Yes!

Nu är det snart hemgång. Äntligen.
Spöregnar... Vilken uppmuntran.

Idag ska sista julgardinen upp! Bild kommer!

/SQ

Fatta int

Sitter på skolan och fattar inte ett skit av det jag ska göra. Jag vill sluuuuuuuta.
Bara 2h kvar...

/SQ

Bra natt

Snacka om bra natt. Agnes somnade väl kring tio och sover fortfarande. Inte vaknat en enda gång för att käka. Underbart.
Nu har det kommit lite snö här i Bua. Mysigt. Men det regnar nog bort idag, för det skulle komma regn...
Elina: Jag kommer gärna förbi efter skolan om jag hinner! Slår en pling! 

Nu ska jag snart gå och väcka min sovande lilla tös....
/SQ

Fasansfull kväll

Vilken fasans full kväll. Har försökt söva Agnes i 2,5h. Hon har varit helt hysterisk. Nu tror jag hon äntligen sover i vagnen. Hoppas bara på att hon inte vaknar när jag lyfter över henne till sängen...
Före det va kvällen riktigt bra. Gick på skyltningen med väldigt bra sällskap och snik åt saffranskakor och drack saft. Köpte julgardiner till köket och nå julte med saffran i som va riktigt gott.
Sen gick jag och Malin på en lång promenad. Trodde jag skulle frysa ihjäl men innan vi va hemma va jag dyngsur av svett. Skönt.
Nu ska jag lägga mig. För imorn äre skola. Jag ska berätta för min lärare att jag inte pallar av hennes kurs och sen vara på foto lektionen. Tills vidare iallafall...
Nattinatti.
/SQ

Första ljuset

Första Advent. Ingen snö. Gillas inte.
Nu har jag strukit sista gardinerna. Fortfarande tomt i köket men där har jag inte satt upp nån gardinstång ens så...
Jag har fått sova från 02-09 utan att behöva stiga upp en enda gång. Peppe fick nämligen den äran. Känner mig rätt utvilad nu.
Nä nu ska jag ta och fortsätta dona på medan lillan sover.
/SQ

Pärlan såld

Vilken dag. Imorse passade jag på att pynta lite medan Agnes sov. Peppe också för den delen. Nu är det bara två fönster kvar som jag inte har orkat stryka gardinerna till. Ska göras imorn bitti. 
Sen blev ju min älskade volvo såld idag. Till en liten kille som va i stort behov av en BRA bil. Jag kommer sakna den. Hade det inte varit för att den inte är en kombi så hade jag lätt behållt den. Den har ju som en massa minnen... Första egna bilen... Satt och hade värkar i den... Agnes första biltur... Men som sagt var så va den kanske på sista versen. Btw Peter så lyser motorlampan igen på passaten. Skit bil säger jag.
Vi har även hunnit med middag i Gulltjärn. Himla trevligt. 
Nu har jag skallebank och skulle verkligen behöva gå och lägga mig. 
Imorn kommer L på besök och sen ska vi gå en sväng på skyltningen på Robban. Inte för att jag tror att det är så mycket och se men för stämmningens skull...
Byebye.
/SQ

Svaren på frågorna

Jag har äntligen fått upp adventstakarna. Nu ska jag bara vänta på att Agnes får nån ro i sin lilla kropp och somnar så ska jag stryka gardiner och dukar.

när ska du och malin få tummen ur era söta små rumpor och komma hit till skellefteå och hälsa på mig? börjar vara lite övervänt nu ;) /Fia
Ja det vet jag ju inte än... Men S N A R T ! Jag lovar.

1, Hur trivs du med livet som mamma?
2, Hur tycker du det går att plugga vid sidan om Agnes?
3, Vad har du för framtidsplaner? 
4, Vad är ditt favorit godis?
5, Skulle du vilja ändra på något i ditt liv och i så fall vad? 
6, Hur trivs du med att blogga dagligen samt hur lyckas du hålla inspirationen igång för att skriva?
7, Vad är ditt drömyrke?
8, Har det funnit någon/några förebild i ditt liv?
9, Vad gör du för att unna dig själv något?
/Emma
1, Jag älskar livet som mamma! Förstår inte vad det var för liv man hade innan, det måste ju vara det här som är meningen med livet.
2, Det är inte lätt. Särskilt när Peppe inte är hemma varje kväll. Men jag försöker få det att funka. Kommer dock att måsta sluta en kurs, för jag hinner verkligen inte. Önskar att dygnet hade fler timmar.
3, Framtidsplaner... Jag ska plugga till nåt, kanske sjuksköterska eller något annat i den stilen. Jobba som undersköterska har jag inte tänkt göra iallafall. Sen ska jag ju ha en hund... Så äre bara.
4, Favvo karra är lätt choklad och saltlakrits!
5, Jag vet inte riktigt... Nöjd är man väl aldrig. Att man ansträngde sig mer i gymnasiet och verkligen satsade på skolan istället för att sitta och spela kort på lektionstid. Det hade ju underlättat nu. Sen skulle jag ju vilja ha mer självkänsla, det hade inte heller skadat.
6, Blogga är en avkoppling för mig. Inspirationen får jag av allt som händer omkring mig, mest Agnes. Men nog finns det dagar som man inte är peppad på att skriva ett skit och då gör jag oftast inte det.
7, Drömyrke... Polis eller nåt annat fartigt jobb.
8, Ja många. Syster är ju en, just därför hon fick vara gudmor till Agnes också. Sen är det familjen i Gullis och Anna-Karin och Niklas. 
9, Jag älskar verkligen min lilla Agnes men ibland behöver man få vara ifred, då brukar jag fara på pensionärs bingo. Väldigt avkopplande.

