hotell rum inför nästa helg. That´s my plans for tonight!
/SQ

Grattis Mickan!!

Måste gratulera min kära Mickan på hennes födelsedag! Grattis darling på 23 års dagen!
/SQ

Skrikit, skakat och svettats

Jaa usch... Agnes har skrikit, skakat och svettats om vartannat inatt. Som tur är har hon även druckit. Men det är extremt jobbigt, både för henne och oss. Man är så himla hjälplös. Nä, hoppas verkligen att hon är piggare idag. Jag ska till stan och Peppe är hemma med henne. Det tar emot fruktansvärt mycket att lämna henne när hon mår så kasst men känns som jag behöver ladda mina batterier och komma hemifrån ett par timmar för att orka med helgen då Peppe kommer vara ute mycket. Kass mamma eller inte, jag gör så idag.
/SQ

En sjuk Agnes

Agnes hade 41,2 grader i feber. Nu har den gått ner till 40,0 med hjälp av sjukvårdsrådgivningen och hennes beslut om en extra dos alvedon. Har även baddat med svala handdukar, torkat me sprit i armhålor och nacke, haft lite kläder och erbjudit henne glass. Dom skulle ringa upp vid 8 för att höra så tempen gått ner annars måste hon in på sjukan eftersom hög feber kan skada små barn. Och Agnes som har tendens till feber kramper ska inte ha mer än 38,5 egentligen. Men jag kan inte trolla. Jag har suttit med henne i famnen heeeela dagen nästan. Inte ens kunnat pissa. Pappan i huset har en tendens att inte vara hemma dom dagar hon är sjuk, så vare sist också. Naturligtvis inte med flit, men mycket att göra på jobbet och det kan han ju inte styra över.

Nä, jag är grinig och trött. Ikväll är det både Bonde söker Fru och GREYS. Nä, jag vill inte missa det. Så nu håller jag tummar o tår för att Agnes feber ska sjunka liiite mer.
/SQ

Jag är lätt lurad

Jag förstår mig inte på allt som handlar om mobil abonnemang, iphone, appar och bindningstider. Jag är totalt hjärndöd när det gäller sånt.
Dom ringde från Telia idag och berättade att mitt Telia Vänner har gått ut och att jag nu istället borde ta Telia Upp Till 25, vilket va betydligt billigare. Sen undrade han vad för sorts telefon jag ville ha och vad jag hade för krav. Jag babblade på men när han säger "Då kan du hämta ut den på posten nästa vecka" tänkte jag en extra gång och sa att jag skulle fundera på det. Så han skulle ringa i slutet av veckan istället. Hur kan jag köpa en mobil jag inte har en aning om hur den ser ut, bara låter så bra. Jag kände mig lättlurad efter jag lagt på. Men då undrar jag om jag fortfarande har Telia Vänner och det kommer fortsätta vara så tills jag byter? Kan jag byta till Upp Till 25 utan att binda mig så jag kan köpa en mobil för "billig" peng sen? Jaa... Jag måste nog till en Telia butik inom kort för att höra. Jag är lost, lost, lost...
Alla sover nu. Jag är absolut inte trött. Men borde vara det. Jag har städat mitt smink och toa skåpen. Har till o med torkat av varenda borste och ögonskugga, och jag har inte bara en om jag säger så...
Julgardinerna till köket är beställda. Kommer bli skitfint! Jotex är super bra! 

Nä, bäst att börja dammsuga utan att ha den på så jag blir trött nångång.
/SQ

Inte Agnes dag idag

Nu har Peppe kommit hem. Men har enbart hållit sig utomhus än så länge. Vattnet till djuren håller på att frysa och det är obra...
När jag skulle hämta Agnes på dagis idag så är hennes näsa svullen och röd. Hon har tydligen blivit nypt eller nåt liknande under dagen. Sen ramlar hon från köksbordet, dit hon har börjat klättra nu, rakt ner mellan stolarna. Så det har inte riktigt varit hennes dag idag. Tur dom små är så tåliga, sällan dom gör sig illa ordentligt.
Nu är brasan i kaminen tänd och jag ska sätta mig och mysa i soffan med en kopp vanilj te. Vanilj te påminner mig om Amanda. Mys.
/SQ

It´s coooold

Jag fryser. Det är -15 ute och jag är inte gjord för sån kyla. Och än så länge är det bara början av det som komma skall... Imorn är jag och Agnes hemma. Blir ner på bvc med Malin och Axel. Ser jag fram emot.
Nä, dammsuga står näst på tur.
/SQ

