Braiga tips

Ja nu har jag fått en hel del braiga tips från Bvc sköterskan. Nu sover lilla Agnes iallafall. På torsdag fick jag tid för vägning och mätning. Ska bli spännande o se hur mycket hon har gått upp. För det syns på henne att hon har fått lite mer hull.
Vi blir ensamen imorn för Peppe åker till Finland då. Hoppas han kommer hem på torsdag och inte blir kvar till på fredag...

Jag vill ha en ny kamera! Give me!! Nä, måste investera en ny, Agnes är ju faktiskt bara liten en gång.
Igår tog syster kort på oss som ska in till tidningen. Hon måste bara skicka dom till mig så jag kan välja vilket av alla 100 bilder som vi ska ta...

Nä, slänga sig och vila en stund på soffan kanske?

/SQ


Gringrin

Dagar som dom här så känner man sig som världens sämsta mamma. Hon bara grinar och grinar. När hon får vara hos pappa somnar hon. Nä, om hon kunde berätta vad jag gör för fel hade det varit bra...

Hembesök från Bvc kl 14. Gullis borna kommer o hälsar på också.

Btw så har min lilla Flisan inte kommit hem. Matte börjar oroa sig.

Dagen hittills

Natten blev rätt så sömnlös. Så idag känner jag mig mer grinig än igår, det bådar inte gott.
Jag och Agnes tog vårt pick o pack och gick till svärpära för att bada. Så nu är hon ren inför fotograferingen ikväll när min syster kommer. Hon tyckte det va underbart att bada men inte alls lika kul när hon skulle upp och frysa...

Nu sover hon äntligen i vagnen, så jag ska ta och städa undan lite och fundera på vad man ska kunna laga för mat när Peppe inte är hemma och kan passa henne. Inte så lätt att laga mat med en hand...

I´ll be back!

/SQ


2 veckor

Grattis min lilla älskling som blir hela 2 veckor ikväll!



Det är sjukt jobbigt när det är så här varmt. Har inte känts bättre av att Agnes inte sovit inatt så jag har varit guda trött hela dagen. Grinat och svettats är det jag har sysselsatt mig med idag. Skoj dag.
Igår kväll va vi hos Mickan&Erik och grilla sen cruisade vi ner en sväng på kajen med snygg volvon. Agnes sov igenom hela rundan... Men hon har iallafall varit på Wheels 2009.

Imorn börjar Peppe om att jobba. Känns konstigt att jag och Agnes helt plötsligt ska klara oss själva på dagarna. Men det ska nog gå bra det me.

Planer för veckan? Ja på tisdag vare tänkt att jag skulle till Kerstin men jag skiter i det med tanke på värmen och Agnes. Så hon kanske kommer hit på torsdag istället. Får se. På torsdag kommer nog Sofia&Christoffer och hälsar på också.

Nä, nu ska jag återgå till the familylife.

/SQ

Värmen

Ja shit va jag och Agnes lider av denna värme. Kan det inte vara lagom nångång? Jag ska alltid behöva klaga på vädret.

Igår em/kväll hade Agnes en skrikperiod som jag aldrig trodde skulle ta slut. Men hon sov som en stock inatt istället. Himla skönt när man får en natt med fler sömntimmar än 3.

I em bär det av till stan till Mickan&Erik på grillpartaj. Blir trevligt!

Nä, nu förgås jag av värmen snart...

/Swetty Sussi

Sömnlös natt

En rätt så sömnlös natt är äntligen över. När hon skriker som värst så tror man verkligen aldrig att natten ska ta slut. Men nu är den det och Agnes och Peppe ligger och sover. Jag väntar in besök från soc och sen i em. ska brudarna komma och inspektera Agnes.
Idag måste jag försöka ta mig tid och sätta mig i solen och bättra på brännan medan hon sover i vagnen.
Igår grillade vi och satt ute och åt. Hur mysigt som helst. På lördag blir det grillning också för då ska vi till Mickan&Erik på grillpartaj. Men före det så blir det Wheels!