När ska vi ses igen? Skulle vara kul om våra småtjejer fick träffas snart! ;) /Merlinda
Får höras till veckan! Kan vi fika och surra! 

Nyårsplaner? /T.G
Blir middag med vänner. Nykter nyår för mig, vilket känns helt underbart faktiskt.

/SQ



Tillägnat Emma

Gör som Emma, ställ frågor för tusan.

Panik

Jag känner en aning panik över att det är första advent på söndag. Fattar inte hur småbarnföräldrar hinner allt? 
Jag springer omkring som en yr höna och inget händer. Har lyckats plocka undan lite idag men inget julstök är framme än. Hoppas jag hinner sätta upp nå gardiner innan Idol ikväll. Då ska Agnes få vara med pappsen undertiden. För det är totalt omöjligt att stöka på när hon är vaken. Då vill hon vara med mig, fast det är ju inte fy o skam heller... Vi har faktiskt väldigt roligt ihop.
Nu ska jag göra oss klara för vi ska samåka ner på Robban med Madde för att handla lite.
/SQ

Frågestund!

Jag ska sälja volvon imorn förhoppningsvis. Men bara för det så är regbeviset borta. B O R T A ! ! ! !
Så nu har jag beställt ett nytt. Drygt.
Jag ska jul städa idag. Det är min plan. No more.
Jag har typ 70-80 unika läsare varje dag, 1 kommentar per dag. Som är från Fia. Inget illa menat Fia, jag gillar dina kommentarer. Dåligt säger jag.
Så bara för att jag vill ha något att svara på så startar jag en frågestund. Ask me, vad som helst som är av intresse. Svarar när jag får tid ikväll.
/SQ

Lite ledsen

Jag är lite ledsen för att jag har färre prenumeranter (stavas?) än Sofia. Så jag tycker att alla som läser min blogg ska fixa bloglovin. Så det så.
Agnes sover nu. Jag skulle ha stökat ur och sen i diskmaskinen men jag vågar inte chansa att Agnes vaknar. 

Saknar verkligen Pepps ikväll men imorn får vi hem honom. Då ska vi ha myskväll med Idol och äta gott. Ska bli oerhört skönt att ha honom hemma.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag orkar läsa min nya bok. Så ska mata mina firrar och skörda mina potatisar sen lägga mig.
Nattinatti.
/SQ

Stan

Agnes va inte på humör imorse. Fortfarande hängig efter sprutan tror jag. Äter skit dåligt iallafall.
Men till stan har vi varit. Köpt en tomteklänning till Agnes och några bodys och byxa. Har dåligt med kläder i strl 62, har mest större/mindre.
Peppe kommer inte hem ikväll heller. Undrar när han ska få en vecka då han får komma hem varje kväll. Lär dröja känns det som...
Jaa ikväll äre bara skit på tv så jag ska läsa min nya bok som jag har köpt idag. Hoppas bara på att Agnes tänker somna i tid ikväll me.
/SQ

Trist

Trist. Peppe va tvungen att fara o jobba i em. redan. Hoppas på att han inte får feber inatt bara av svinis sprutan... 
Agnes har feber och ätit jätte dåligt idag. Beror på sprutan som hon fick igår. Hon är röd och svullen och värsta hård på sitt ena lår. Ser ut och kunna göra ganska ont... Lill tjompan. 
Ikväll blir det att gosa ner sig i sängen med Agnes och försöka att inte vara så sjukt mörkrädd. Det blåser som aldrig förr och regnar som om himlen vore öppen. Det låter konstigt i väggarna och jag gillar det inte för fem öre. 

Imorn ska jag till läkarn i stan. Redan halv 11 ska jag vara där. Ingen sovmorron imorn inte! Inte för att jag brukar få det för Agnes annars heller men... Jag har börjat ta ut 5 dagar föräldrapenning, så nu när jag kikade hur mycket pengar jag hade så känner jag mig helt plötsligt jätte rik. Jaa man anpassar sig fort efter hur mycket pengar man har har jag märkt. Så imorn ska jag shoppa lite julgrejs till hemmet. 

Nu har jag serverat maten på cafeét, matat fiskarna i båda akvariumen och klappat katterna på fejjan. Mycket me det där. 