Trist vecka framför mig

Peppe kommer inte hem ikväll, sover i trucken då det är mycket att göra nu. Agnes och jag har haft en rätt bra kväll. Jag har städat bokhyllan medan hon har rivit ut det jag lagt ner i kartonger. Team work kallas det.
Har även haft ett långt telefon samtal med min underbara Jenny. Hon får mig att se på saker och ting på ett annat sätt, ur en annan synvinkel. Tror jag kan behöva höra det ibland, annars fortsätter jag på min väg. Rakt fram.
Tack gumman för att du finns! Älskar dig!
Imorn blir en tidig morgon för mig och Agnes. Hon ska vara på dagis just före 07:30, för jag ska vara i stan 9. Otroligt vad tid det tar när man ska åka buss istället för att köra bil. Sen ska jag på medicin för att ta nya prover, förhoppningsvis ser allt bra ut. Men klockan hinner nog bli en del innan jag kan hämta lillan på dagis ändå...
Den här veckan ser rätt trist ut. Händer inget planerat som är kul. Torsdag ska jag till tandläkaren igen för att jag fortfarande har ont efter lagningen förra veckan. Fantastiskt. Annars är det stan och hem heeela veckan.
Nä... Om jag ska lägga mig i sängen och läsa Sofia Åkermans bok "Att överleva". Snart hunnit hälften.
Natti.
/SQ

Tankar om barn, om Agnes.

Jag har tur. Enorm tur. Vissa får inga barn, pga. olika anledningar så jag är extremt glad över att jag har en liten solstråle här hemma som förgyller min dag. Dag ut och dag in är hon min. 
Innan hon kom till världen så hade jag aldrig kunnat föreställa mig vilket arbete det verkligen är att ha barn. Att ha en liten Agnes. Det är både ett enormt jobb men också ett stort ansvar. Att det faktiskt är jag som ska ta hand om henne mer eller mindre livet ut. Att jag måste göra mitt allra yttersta för att hon ska ha det bra och kunna utvecklas för att en dag bli en trotsig tonåring som vill ut på fest en onsdag kväll, och sen tycka att jag är världens sämsta mamma som inte låter henne fara. Allt arbete och slit är jobbigt emellanåt, men då är det skönt att det jag får tillbaka av henne och hur mycket jag älskar henne väger sååå mycket tyngre och jag glömmer hur jobbigt det är stundtals. Som idag när vi skulle skriva ett kort till farmor som är sjuk så läste jag högt det jag skrev "krya på" "DIG" säger Agnes. Eller som när hon kommer och putar med sina läppar och vill pussa mig. Eller när hon härmar hur alla djur låter. Eller när hon sitter i badet och sjunger bä bä jnfjspnmxömru, vilket är bä bä vita lamm. Eller när hon ligger på mitt bröst och sover i soffan, och jag bara kan lukta på henne. Eller när jag frågar "älskar du mamma Agnes?" då hon säger "mmmmm". Finns hur mycket som helst. Dom slår dom jobbiga stunderna med hästlängder. Typ som igår när Peppe vände sig bort 2 sekunder från bordet och Agnes har tippat hela tallriken med mat upp och ner på golvet. Eller när hon matvägrar. Eller när hon vägrar byta blöja och bara sparkas. Eller när hon klättrar upp på köksbordet. Eller när hon enbart ska klättra på en hela dagen.
Hur som haver så har jag den underbaraste dottern i hela världen.
/SQ

Icket...

Time can´t erase.
Så det så.
/SQ

Noll energi

Ikväll har jag noll energi. Tidigare idag orkade jag gå i 10 minuter på promenaden med Jenny sen va jag så slut så vi blev tvugna att vända. Stackars Jenny vilken kul vän hon har.
Ikväll är det film och mys i soffan. Jag har redan somnat två gånger så nu ska jag hoppa in i duschen för att se om jag blir nå piggare!

Imorn ska Pappa Peppe få frukost på sängen sen ska vi till farfar och bjuda dom på middag.
/SQ

Kaos vecka

Jenny&Liam kommer idag. Ser jag fram emot. Blir kul för Agnes att få busa me Liam en stund också.
Veckan o korta drag har varit kaotisk. Har haft för för lite av vissa salter i kroppen vilket gör att hjärtat mår kasst så jag har legat på medicin och sen på hjärt intensiven. Men nu är jag hemma, inte piggast men innan helgen är slut kanske jag känner mej fräschare. Peppe är på kurs idag så han är inte hemma förnst ikväll. Då har vi kvällen ihop iallafall.
Nä, nu måste jag förflytta mej till soffan en stund...
/SQ

Booooring

Ja jag har varit hos tandläkaren idag. Det känns om jag säger så... Bara att lägga bedövningen tog 35 minuter bara för att jag är så rädd för sprutan. Så först smörjde hon med en kräm som skulle bedöva sen stack hon, och sen stack hon igen när det hade börjat värka. Så bedövningen har just lagt sig, mååånga timmar efteråt. Men nu är det snart klart. Ska bara få besked om jag ska dra ut visdoms tanden i Robban eller stan.
Agnes har blivit så duktig på att somna på kvällen. Jag bara lägger henne sen somnar hon. Däremot är inte alls alla nätter likadana men skam den som ger sig. 