Nä, göra sig klar för möte och sluta nörda mig här.

/SQ

Surkärring till katt

Helt ok natt. Hon har sovit rätt bra men vid halv 5 ansåg lilla Agnes att hon sovit klart. Så det va bara att stiga upp. Nu sover hon dock igen, därför jag kan sitta här. Va och vägde henne igår och hon har gått upp lite grann. Känns bra, då vet jag att jag får i henne tillräckligt me mat iallafall.

Vi fick lillkisse i förrgår. Flisan morrar och fräser och vill inte alls bli vän med han. Surkärring till katt.

Idag så har vi inga planer. Blir en lugn hemma dag. Torsdag är det möte och sen kommer brudarna (Anna, Mickan o Sofia) och ska kika in Agnes. Till helgen är det väl Wheels? Hoppas på bra väder då, annars blir det inte speciellt kul...

Nä, nu vaknar tösen.

/SQ

Dåligt med tid

Jaa tid till att blogga har jag dåligt om... När hon sover så vill jag antingen sova själv eller städa.
Men det är fantastiskt. Trots att jag är vaken nästan hela nätter ibland så skulle jag aldrig i mitt liv byta bort det. Hon har sovit otroligt bra sen vi kom hem från BB, det va bara inatt som hon har vaknat varannan timme och velat äta eller helt enkelt bara skrika. Skulle gissa på att hon har en hel del magknip. Lilltjejen min.

Igår så va vi på middag hos svärpära. Eller farmor&farfar som dom numera är också. I fredags så va vi hos Calle&Elina och grilla. Väldigt trevlig helg har vi iallafall haft.

Idag funderar jag på om jag skulle ha tagit mig en stund och satt mig i solen och läst. Eller så kanske jag bara ska gå en extra sväng med vagnen. Känns som man måste passa på när det är fint väder.
Brukar det verkligen vara så här kyligt när det är midsommar?! Trist iallafall.

Nä, nu ska jag gå o kolla till knytet mitt.

/Mama SQ

Lycka!

Känslan att vara mamma är helt obeskrivlig. Kärleken man känner går inte beskriva med ord.
Är det möjligt att man kan vara så här lycklig? Jaa, jag är då det iallafall.

Söndag 14/6-09 19:51
2830g 46cm

Agnes Ellinor Maria Bergstedt









feklcwmjkwelvm

Jag skulle kunna göra vad som helst för att det här ska ge med sig!

Är trött. Sjuuuukt trött.

deuimcröj. FJNÖowmvk m,flWÖFL,

Lördag

Ja idag steg jag upp vid 6, orkade inte ligga vaken längre.

Idag ska Peppe till Skelet, så jag blir ensamen hemma.
Funderar på om jag skulle ha försökt ta mig till Ånäset på skoaffärn och kanske till Lövånger på varuhuset. Men det återstår att se. Helt plötsligt så orkar jag inte.

Bullarna blev väldigt bra igår om det va nån som ville anteckna. Skulle nog ha bakat något mer men det får bli en annan dag...

/SQ

Våran nya älskling!

Här är våran nya älskling! Kommer kanske till oss om 2 veckor eller nåt.









/SQ

Ge mig....!

En smal kropp. En kropp som kan bära kläder, utan att det hänger över lite här o där.
Ge mig ett bra humör idag.



Ge mig.

Idag ska det bakas!

Förkyldningen känns bättre idag. Bra, för idag ska jag baka bullar!

Natten har varit, som alla andra tidigare nätter, helt värdelös. Får jag inte sova snart så bryter jag ihop. Hoppas verkligen att jag kommer kunna sova lite på dagen när bebben har kommit.

Peppe är ledig idag. Så idag slipper jag vara ensam hemma.