/SQ

Pömsig

Både jag och Agnes har sovit dåligt inatt. Va inte alls utvilad när hon ville kliva upp imorse. Känner mig fortfarande sjukligt trött och alldeles mosig i skallen. Det här vädret gör mig galen. Jätte trist. Ge mig lite snö.
Nä... Usch. Nu vill jag att det ska vara kväll snart så jag får gå o lägga mig.
/SQ

Kärlek är choklad

Nu blire snart att lägga sig. Känner mig dock inte trött för fem öre.
Imorn är Peppe ledig, han ska ta svin sprutan på em.
Jag vette katten va jag ska hitta på. Vika tvätt är ett stort måste. Men inte speciellt kul, och det är sällan lillan tycker det också.
Ikväll har jag bakat kärleksmums/snoddas (kärt barn har många namn). Blev very nice. 
Agnes somnade aningen för tidigt ikväll så jag förväntar mig en tidig morron. Hon va så himla trött, somnade kanske just före 7. Hon prövade banangröt i em för första gången. Tyckte det va mums, men inte mamma när hon ska känna om det är för varmt. Nä föredrar nog havregröten.
Nattinatti.
/SQ

Vaccinationen avklarad

Sprutorna gick bra. Dom tog båda samtidigt i var sitt lår så då slapp hon grina två gånger. Men det är inte kul...
Dom va lite fundersam över längden, men hon är ju faktiskt barn till oss, två väldigt korta människor. Nu är hon 61cm lång och vägde 6400g. Lill strumpan min.
Hon somnade i bilstolen och där sover hon fortfarande. Åt vid 11 så hon bör vara jätte hungrig snart...
Läkaren sa att nu va det bestämt att även barn från 6 månader ska få ta svin sprutan. Men det ska dröja 2 veckor mellan om dom har tagit nån annan vaccination före. Så i december kanske hon får ta sin svinis. Peppe lät som om han skulle ta sin i veckan. Får hoppas han blir ledig nåt då.
Jag såg nu att jag ska in till stan på torsdag. Kändes lite drygt när jag ganska nyss varit där men men...
Nä ikväll blire pasta, ostoskink sås till middag. Hade inte så mycket fantasi. Som vanligt.
Nu ska jag gå och sparka på den förbaskade tvättmaskinen som vägrar centrifugera. Vägrar stå för hand och vrida ur varenda plagg, så det så.
/SQ

Pics!!

Längesen jag la ut nå bilder känner jag. Passande väder för att sitta och lägga ut några från november.
Visst är hon bedårande söt? Min lilla ögonsten.
När syster och barnen va och hälsade på.
Agnes och hennes tokiga mamma.
Försökte piffa upp mig lite inför lördagens utgång utan resultat.
Agnes i sin nya gåstol. Jätte fräsig men hon gillar den dock inte...
/SQ

Frusen

Idag ska Agnes få sin andra dos vaccin på bvc. Jag gruvar mig lite. Tycker inte alls om när dom ska göra illa henne, men det är ju för en bra grej...
Jag fryser och fryser. Vägrade nästan kliva upp imorse för jag trodde jag skulle frysa fast på golvet. Ändå är det egentligen inte speciellt kallt här så det beror på mig.
Nu ska jag hoppa in i en vaaaarm dusch.
/SQ

Tack!

Haha jaa jag är bäst. Älskar den här. Kan se den tusen gånger.

http://www.tackfilm.se/?id=1258990754996RA43
(Fick inte länken att funka så man kan klicka på den så kopiera den och kika så!)
/SQ

Försov mig

Dagen började med att Peppe ringer mig vid 07:15 och frågar va jag gör. Jag inser då att jag har försovit mig. Upp och duscha o göra sig klar för skolan.
Känns som om det går lite trögt me skolarbetet för min del. Får se hur jag ska göra... Vet inte längre om det va nån höjdare att plugga och ha en liten samtidigt...
Nu har jag varit på Petterssons hos Peter för att fixa bilen. Hade en lampa som envist ville lysa så nu har han släckt den, tog kanske 2 minuter sen vare klart. Förhoppningsvis så fortsätter den vara släckt... Nu hoppas jag att jag inte får en feting till räkning därifrån. Men vad vet jag, kanske är dyrt minutpris på verkstan. Tack iallafall.
Ikväll blir det biff strogge till middag. Peppe skulle inte bli tidig hem så jag ska städa, om nu Agnes tillåter mig att göra det dvs...
Imorn äre Agnes som ska få spruta och läkarkontroll. Usch. Tänk att hon är över 5 månader nu. Helt galet vad tiden går.
/SQ

Kväll utan dess like

Gårkvällen va lyckad. Delar av den iallafall. 
Bowlingen vann jag inte, jag skyller på kloten... Hittade aldrig "mitt" klot. Sen käkade vi där, någon slags trädburgare. Förfestade hos Mickan o Erik, och som vanligt är ju förfesten roligast på hela kvällen. Så där hade jag lätt kunnat stanna. Men vi drog vidare till Allstars. Där slarvade jag bort min jack lapp, så jag inte höll på att få ut den sen. Mindre kul. Sen gick halva gänget på Cover och jag kom i efterhand och skulle hoppa in lite fint i kön brevid dom men det tyckte vakten inte va nån bra idé så jag fick gå ur. Jag och Peppe ställde oss sist men vakterna tyckte fortfarande inte att jag fick gå in eftersom jag hade trängt mig i kön ansåg dom. Så ut ur kön igen och då kläcker Peppe ur sig nåt om att dom är dum i huve så då åkte han också ut ur kön.
Men eftersom vi är så envisa så försökte vi en tredje gång. Jag tog mig in men Peppe försvann så jag trodde han hade tagit sig in också. Men icket. Så ut från Cover och till O´Learys där han va. Skit trist där så vi återvände till Allstars. Så kvällen handlade mest om att gå runt på olika krogar. Nästa gång ska jag stanna på första stället, det är då en sak som är säker.
Hämtat Agnes som hade sovit jätte bra. Ätit vid 5 och sen sovit till över 8. Tänk om hon kunde göra det hemma också. Men jätte glad över att se mig, vilket kändes underbart. Nu sover hon i vagnen och Peppe är och gör lagårn hos Greger. Så jag ska ta och servera min mat på fejjan och sen plocka undan i köket lite grann.
/SQ

Partaaaj för hela slanten!