Spinningen igår va jobbig, men sjukt kul. Och skönt. Tanken va att jag skulle träna med Sofia ikväll men jag orkade verkligen inte efter att ha varit hos tandläkarn. Men imorn hoppas jag på att Peppe är hemma i tid så jag kan fara på spinningen igen.
/SQ

Lugna gatan

Varit ute och gått i det fina vädret en timme, nu peppar jag för spinning kl 15.
Agnes sover och Peppe ser tv. Som lugna gatan här hemma idag.
/SQ

Sofia Åkerman

Jag ha läst Zebraflickan av Sofia Åkerman. Den är bra. Där förklarar hon hur det faktiskt är och att allt inte alltid är en dans på rosor. Har nog läst den tre gånger. Nu såg jag även att hon skrivit en till bok, För att överleva. Så den ha jag beställt. Där skriver hon om, som jag har förstått det eftersom jag inte läst den än, om hur hon lyckades ta sig ur det jobbiga och faktiskt nå sina mål. En förebild.
/SQ

Grattis!

Måste ju faktiskt säga GRATTIS till Rickard&Malin som har fått sin lilla pöse i veckan och nu fått komma hem! 

/SQ

Fire

Idag eldar vi i kaminen. Underbart me värme. Å snygg blev han också.
Varit på mammas grav och tänt ljus och lagt dit en sorts krans. Sen har jag bråkat med tvättmaskinen som inte vill fungera...
Jaa. Det va det det. Over&out.
/SQ

__________

_________________________________
/SQ

Gamla bilder roar mig

Agnes vill inte riktigt somna ikväll. Har varit ganska ordentligt ledsen hela em och kvällen. Hoppas på en bättre dag imorn då vi ska till Gullis.
Annars inte hänt ett skit här hemma idag heller. Hade tänkt fara ut och springa men då börja det snöa så då skyllde jag på det. Sen tänkte jag fara och simma men kände inte nån annan som va sugen så då, feg som jag är, sket jag i det också. Ska sätta mig vid köks bordet igen och fundera. Som jag har gjort måååånga andra kvällar också.
Hittade en massa gamla kort. Eller gamla och gamla men inte från i höst iallafall. Kul.
Malin, jag och Fia.
Jag&Tilda
/SQ

Tvättmaskins skräp!

Vad händer? Agnes somnade på första försöket ikväll. Underbart! 
Peppe har fortfarande inte kommit hem, trist om ni frågar mig. Men ikväll är det min tv kväll. Bonde och GREYS.
Jag och Agnes va och hälsade på farmor&farfar en sväng i em. Väldigt uppskattat. Annars har det varit en lugn dag. Inte hänt ett skit egentligen. När jag hämtade Agnes på dagis berättar fröken att dom haft vatten lek idag. Men Agnes hade mest varit rädd för att bli blöt. Konstig liten tjej det där... Dom berättade även att det händer oerhört mycket i utvecklingen för henne. Känns kul att höra att hon faktiskt lär sig något där! 

Nä. Ska sparka på våran tvätt maskin en gång till och fungerar den inte efter det så slänger jag den och införskaffar en ny. Blir tokig på den där skit maskinen.
/SQ

Hemskt uppvaknande

Fick ett hemskt uppvaknande imorse. Peppe hade kört fast i leran med lastbilen och ville jag skulle dra lös han me traktorn. Bara det lilla problemet att jag inte kan köra traktor. Men satte mig i traktorn med morgonrock, långkallsingar och håret åt alla håll och försökte. Efter mycket skrik så får jag lös honom. Trots att jag så gott som aldrig gasade eftersom jag inte hittade gaspedalen. Oerhört lyckat.
Igår va jag hos tandläkarn. Hon va jätte duktig på att sätta bedövningen men va så nervös att jag knappt andades. Så idag värker det i käften. Men nu är det gjort och nästa vecka väntar en ny tid där för att laga. Då skulle jag även få veta om jag måste in till stan för att dra ut visdoms tanden eller om dom kan göra det i Robban. Skulle även få mig en "hutt" inför den gången... Undrar va det är för hutt...
Agnes är på dagis och jag borde få tummen ur och göra nån nytta här hemma. Måste måste måste...
/SQ

Full rulle!

Ja här är det full rulle. Peppe målar kamin så till helgen kan vi förhoppningsvis köra våran första eldning. Den kommer bli hur fin som helst! Gillar verkligen sånna här kaminer, passar utmärkt för vårat hus också stilmässigt.
Shoppade ju en hel del på Ikea i lördags. Jag vill att Agnes rum ska vara klart. Jag handlade mycket sött till henne. Sen lite grejs till kontoret också. Jaa och till hallen, ett skoskåp bland annat. Jaa mycket följde med hem. Dessvärre fick inte Jenny med sig så mycket, men hennes plånbok va nog lika glad för det. För det va inte min...
Agnes håller på att få tänder. Mååånga dessutom. Så lite extra grinande och inte alls lika nöjd och glad som tidigare men tur det är övergående. Följde med mig till stan idag eftersom dagis va stängt. Skötte sig riktigt bra lill hjärtat mitt.
Men imorn är det dagis och stan för mig. Sen hem och fika med Malin. OM hon inte föder inatt. Hoppas faktiskt på att vi inte ses imorn... Sen efter det tandläkarn för att laga ett hål. Sen spinning. OM Emma är kry och jag inte har så fasligt ont i käften. Och OM Peppe är hemma i tid. Mycket som ska klaffa.
Nä. Nu ska jag installera Photoshop CS4 i datorn. Jag är super nöjd! Tack Maria! 


/SQ

RSS 2.0