Nä, jag har noll shit att uppdatera om. Ska lägga mig på soffan med min varma riskudde en stund...

/SQ


Ett steg närmare

Känns superbra att det börjar hända något. Ett steg närmare mållinjen.

Känner mig smått förkyld idag, men måste pallra mig ner på info träffen om föräldrapenning halv 3. Imorn måste jag få tummen ur och baka bullar. Gruvar mig men det måste göras...

/SQ


Grattis till Studenten

Grattis Ida som tar studenten idag!

Sa det till Peppe igår att nu känner jag mig gammal. Ida som ska vara en fjortis, gå max första året på OP och inte alls ha funderingar på att flytta hemifrån, ska nu kanske börja universitetet till hösten. Helt galet.

Ja, Peppe han for just iväg på jobbet. Efter det att hans boss ringde och undrade hur det va egentligen. Han hade allså försovit sig. Men jag tycker att det är ok med tanke på att han aldrig har gjort det under sin karriär. Men jag vet själv, att hela dagen känns som om den är förstörd när man har försovit sig.

Nä, jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig eller hur jag ska ha håret så det är väl lika bra att jag börjar fixa mig. För kl 10 ska jag vara i Jenningshallen!

/SQ

Bm besök

Wee! Nu hade bebben fixerat sig. Känns underbart, ett steg mot rätt riktning iallafall.
När hon hade klämt och kännt på magen så blev den så stressad att hjärtljuden åkte upp lite för mycket så jag fick ligga kvar tills dom hade gått ner en aning. Men man hinner ju bli orolig för minsta lilla kände jag...
Blodtrycket såg bra ut, så jag kan inte skylla min huvudvärk på det heller.
Fick en ny tid den 25/6, men jag sa att jag hoppas att vi inte ses då. För det betyder att jag har gått en massa dagar övertid.
Nej tack till övertid.
/SQ

Sakna

Shit va jag sov länge den här morron. Iof så har jag varit vaken mycket inatt så det va skönt att kunna sova ut.

Idag ska jag till barnmorskan. Lär väl inte hända så mycket där. Kolla värden och kolla om bebben har fixerat sig än eller om den fortfarande är ruckbar. Återkommer om det.

Dom ringde från Norsjö igår och surra. Åh va jag skulle vilja fara dit och hälsa på, saknar dom. Men som det är nu så orkar jag inte köra, orkar knappt köra till stan...

Imorn tar min lilla Ida studenten! Ska infinna mig utanför Jennings vid 10 tror jag det va. Jaa, min lilla, lilla Ida.

/SQ

Klassresan 2003

Haha hittade kort från våran klassresa till Göteborg 2003. Jisses vilka tider.






Blöt arsel ha jag fått av nån konstig anledning.





Ja det här var en resa som man sent kommer glömma! Oj så mycket tokerier det va...

/SQ

Slö kroppen

Helgen blev lyckad. Kände mig dock som en torrboll i lördags då vi va i Klinten på Grunkor men min kropp ville inte orka lika mycket som jag själv ville... Så jag och Peppe for hem vid 12. Men det va skoj att träffa allt folk iallafall!

Igår mixtrade jag med skötbordet som tusan. Ville ha det på övervåningen men det blev tajt på våran lilla toa. Men svärfar skulle komma idag och se om det gick om man flyttade på tvättmaskinen en aning. Sen är våran tvättstuga snart klar! Känns underbart.

Tror inte jag kommer orka anstränga mig så hårt idag. Känns som min kropp är helt slut. Som om jag har sprungit ett maraton eller blivit överkörd av en buss.

/SQ

Min lilla,lilla bebbe!

Åh jag drömde om min lilla bebis inatt! Jag ville verkligen inte vakna när Flisan stod och trampade på min mage. Bebben va såååå söt och såååå mysig. Nä, nu vill jag träffa den snart. 11 dagar kvar idag tror jag? Nu kommer jag verkligen ihåg den där känslan när man va liten och väntade på att det skulle bli julafton. Tiden går så långsamt.