Ikväll blire partaj. Ska ut och bowla, förfest och sen krogen. Lilla Agnes ska sova hos farmor&farfar. Känns något motigt att inte ha henne inatt men hon har det garanterat bra där. Ska bli riktigt skönt med en hel natts sömn och lite sovmorron. Inte helt fel.
Åker redan före 4 så det blir att göra sig och Agnes klar för avfärd ganska snart... Tar sin lilla tid när man ska underhålla Agnes samtidigt som man ska sminka sig typ.
Gårdagen blev riktigt lyckad ändå trots lysande motorlampor och regn/dimma. Hittade dock ingen jacka men nåt fint att ha ikväll. Tack för sällskapet och barnpassningen L! Måste göras om väldigt snart.
/SQ

Fräsch igen

Idag känner jag mig riktigt fräsch! Ont i armen men det känns som träningsvärk, och den smärtan är ju inte så farlig egentligen. 
Idag är vi uppe med tuppen, vi ska till stan. Jag ska träffa Kerstin sen ska vi umgås me L. Käka lunch och kika på stan! Måste ha mig en jacka. Sen blir det nog en sväng på barnens hus för att köpa en gå stol till Agnes.
Ska ta en dusch nu. Jag känner mig som världens äckligaste människa efter det att jag har haft feber ett dygn. Kommer nog känna mig som en ny människa. Skulle ju inte sitta helt fel...
Nä, mer update sen.
/SQ

Febran som tusan

Mår inge vidare idag. Hade 40 graders feber inatt, en Agnes som ville vara vaken och en frånvarande sambo. Fy bubblan. Fortfarande 39 graders feber men mår bättre än inatt. Skulle bara hålla i sig ett dygn sa dom så jag hoppas på att vara pigg imorn när jag ska på stan och umgås me L.
Nä, soffläge igen.
/SQ

Tv kväll

Ikväll ska Agnes få 120ml. Jag vill inte ha en likadan natt som ha varit. Kroppen ställer om sig så himla fort, den blir bortskämd av att få sova hela nätter. Så när det väl blir en natt som är jobbig så känns det ju som om man ska gå under.
Ikväll ska vi se Bonde och Greys. Onsdagar är ju min tv kväll. I love it!!
Har lite ont i armen. Men det känns som om man har ont i muskeln. Är det muskeln som gör ont? Jaa nu tycker jag att det är oerhört skönt att det är gjort iallafall. Känner mig väldigt duktig och lättad över att jag klarar mig från flunsan.
Nä, nu ska jag återgå till min brummande bebis. "Hur låter pappas bil Agnes?" Sen pruttar hon med läpparna! Haha.
/SQ

Officiellt vaccinerad

Ok. Nu äre gjort. Jag kommer inte få nån svinis för jag är vaccinerad. Officiellt (stavas?) vaccinerad.
Jag hade ju sån tur att Maria vaccinerade idag. Så hon fick sticka mig och Madde. Linn va duktig också. Fick med mig Elina dit också, så nu kan vi tycka synd om varandra. Ont i armen ha jag då. Men hoppas innerligt att jag inte får nån feber för Peppe är ju inte hemma och varken kan tycka synd om mej eller ta hand om Agnes.
Nä, ska pumpa i Agnes nå mat sen hänga tvätten medan armen fortfarande sitter kvar.
/SQ

Nu blire av

Åh shit shit shit. Jag ska fara ner och ta svinis sprutan snart. Jag är livrädd för sprutor, men nån flunsa vill jag fasen inte ha heller. Så det är pest eller kolera. Sen får ju inte Agnes ta den så för att skydda henne lite grann så låtsas jag vara modig idag. Nää det är nog bara som ett myggstick... Eller....?

/SQ

Mörkrädd

Jag och Malin va ute och gick med hund och barn igår em. Riktigt skönt fast det va pissväder. MEN, jag hade aldrig i mitt liv gått ut och gått själv. INTE när det är mörkt. Jag hatar verkligen mörker. Så mörkrädd som jag är borde vara olagligt. Jag har trott att det ska gå över av sig själv, typ när man fick barn osv. men så är inte fallet. Jag undrar om man kan bota mörker rädsla?
/SQ

Grattis!

Agnes har inte haft en bra natt. Vaknade igår kväll tusen gånger och sen vaknade hon redan kl. 2. Jag gav henne mer mat än vanligt igår kväll, men det kanske bara gjorde att hon fick magknip... Jaa det är inte lätt att veta. Sånna här gånger skulle man ha varit tankeläsare.
Peppe kommer inte hem ikväll, skulle sova i Sundsvall.
Grattis Renita till den lilla killen! 
Varenda gång nån får barn så får jag det där pluppa ut bebis suget igen. Inte alla vaknätter och ömma tissar utan bara själva förlossningen. Jag skulle kunna göra om Agnes förlossningen måååånga gånger. Men det sa jag nog inte just då.... Nää som det känns nu så blir det bara ett barn! Jag vill sova.
/SQ

Kortis

Agnes ligger och faccineras (stavas?) av barntv och jag har just klivit ut ur en varm dusch. Peppe försov sig imorse. När han vaknade va det 50 min kvar innan han skulle vara i Skellefteå. Jag tror nog han hann iallafall...
Nä, mer update sen!

/SQ

Så nöjd

Jag är så nöjd. Jag har börjat med att lägga Agnes i sin egen säng på kvällen när hon ska sova. Hon får flaskan där och sen stoppar jag in tutten och pussar henne god natt. Sen väntar jag där tills jag tror att hon har somnat och stoppar in tutten igen om hon börjar skrika. Igår stoppade jag in tutterutten 2 gånger, ikväll ingen. Hur skönt som helst. Tidigare sövt henne i vagnen och sen burit upp henne. Men nu när hon har blivit mer lätt väckt så va vi tvugna att komma på nåt annat.
Imorn ska Peppe till Skellefteå på nåt möte. Sen kommer han hem och då måste jag plugga. (Han har sin lediga dag).
Nä nu blir det sängen för hela slanten.
/SQ

Rygg ----> Mage

Agnes har rullat från rygg till mage för första gången idag! Hon hade inte ens tid att äta för att hon skulle bara över på mage hela tiden. Gullungen. Det är så himla skoj när det börjar hända grejer hela tiden!!
Nu är då ena bilnyckeln hittad. Som jag sa så va den ju nånstans där jag redan hade letat... Typ tusen gånger. Den låg i Peppes gamla arbetsbyxor. Surt att det skulle va Peppe som skulle hitta den då... Men nu tar vi oss nånstans iallafall.
/SQ

Gåstol eller ej

Jaa vi är ju då på jakt efter en gåstol. Blir en julklapp till Agnes. Men det finns ju så många att välja på... Men ett måste är att den ska vara lätt rullad. Annars ger det ju inte så mycket kanske...
http://www.alltombarn.se/nyheter/lakare-larmar-gastolen-kan-hamma-barnets-utveckling-1.15334 Efter jag läste det här blev jag smått fundersam. Men det handlar ju inte om att jag ska låta Agnes sitta i gåstolen hela dagarna utan kanske just bara för att hon ska få roa sig med något annat än att ligga på golvet eller i babysittern en stund. Så jag går emot alla föreskrifter.
/SQ

Fortfarande irri

Jag är fortfarande väldigt irriterad. Känns som jag kommer bli ännu mer irriterad när jag väl hittar nyckeln. För den ligger säkert på ett riktigt dumt ställe...
/SQ

Förbannelse

Så här förbannad har jag inte varit på länge. 
Gjort mig själv och Agnes klara. Lastat in henne i bilen och sen inser jag att jag inte har bilnyckeln.
SPÅRLÖST FÖRSVUNNEN! Peppe hade den sist igår när han for ner och handla. I jackfickan la han den men där är den inte. Sjukt störande. Vi har en till nyckel, men vars?!!! Nää jag är skogstokig.
Slut snus. Agnes måste ha en ny flaska för den gick sönder igårkväll, reservflaskan funkar dåligt. Ingen mat hemma. Ingen kattmat. 

Jag brinn av.
/SQ

Fy på mig

Fy skäms på mig för dåligt bloggande. Men i helgen har det varit fullt upp.
Fredag satt vi här hemma med Rickard&Malin och såg Idol. Lördag IKEA. Söndag kom syster, Tilda och Oskar hit. Så fullspäckat schema. Men igår kväll slappade vi totalt. Såg Heartbreak Hotel. Fick många skratt både jag och Peppe när vi satt och såg den.
Nä, ska göra Agnes klar nu sen åka iväg till skolan.
Btw, så är jag lite orolig för Fia idag. Hon ska nämligen på tantgympa.
Mer update sen idag! 

/SQ

I K E A

Jag förstår inte hur svårt det ska vara att bara sova?! Känner mej som en död sill nu när kl. är 05:43. Men vet ni vad?! Jag ska på Ikea så jag är glad ändå.
Shopping!!

/SQ

Ambus

Ikväll äre Idol som gäller för hela slanten. Rickard&Malin skulle kanske komma hit också. Men jag har sagt att dom inte får komma om inte dom kör Rickards ambulans hit. Han har köpt en ambus. Jag måste också köpa en. Hur mäktigt vore det inte att köra omkring i en ambus i Bua? Brano.
/SQ

Ännu en kort natt?!

Blev en väldigt kort natt inatt me... Vaknar jätte ofta vilket är fruktansvärt störande. Agnes vaknade första gången vid en tid som jag inte vet, men jag fick henne efter lite grin att somna om. Sen åt hon första gången nu, typ halv 8.
Jag har nog en väldigt snäll tjej tror jag.
Hon ligger just nu och krystar på en filt framför tv:n. Då är det ganska lätt att avgöra vad det är hon gör...
Idag kanske jag och Sofia ska sola. Får se om hon vaknar nån gång bara...
Peppe kommer hem idag! Som jag har längtat...
/SQ

Bra jobb

Nu har Sofia farit hem. Hon har gjort en super bra jobb med Agnes, för nu sover hon. Jag har hunnit städa lite och sen har vi sett Mammas pojkar. 

Jag ska verkligen gå och lägga mig tidigare ikväll, för så trött som jag har varit idag är inte roligt...
/SQ

Tårta

Jag valde en bra dag att fara på jobbet på. Det serverades tårta till personalen.