Igår gick jag och Jenny på stan hela dagen. Jag köpte det sista som skulle in i skötbordet och ett par svart/vit randiga byxor till bebis. Jag va så slut och hade så mycket sammandragningar när vi skulle hem så Jenny fick köra. Men det gick ju bra det me. Gårkväll så åts det surfisken hos svärpära. Jag åt sill och lite annat smått och gott. Va hemma vid 11 och då blev det sängen direkt. Vi hade 2,5 grad i Bua igår kväll! Det är kallt som tusan!!

Ikväll blir det grillning hos Jenny&Peter. Sen vet jag inte vad som blev planerat riktigt. Men på grunkor i Klint´n ska vi nog oss i slutändan.

Jag funderar på om jag skulle ha farit en sväng till Gunsmark och hälsat på min morbror, om han nu är där dvs.
Får se.

/SQ

Balen

Btw, så va min lilla Ida på bal igår. Och har jag inte helt fel så är det hon är som inte kan kolla in i kameran! Väldigt vacker är hon iallafall.


Ännu en natt

Ännu en natt med super lite sömn. Vilket håll jag än har vänt mig åt har det gjort så pass ont så att jag har fått ligga på rygg fast jag då knappt kan andas. Usch för sånna här nätter.

Ska till stan idag till Kerstin. Ska vara där kl 11. Sen ska jag och Jenny en sväng ner på stan, sen göra en del andra ärenden. Ikväll blev det middag hos svärpära tydligen. Surströmming... Jag äter surfisken, men inte nu medan jag är gravid. Så jag får något annat mumsigt istället. Sill hoppas jag, det va längesen.

Igår stod jag och bakade bröd i över 2 timmar. Jag och degen ville långt ifrån samma sak! Den blev så kladdig att jag hade hälften av degen på händerna, spelade ingen roll hur mycket mjöl jag hade. Den ville inte sammarbeta. Men brödet blev gott i slutändan iallafall. Men tror det kommer dröja innan jag gör det där brödet igen. Någon annan som har bra recept på goda tekakor?

/SQ


Livrädd

Helt galet hur mycket jag vill ha min lilla bebis här snart! Jag är övervänt, och har jag otur så är det typ 4 veckor kvar.
Men själva förlossningen kan jag nog hoppa över. Jag har blivit paniskt livrädd för själva den grejen. Kan inte tänka mig själv ligga där och flåsa och trycka ut en 3kg stor melon. Det går inte. Jag är nog inte gjord för att föda.

Peppe verkar kunna bli sen till mötet halv 4. Inte alls bra med tanke på att hon vi ska träffa säkerligen slutar jobba kl 4. Men vi får väl se hur det går. Jag kan ju inte direkt godkänna faderskapet på egen hand...

/SQ

Trevlig helg på G

Jajemen! Torsdag och snart helg. Säger jag som har helg varenda dag.. Men för er andra iallafall.
Imorn blir det att äta tacos hos Sandra&Jocke tror jag. Lördag grunkor. Mickan&Erik kommer och umgås me oss, känns väldigt kul när det va ett bra tag sen vi sågs. Kanske lite dans på folkan på kvällen? Får se.

Idag ska jag och Peppe till familjecentralen för att skriva på papper om faderskapsgrejen. Jag ska baka nå bröd idag hade jag tänkt också. Men jag måste ner på Robban för att handla jäst. Känns helt värdelöst för att fara ner bara för det... Får se om man kanske bakar ikväll istället.

Har haft lite sammandragningar inatt som har gjort lite ont, det känns bra. Det betyder att den jobbar på iallafall.

Nä, nu ska jag kolla in familjeliv.se och sen käka frukost.

/SQ

Såld!