Agnes blev helt hysterisk idag när hon skulle duscha med mig. Bara skrek och skrek, gick nästan inte hålla i henne. Rädd för vatten tycker jag inte hon borde vara men man vet aldrig. Kanske är nån fas... Haha, direkt det är nåt säger jag "det är nog en fas...." Kul.
Nä. Kul är det inte att städa men eftersom jag har en sån snäll Sofia som ska roa min bebis ikväll så ska jag verkligen passa på! 

/SQ

Kratta

Har sovit som en kratta inatt. Somnade efter 2 och var död när Agnes vaknade halv 5 för att äta. Men sen låg vi i sängen och myste ända till halv 11. Rekord för oss tror jag bestämt.
Idag ska jag och Agnes hälsa på på jobbet en stund sen ska vi handla lite. Men nån stor handling blir det inte för pengarna ska sparas till på lördag för då är det Ikea som gäller!! 

Nu vill jag bara att Agnes ska vakna snart så vi får fara ner på Robban. Jag har slut snus och är rätt sugen...
Sofia skulle komma ikväll och vara med Agnes en stund så jag hinner plocka undan lite här hemma och greja på. Man hinner ju sååå mycket när man inte har Agnes man ska underhålla samtidigt.
/SQ

Ibland

Ibland så går det bara inte vara bäst. 
Minutes turn to hours
And the hours turn to days
Seems it's been forever
That I've felt this way.
/SQ

Råttvarning!!

Jag har en RÅTTA under diskbänken. Finns det nåt djur som verkligen skrämmer skiten ur mig är det råttor. Jag hatar dom av hela mitt hjärta. Det är sånna här gånger jag verkligen saknar Peppe. Han är inte hemma förren på fredag, så tills dess måste jag dela hus med det där odjuret. Kommer vara rädd för att den ska smita upp i sovrummet och ner under täcket till mig. Jag har spärrat in den i skåpet så gott jag kan med gummisnoddar, skohorn och stolar. Hoppas den håller sig där då.
Den är säkert så här stor!!!
/SQ

Vägt/mätt

Blivit lite dåligt med bloggning idag. Igår också för den delen. 
Idag har vi varit på familjecentralen och vägt/mätt Agnes. På lördag är hon ju 5 månader, nu väger hon 6180g. och va 59cm lång. Jaa, förra gången vi mätte va hon 59,5cm så jag trodde där för ett ögonblick att hon har krympt men hon mätte nog fel förra gången.
Trist är vare är. Peppe for ju i söndags kom hem måndag natt. Ledig igår och imorse for han 03:45 och kommer hem på fredag. Sen åker ju jag på Ikea på lördag så vi hinner inte ses så himla mycket den här veckan.
Nu ska jag försöka få Agnes att ta en liten powernap...
/SQ

Plugg

Har pluggat en del idag eftersom Peppe varit hemma. Skönt att jag har hunnit med en del idag iallafall.
Imorn åker han igen. Jag ska på familjecentralen imorn och väga/mäta lill skruttan. Sen får vi se! 

Inge mer att tillägga! 

/SQ

Jobbigt...

Åh va jobbigt det är när man somnar på soffan. Men ganska skönt vare. Va super trött så jag kände på mig att det skulle hända. Missade dock grannfejden men får se reprisen.
Peppe kommer hem ikväll ändå. Han blev ledig imorn så han får pallra sig hem fast det blir himla sent. Sen åker han på onsdag och är hemma igen på torsdag kväll och ledig fredag. Så där ja, då ha ni hans schema också...
Nä jag ska servera på mitt café på facean, sen lägga mig och läsa, inte somna, och vänta på att gubben ska komma hem.
/SQ

Oberoende

Nu är vi hemma igen. Agnes va dödstrött, somnade innan jag ens hade lagt henne i vagnen.
Varför är det så att Andreas Carlsson är ekonomiskt oberoende? Varför är Kungen det? Varför finns dom människorna?! JO, för att göra sånna som mig avis på att dom kan köpa vad dom vill och aldrig behöver kolla kontot om man verkligen har råd att köpa den där tröjan för 99:-. 
Jag vill vara ekonomiskt oberoende. Man blir garanterat lyckligare.
/SQ

Vill köpa

Peppe kommer inte hem ikväll heller, utan det blir imorn kväll istället. Men jag har nog ändå fullt upp i eftermiddag så jag håller mig nog sysselsatt. Blev bjuden på middag hos Madde idag, skönt med lite sällskap.
Jag har suttit och kikat in kläder (som jag ändå inte har råd med, man blir inte fet på mammapengar...!) Men det är mycket jag skulle vilja ha...
Ett litet urval från Bubbleroom här nere.
Jeans från D Brand


Jeans från Rock & Republic


Hängsleklänning från Brooker


Tunika från Bubbleroom

/SQ



Väckarn

Jag var sjukligt trött imorse. Agnes vaknade samtidigt som min väckarklocka ringde. Det va tur annars hade jag nog legat kvar än och snoozat. Men nu sover hon igen och det är alltid lika jobbigt när jag måste väcka henne. För att där hade jag kunnat lega och sovit också...

Seeya!

/SQ

Byasurisen

Agnes har blivit så oerhört svår att lägga vissa kvällar. Helt otroligt. Somnar 10 minuter för att sen vakna och skrika. Idag fick hon världens utbrott. Hon bara skrek och skrek, fick nästan ingen luft. Till slut kom vi fram till att det måste vara magknip och sen va hon jätte trött. Nu tror jag att hon sover iallafall, hoppas.

Peppe for iväg och jobbade efter det att vi hade käkat middagen. Trist, men han är snart hemma igen. Om allt går som planerat imorn kväll.

Imorn bitti bär det av till skolan igen. Ska lämna Agnes hos gammelfarmor.
Lite bilder från igår när vi åt surfisken och en bild som ska föreställa Peppe från idag. Nä, det blev inte för många öl för han igår utan det som gjorde han ville gömma sig va det att han inte va så peppad på att fara och jobba.
Linn&Agnes ser film.
Peppe söver Agnes.
Här försöker Peppe gömma sig.
/SQ

Fler läsare

Vill ni ha fler läsare? http://www.bloggplus.se/?r=59565

Pappadagen

Ja idag så är det farsdag. Jag och Agnes har firat Peppe med en snygg t-shirt. Ska till svärpära och äta middag. Sen åker Peppe igen. Trist men vi klarar oss nog fint ändå.
Agnes hade nåt psykbryt här på fm. Hon bara skrek och skrek. Sen hade hon skumma ryckningar när hon andades, så man hann bli orolig. Men dom försvann. Va nog super trött, för nu sover hon och det har hon gjort sista timmarna...
Haha, på tal om farsdag. Så skickade Agnes in en hälsning till vk till pappsen. Gå in på www.vk.se och gå lite ner till "grattis till världens bästa pappa" hälsningar. Peppe och Agnes är på första sidan. Men det är ju bara för att hon är ju så sööööt.
/SQ

Premiär pulkning!

Ja då har vi varit på premiär pulkning... Agnes va nog lite för trött just när vi skulle fara så hon uppskattade inte turen lika mycket som jag. Eller så tyckte hon bara inte att det va kul för fem öre. Men JAG tyckte det va mysigt iallafall. Vi tog oss iallafall en tur och hälsade på farmor&farfar.
Prövade först utan filt men såg ut som hon skulle tippa så jag virade en filt runt henne istället. Kändes lite säkrare.
Inte så jätte nöjd tjej...
...Men en helnöjd mamma.
Nu sover hon ute i vagnen så jag ska passa på att greja på här inne, kanske köra igång en tvätt igen.
/SQ

Inte OK

Kunde aldrig somna igår. Det medför till att jag är en levande zombie idag. Sist jag kikade på uret var den 04:01. Det är inte ok.
Idag ska jag ta Agnes i pulkan för första gången. Hon bara måste tycka det är skoj. För det kommer jag tycka. Kanske kan knäppa nån bild som jag lägger upp sen.
Ikväll: Surfisk!!
/SQ

Surrsurr

Ikväll så har Sofia varit här och sett Idol med mig och Agnes. Hon hade med sig en massa gott vilket är ett stort plus! Dessutom färgade hon mitt hår så nu slipper jag min hemska utväxt. Peppe är hos Rickard och dricker öl och surrar. Grabbsnack kanske. Måste ju finnas nåt sånt när det finns tjejsnack... Aaa iallafall så vet jag inte vad Agnes har haft för fel ikväll. Hon har varit som en ond liten människa. Somnade för bara ett tag sen (min kl. visar nu 23:41). Det är inte ok. För det betyder att jag har försökt få henne att somna toklänge. Men nu sover hon iallafall, vilket jag hoppas hon gör även inatt. Natten som va sov hon från 21:30 till 08. Sjukt härligt.
Idag har vi efter många om och men varit till Kerstin. Mycket bla, bla, bla... Sen åkte vi iväg till Peppes jobb där kontors damerna ville se Agnes. Så hon fick känna sig som en apa i en bur. Alla ville kika. Sen tog Peppe med Agnes hem och jag for på Obs för att handla. Tog en hel evighet, man ska INTE fara på en fredag. Värdelöst och sjukt mycket folk. Sen sprang jag in på H&M och köpte en tröja till Peppe från Agnes på farsdag. Hittade så sjukt mycket fint till Agnes och snygga underkläder till mig, men köpte ingenting... Handlade för alldeles för mycket på Obs så jag får stå mitt kast...
Jaa.. Nää känner att jag har mer att dela med mig av men tror jag sparar en bit av kakan till imorn!
/SQ

Gullis

Jaa jag och Agnes hamnade i Gulltjärn ikväll. Kändes inge roligt att sova själv inatt. Va inte på det humöret.
Agnes sover i resesängen och jag ska krypa ner i Idas säng.

Imorn bitti bär det av till stan för att träffa Kerstin och sen handla på Icamaxi och fynda något till Peppe från Agnes... Tänk va enkelt när hon kan börja rita teckningar och pyssla på själv.

Nattinatti.