Ja nu är Peppes cross såld! Äntligen en leksak mindre på gården. Men frågar man han så finns det inga leksaker kvar längre... Men men. Skönt med en extra inkomst.

Till middag blev det pasta med ost&skinksås. Mums. Träffade Jenny&Liam på Ica när jag va dit och handlade. Hon hade sett en skit snygg tunika på Lord. Så då gick vi in och jag prövade den. Sen va jag fast... Den satt hur skönt som helst! Ska lägga upp en bild på den sen. Men jag är riktigt nöjd! Tack Jennypenny!

Nä, nu ska jag bära ut nå kartonger från övervåningen som ska på tippen!

/SQ

Sov inför The Big Day

Vaknade när Peppe for vid 6 och klev upp för att förflytta mig till soffan för att se "The Voice". Sen har det inte hunnit hända så mycket mer. Funderar idag på om jag skulle ha bakat nå mjukbröd. Tekaka kanske, hittade ett recept som såg både enkelt och skit gott ut i en tidning igår. Fler planer än så har jag inte idag. Ska sova mindre idag än vad jag gjorde igår. Igår sov jag över 2 timmar mitt på dagen. Jag tror det är kroppens sätt att ladda batterierna inför the big day. Om ni ser på bebis nedräknaren till vänster så ser ni att det inte är så länge kvar. Men lik förbannat går tiden jätte långsamt...

Åh, idag får jag pengarna från försäkringskassan. En vecka sent... Jag har dessutom kommit på vad jag ska köpa till Peppe, men vågar faktiskt inte skriva det här då det finns en viss risk att han läser. På fredag ska jag till stan så då ska jag fixa presenten.

Fick ett brev igår från soc. Vi har inte samma åsikter alls... Men hoppas på att det löser sig ändå. Ibland blir jag bara så less på att dom ska lägga sig i saker som dom inte har nån aning om.

/SQ

Tandis o magbild

Jag har ännu mer ont i mun efter tandläkarbesöket. Men den smärtan lägger väl sig så småningom. Tandis ville dra ut min tand, men efter förlossningen. Den som är uppe kunde han dra ut men den där nere måste man operera ut. När han sa ordet operera trodde jag att jag skulle svimma. Men det är väl kanske inte så farligt som det låter... Får hoppas att det räcker med övertanden.

Nu lever inte min bil om längre. Tack Peter för det! Nu äre hur kul som helst att köra den igen.

Peppe har målat lite på lagårn idag, men han kom fram till att vi nog ska spruta den istället. Slöseri med tid att stå där med en pensel xxxx antal timmar när det finns sätt som gör det fortare.

Nu vill jag att bebis ska komma ut. Har absolut inga tecken på att det ens skulle vara nära. Give me a sign!!



/SQ

Magar

Inatt så har jag sovit betydligt bättre än natten innan. Hur skönt som helst att vakna och känna sig hyffsat pigg.
Om ett tag kommer Peter&Liam. Jag ska vara med Liam medan Peter ska försöka fixa min bil. Sen ska jag till tandläkarn vid ett. Dom vill inte ta bort min visdomstand, men då ska dom minsann få slipa ner den så mycket att jag slipper bita mig själv i kinden konstant. Nu är jag less, har haft ont i mun 4 veckor snart.

Igår umgicks jag me Merlinda. Vi pratade magar, bebis och en massa annat skoj. Togs även bilder på våra tjock magar. Måste se till att umgås oftare!


Vä. Merlinda, Hö jag.

/SQ




Helt ovärt inlägg

Inatt har jag inte sovit något alls knappt. Att det var tok varmt i sovrummet hjälpte inte till någon bättre sömn heller...

Jag vet en massa saker jag borde göra idag, men som jag även vet att jag inte kommer orka göra. Dåligt med ork nu för tiden. Jag sparar all ork till den stora dagen, då jag lär behöva ork som jag säkert inte ens har...

Nä, frulle nästa.

RSS 2.0