/SQ

Planera aldrig

Man ska aldrig planera. För det blir ändå aldrig som man tänkt. Peppe kommer inte hem ikväll. Jag hade ju som planerat att plugga från det att han kom hem tills jag skulle i säng. Då hade jag hunnit göra bort en hel del. Men jag får hoppas på att Agnes har tänkt att somna i tid ikväll, och inte som igår. Som en propeller i 3 timmar...
/SQ

120km/h och svinsjukan

Idag är jag hemma med Agnes från babysimmet, hon hade lite feber igår kväll så då tar vi det lilla lugna idag. Jag ska till sjukgymnasten kl 14 och sen handla men det är väl det enda vi har på schemat idag.
På lördag ska vi ha surströmmings "fest". Jag som styrde ihop det, för jag är sjukligt sugen på surfisken typ jämnt nu. Men dagen efter när man går och rapar det är man inte lika sugen på det längre...
Är det nåt som gör mig så fruktansvärt irriterad är det när folk kör som galningar förbi här. Ok, det är en bra väg och fin raksträcka men man behöver inte köra 120 förbi där man vet att det bor folk. Så nu ni, har jag pratat med vägverket för jag ville höra hur det låg till med farthinder och så. Jag skulle skriva dit och förklara och sen skulle dom höra av sig. Är nog helt omöjligt men nånting måste jag ju försöka me...
Sen det här med svinsjukan. Alla har frågat hur jag tänker göra om jag ska ta den eller inte. JA, jag ska ta den. För att hindra smittspridning och för att skydda Agnes som inte får ta den. Så resonerar både jag och Peppe. För att man kan inte bära på smittan när man är vaccinerad, för då skulle man ju inte vaccinera sig om man inte va i riskgruppen. Det finns även många i riskgruppen som inte får vaccinera sig. Typ dom som är äggallergiker och dom som har cancer och får cellgifter för det. Så nu hoppas jag att jag har fått er på andra tankar som inte har tänkt att vaccinera er. Det många som har vaccinerat sig nu och nej man dör inte av det.
/SQ

Försvinner bara

Har fått en välbehövlig natts sömn. Underbart. Eftersom det var Peppe som sövde henne igår kväll så tar han åt sig all ära. Det har han påmint mig om hela dagen. Men den glädjen kan han väl få... Hon sov från 20-06. Helt OK!!!!!
Idag har vi varit på lunch hos Madde. Blivit lite bortskämda den här veckan men det är väldigt skönt. Jag har grejat på med lite tvätt och dagen har bara försvunnit. 

Det här med att dagarna bara försvinner är ett stort problem för mig. Särskilt när det gäller skolan. Jag har två uppgifter som är rätt stora som ska vara inlämnade inom en väldigt snar framtid. Jag hinner ju aldrig plugga. När Agnes sover passar jag på att städa och plocka undan, annars skulle ju huset rasera väldigt snart. När hon är vaken så tar ju hon all min tid. Tid som jag vill ha bara med henne också naturligtvis. Så då är det skolan som får lida. Tänkte att jag skulle hoppa av geriatriken men fick lov att läsa den på distans. Då kunde jag ju inte säga nej... Så nu sitter jag här med känslan av att tiden inte räcker till för något annat än just det nödvändiga och denna eviga stress.
Nu blir det att ta mig i kragen och fortsätta med att vika tvätt.
/SQ

Inte bara puttinuttig

Varit på en långprommis i eftermiddag med Madde&Melwin. Mitt humör känns lite bättre efter det. Ska på bingo i Flarken ikväll också så då stiger det väl ytterligare lite. Nu SOVER Agnes, en liten stund iallafall. Sen ska hon få vara med farmor&farfar tills Peppe kommer hem. Som faktiskt är ledig imorn.
Från babymassagen igår. Agnes flörtas me William. Mys på hög nivå.
Agnes kan faktiskt vara annat än rosa och puttinutti. Se bara på vilken tuffing hon är idag!
/SQ

Orkar inte

Har varken hunnit eller orkat blogga... Jag är trött och på dåligt humör. Orkar knappt andas.
Men jag gör det för att jag måste. 
/SQ

Helgen och bilder

Ja helgen har varit helt klart trevlig. Har fått besök av en häxa (se bild) och igår kväll va vi på middag hos Jenny&Peter. (Se bilder även där ifrån!) Vi åt fläskfilé med smördegsinbakad potatis. Efterätten var enormt chokladig, me like. Som vanligt så är det buafolket som är sist kvar. Vi va hemma just före 2. Då hade vi hunnit med diskussioner om allt från djursex till vad som ska införskaffas på Ikea om 2 veckor. Peter, Malin och Peppe spelade och sjöng låtar som jag aldrig har hört. Kort och gott så var det en skoj kväll. Agnes va lite bökig, även inatt. Just när jag skulle somna så fick jag skit ont i magen. Så jag låg och kved tills jag gick och kräktes. Min mage har verkligen inte varit OK dom senaste veckorna. Om det är laktos eller nåt annat, ingen aning.
Ikväll ska vi käka middag hos svärpära. Skönt och slippa bry sig om vad man ska käka. Imorn äre skola. Även sista babymassagen. Men efter jul blir det en fortsättningskurs på babysimmet, vilket känns himla skoj!
Nä, nu ska jag ta och återgå till Agnes.
Agnes i Linns häxhatt. Får nog vänta några år tills den passar... Kolla in vällingmagen hennes!
Självaste häxan.
Agnes rider på lejonet.
Snyggaste Liam.
Sötaste Sandra
Ni måste ju hålla med om att han är lik tanten i "Rent Hus"?!!
VI.
(Fler bilder en annan dag...)
/SQ

RSS 2.0